קיבלתי מסר מעודד מגלית שזה לשונו: "לידיעתך פעמים בשבוע ללא הודעה מוקדמת הלוכד מגיע. רק עכשיו קבלתי הודעה ממנו לגבי תפיסת שני כלבים ברח´ הדקל. אנו עושים הכל על שמירת ניקיון הישוב, אך איננו יכולים לחנך מחדש את כל התושבים". ישר כח וכל הכבוד!! תמשיכו ככה. אולי בסוף נצליח.
כאחד שיש לו שני כלבים בבית ידעו כלם שלא מלקקים דבש להחזיק כלבים זה דורש הרבה כסף הרבה לחיסונים למזון לשבב זיהו ועוד ויתור על נוחות ונקיון ויתור על גינה מסודרת טיולים בשעות לא נוחות שהכלב צריך לחרבן(כמו למשל בחורף כשיורד גשם) ושכבר רוצים לנסוע לנופש אי אפשר להשאיר אותם אצל הסבתא. כתושב לפיד אני גאה שיש אנשים שאוהבים בעלי חיים למרות שלא תמיד יש להם את הזמן לטפל בהם. ולכן יעשה בחוכמה תושבי לפיד ויגלו סובלנות אף אחד לא משחרר את כלבו בכוונה והעושה כן פוגע בריקמת החיבור של התושבים. לבעלי הכלבים תעשו יותר מאמץ שהכלבים יחרבנו במקומות פתוחים. לגבי איסוף הצואה!! לא זכור לי שהרמתי את הצואה של בתי כשהיא בקשה לחרבן בטיול וגם לא זכור לי שמישהו אחר עשה זאת.
כמו ארה"ב למשל, אם היית נתפס משאיר ברשות הציבור את צואתה של בתך היית נקנס בסכום גבוה מאד. ועוד משהו - כמה פעמים ביום בתך מחרבנת ברחוב על המדרכה? כמה פעמים ביום עושה זאת כלב ממוצע? הכלבה שלי עושה זאת בגינה שלנו כשאנחנו לא בבית, ואני לא הייתי מזמינה אותך לשבת אצלי על הדשא בשבוע שלא הספקתי לנקות אחריה.
לידיעתך אנני בה להגן על בעלי הכלבים המשוטטים!! אבל זה נושא שצריך גמישות משני הצדדים, זה שהכלבה שלך מחרבת בחצר זה לא טוב לילדים בבית שמשחקים בחצר וגם לא טוב לכלבה שלא זוכה ממכם לטיול כמו שצריך כמו שנעשה במדינה המתוקנת שאת מתכוונת אליה צריך גם להבין שיש פה יצורים חיים שצריכים לקבל את היחס המינימלי היא אומנם מחרבנת בחצר אבל מה עם הנביחות שלה האם את שמה לה פלסתר זה לא מיטרד!! ומה קורה עם בעלע החתולים שמסתובבים חופשי!! ןלכן אני חושב שכדי שהכלבים לא יצאו ניזוקים מבל העניין זה נושא שצריך להיות מטופל בעדינות ולא בכוחניות ידעו זאת התושבים וידע הועד שלוכד כלבים לא יביא לחיסול התופעה אלה רק יחמיר את מצב הכלבים שגם כך הם סובלים. ולסיום אני מקווה שתושבי לפיד יפתרו דברים בהבנה כי זה הערך המוסף של ישוב כזה אם לא כלם לאמריקה ביי