הודעה לחברי הסוד

orli997

New member
הודעה לחברי הסוד../images/Emo65.gif

משהו טוב שקרה לנו - היום דיון שלנו בפורום מודעות עצמית נבחר לשער תפוז, כולכם מוזמנים להשתתף ולכבד אותנו בתגובותיכם, http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=199 |סלינק| זה הקישור כמובן, אשמח לקרא אתכם גם שם באהבה אור-לי אגב הדיון הוא על אלוהים זכר או נקבה - ויש הוכחות

kikona126

New member
אבל אור-לי לפי האמונה האל הוא גם וגם...

גם זכר וגם נקבה זה תלוי מה הוא בא לייצג. האל הוא זכר - כשהוא מוכיח אנשים האל הוא נקבה - כשהוא רגוע טוב... מה גם שאם כבר היה לי מבחן בפילוסופיה יהודית היום... האל , לפי הרמב"ם הוא כל מה שהוא לא! כלומר האל לא זכר ולא נקבה. יש להציג את האל בשלילה, וברגע שנצליח לתפוס שהוא את מה שהוא לא, נדע מה הוא כן... דרך אגב זאת אחלה דרך מחשבה... ויכולה לעזור לאנשים אולי גם בהתקדמות בפורום זה. הרמב"ם טוען שאלו שמדברים "חיובי" על האל - כלומר האל הוא זכר, האל הוא נקבה, האל הוא רחמן, אומרים משהו אחד ומאמינים במשהו אחר. מבחינה מסויימת השלילה של הרמב"ם נשמעת פה מאוד במקום. הדיון עדיין תקף? נכנסתי אבל כמו שאת רואה לא היה לי זמן ממש להשתתף בו אפילו שרציתי....

orli997

New member
ברור שעדיין תקף

ודוקא אשמח אם תכנסי ותביעי דיעה , אני אוהבת את מישנותיו של הרמבם, חכם אין ספק ומבין בנפש האדם יותר מכל פרשן אחר לתורה, אז בבקשה מוזמנת להוסיף עוד אף אחד לא פירט מעבר לדעותיו האישיות, מעניין אבל בתורה באף מקום אין התיחסות לאלוהים בלשון נקבה,

kikona126

New member
ברור שיש התיחסות לאל כנקבה!

טוב מחר אחר הצהרים אני אסכם הכל ואכתוב. כרגע כיף לי במיטה בשקט. על הרמבם אני אוסיף לכם ציטוטים ממורה נבוכים. ועל האל כאישה בתנך אני גם אוסיף
אומרים שהשם היחיד של האל שהוא לא זכר ולא נקבה הוא שם הויה.

orli997

New member
וכמובן

קישור או ציטוט מהתורה על לשון נקבה לאלוהים זה יהיה מעניין

liza26

New member
קשה לי להתייחס לזה

לקבוע אם האל הוא זכר או נקבה אני בטוחה שיש בטבע אנרגיות זכריות ונקביות, אבל האל/ה קשה מאוד להגדיר...

למעלה