הודעה לחברי ועדת הביקורת ולועד עמותת טייסי הממ"ג

yaronron1

New member
הודעה לחברי ועדת הביקורת ולועד עמותת טייסי הממ"ג

לחברי ועדת הביקורת: אני חושב שדו"ח הביקורת שכתבתם היה חמור דיו, כדי לעורר את "המהומה" הנדרשת לקיום האסיפה ולעודד את החשיבה המשותפת של כל חברי העמותה וקבלת ההחלטות הנדרשת.
יש לסמוך על החברים שיגיעו לאסיפה כי ידעו להתייחס בכל כובד הראש הנדרש, הן להערות הביקורת והן לקבלת ההחלטות הנדרשת למען המשך קיום העמותה וחזרתה לפסים תקינים וחבריים.
איני חושב שיש טעם להסלים כעת את המצב מעבר לכך ואי הגעת חברי ועדת הבקורת לאסיפה הקרובה אינה במקומה וחוטאת למטרות וכמוה כהוספת דלק מיותרת לבעירה שבלאו הכי נוצרה !!!

איני רוצה לחשוד שיש למישהו אינטרס סמוי לכאורה לחסל את העמותה הזו ולהקים במקומה עמותה אחרת. אין סיבה שכלל החברים ניתן לכך יד ונפגע בעצמנו!

לחברי ועד העמותה: בהנחה שהעמותה שלנו חשובה לכם ובסה"כ הנכם רואים בתפקיד שלקחתם שליחות, אנא גלו סבלנות וממלכתיות נדרשת ואפשרו לאסיפה להתקיים בלי לחץ והתלהמות. תנו לחברים לשאול שאלות, להביע עמדתם בחופשיות ולהעלות הצעות החלטה.
ולכולנו אני קורא: בואו נגלה בגרות ונתעלה מעל משקעים אישיים ונפסיק להתנהג כמו 'חבורת חסמבה לגיל הנעורים' ונפעל הפעם כמו אנשים בוגרים ושקולים! תודה, ירון

שמוליקל

New member
תודה לירוו

אני מחזק את שירון כתב.
כולנו בוגרים ומתנהגים כך, גם באספה !
בהצלחה לכולנו.

eavishaul

New member
תגובה לירון

אתמול לבקשתו של שגב ברעם יזמתי שיחת טלפון ליו"ר העמותה ניר מירב. למרות הודעתי שלא אגיע לאסיפה ביקשתי ממנו לדחות את מועד האסיפה מאחר שיש מספר לא מבוטל של חברים שאינם יכולים להגיע לאסיפה מכיוון שהם מוזמנים לחתונת ביתו של חבר לתחביב.
הוספתי ואמרתי שאני כן אגיע לאסיפה אם המועד ישונה. בנוסף ביקשתי מימנו להתחייב לכך שהרצל עוזר, מראשוני העמותה ונבחר על ידנו לשמש כמשקיף על עבודתנו יוכל להכנס לאסיפה. ניר סירב להתחייב לכך. ביקשתי גם לנהל את הישיבה והוא טען שלישיבה יבחר יו"ר ומזכיר ע"י החברים על פי התקנון ואין אני חולק על כך.
אני חייב לציין שהדרישה לקיים אסיפה שלא מן המניין היא של ועדת הביקורת ומועד האסיפה לא נקבע בתאום איתה.
חשוב לי שהחברים ידעו שאין דבר וחצי דבר לחברי ועדת הבקורת לפרק את העמותה. זה נראה לי יותר ככלי ניגוח נגד הבקורת עצמה.
נקוה שהועד יבין את מה שעל כף המאזניים ויקבע מועד חדש כך שכל החברים יוכלו להגיע.
אגב, עדיף לא בערב חמישי. גם חתונות וגם פקקים.

John Frum

New member
בהזדמנות זו

אשמח אם תסבירו בבקשה, גם אתה וגם הועד, למה זו בעיה אם הרצל מגיע מחד, ולמה זה חשוב מאידך.
&nbsp
הועד: אוקיי, אז הרצל לא חבר עמותה. מה הבעיה שיבוא וידבר? זה לא שהוא יחשף במהלך האסיפה למידע שלא היה אמור להיחשף אליו כגורם חיצוני מתחרה. אנחנו לא חוששים שהוא יעביר את התכנית העסקית שלנו או את פרטי החברים לעמותה מתחרה.
&nbsp
ועדת הביקורת לשעבר, AKA אפי: למה עשיתם מהרצל עוזר הנכבד דמות מפתח בעניין? הוא היה סה"כ משקיף חיצוני בתהליך פנימי שלכם בדו"ח שכבר פרסמתם. מה אתה מתכנן שהרצל עוזר יגיד לנו שאנחנו לא יודעים ושעוד לא כתבתם בדו"ח שלכם? האם יש לו איזשהו מידע חדש שאתם שומרים לאסיפה ורק הוא יכול לגלות? סודות היקום על פי הרצל עוזר? הוא אמור לכשף מישהו או להסיר כישוף?
&nbsp
איך מישהו חיצוני שאין לו קשר לעמותה הפך לאיזשהו אישיו עקרוני, איזשהו נושא שעליו יקום ועליו ייפול דבר?
&nbsp
בחיי שאני לא מבין מה נוכחותו של הרצל תתרום או תפגום באסיפה. יבוא או לא יבוא, אם הוא יאמר משהו שלא רשום בדו"ח מה זה אומר על הדו"ח או עליו? מה יש לו להגיד שאתה לא יכול לומר?
&nbsp
עוד משהו, סתם שני עניינים טכניים:
&nbsp
1. זה נורא נחמד שדרשתם מהועד לתאם איתכם את מועד האסיפה אבל ברגע שדרשתם את האסיפה באופן פורמלי בצורה הזו ובעיתוי הזה, יצרתם אתם את הסיטואציה שאין להם שום ברירה אחרת אלא לקבוע ליום חמישי הקרוב. הרי זה בדיוק מה שרע בתקנונים ונהלים כללים שמישהו מתעקש להצמד אליהם. רק מלהסתכל על לוח השנה אני מבין את הועד.
&nbsp
2. אין באמת ועדת ביקורת. ועדת ביקורת הוגדרה כשלושה חברי עמותה. מלכתחילה היא לא התקיימה לפי התקנון ובניגוד לועד העמותה, אין גמישות בתקנון לגבי מספר החברים בועדת ביקורת, מינוי ספונטני של חברים חדשים וכן הלאה. סביר להניח שזה אומר שמלכתחילה כל מה שועדת הביקורת החסרה רשמה הופך לקצת פחות תקף לפי התקנון. בוא נניח שאנחנו לא נורא קטנוניים. שניים. גם את זה אין. יש את אפי. אפי כבר לא ועדת ביקורת רק מעצם זה שהוא בן אדם אחד ולא ועדה של שלושה או שניים. לכן כבר מלכתחילה אי אפשר לתאם כלום עם ועדת ביקורת או לקבל ממנה הנחיות כי היא כבר לא קיימת.
&nbsp
זה נהלים ופרוטוקולים ועורכדיניזציה למוות של משהו שהתעסקו איתו יותר מדי. עזוב את כל בלבולי המח והקשקושים הנפוחים וכל השטויות הקטנוניות של נהלים, הרצל עוזר ופרינציפ הדדי, מה באמת מונע ממך - אפי - לבוא? למה שלא תגיע, עם הרצל או בלעדיו?
&nbsp
רוצה לספר לחברים משהו שטרם נאמר או סתם רוצה להביע את דעתך? תגיע. מה זה משנה אם הרצל יהיה או לא יהיה או מי יהיה יו"ר האסיפה? בסופו של דבר האסיפה הזו זומנה לפי דרישתכם "לזמן אסיפה לאלתר". הדבר העיקרי שהאסיפה יכולה להחליט עליו כרגע הוא בחירת ועדת ביקורת לפי הוראתכם ובהתאם להתפטרותכם וככל הנראה אמירת אמון או אי אמון בוועד הקיים. זו אסיפה שלא מן המניין. הועד יהיה מחויב לכנס עוד אסיפה, אסיפה שנתית, בהמשך. מקסימום - יבוא כל מי שירצה ולא יכול היה להגיע לאסיפה השנתית.

eavishaul

New member
שעות כתיבה לעומת שעות טיסה

דרור יקירי. אם היו לך דקת טיסה על כל אות שאתה כותב לנו, כנראה שלא היה לך זמן לכתוב. ועכשיו ברצינות. למה חשוב לנו שהרצל יהיה? הרצל ממקימי העמותה, היה יו'ר ואיש בעל נסיון בניהול ובקרה ולכן צרפנו אותו אלינו. יכול להיות שהגיבוי שהבקורת מקבלת מהמשקיף לדו'ח מפחידה את הועד? ואולי זה לא הועד אלא רק היו'ר?על הרצל לא ניתן לומר שהעניין אישי כמו שיש הטוענים לגבינו. אפשרות זו ניתנת לנו בתקנון ואיננו מבינים למה הועד מתנגד לכך. גם במקרה הזה נראה שהיו'ר קובע עובדות ואין פוצה פה ומצפצף. כזה ראה וקדש. האסיפה או האגודה/עמותה היא לא חצר ביזנטית של מישהו אפילו אם הוא חושב כך. אני בפעולה הזאת מנסה להנמיך את גובה הלהבות לבקשת חברים בעמותה ואני נתקל בכתף קרה. ואתה דרור, על תשכח שכשהיית בועד היו לך רעיונות לגרום לפרוק העמותה, אז עכשיו אל תדבר כל כך הרבה על תקנות ותקנון ועוד תגדיר כבילבול מוח דברים של אחרים. נראה שגם אתה נסחף לתרבות הרחוב הישראלית וחבל. תחזור לטוס ותשיג מירשה לאסדה.

חיזוק לדברי אפי אבישאול

כפי שאפי כתב, אכן ביקשתי ממנו למרות "הרעש" שכולנו עדים לו בשבועות האחרונים בפורום ובמנחתים, להיות "המבוגר" האחראי, להרים טלפון לוועד ולהמנע מפורמליזים על מנת להתעסק במהות ולבקש את דחיית מועד האסיפה הנ"ל.
אפי ציין במפורש שאחת הסיבות הינה העובדה שבתאריך אשר נקבע (בין אם בהודעה ובין בהיוועצות עם וועדת הביקורת), תתקיים חתונה של בתו של חבר/טייס שאינו בעמותה השנה, ואפי כמו גם מספר לא מבוטל של וותיקים נוספים מהענף (כולל אני), נאלץ להעדר מהאסיפה כך שכל דיון בדו"ח ללא נוכחותם עשוי להיות - כשר(פורמלי), אבל מסריח.
ראוי לציין שטרם פנייתי לאפי פניתי גם לחבר וועד, שהוא חבר טוב שלי וביקשתי ממנו בדיוק אותו דבר, אך תשובתו היתה שהוא אינו מוכן לשוחח עם וועדת הביקורת כיוון שאינו מאמין בכנותם. התווכחנו ארוכות והבנתי ממנו שהוא גם אינו יודע אם זה אפשרי פורמלית כיוון שאם הם ידחו ויהיה מאן דהוא שילין על כך הוא חשוף בפני ביקורת רשם החברות וכ'ו...ואז רצונו הטוב יהיה לו לרועץ.
אני חייב לציין שפניתי לשני הצדדים במיוחד על מנת שנמנע מכפי שדרור וYaronYaron1 הגדירו זאת טוב ממני, עוכרדיניות ופורמלסטיקה, ונאפשר קיום מפגש פלורליסטי ומהותי מבלי להיכנס למריבות אישיות. ניתן לחברי ובאיי האסיפה להבין את כל אחד מטיעוני הצדדים ונקבל החלטה כמיטב הבנתנו.
אני מקווה שעדיין לא מאוחר מדי לשינוי, אולי העיתוי וקירבתו ליום הדין יעזור במשהו.
אני מבקש לאחל לכולם שנה טובה, טיסות לרב ונחיתות בטוחות.
שגב

מחזק את דבריו של שגב

וקורא להפסיק את הדמגוגיה ואת הפוליטיקה שהיא פרי יצירתם של מי שאינו רוצים לדון למהות הדו"ח. במקום לבלבל את המוח על "כנות", "אינטרסים", "עוכרדיניות" ויתר הביטויים של מי שלא רוצה להתייחס למהות, או לילל בדבר הסיבות שגרמו לעריכת הדו"ח צריך לפתוח אותו ולהתחיל לקרוא נקודה נקודה - ולהתייחס לתגובות של חברי הועד לכל נקודה ונקודה. כך ניתן לפתח דעה אישית. מי שלא רוצה שחברי העמותה יראו וידמעו את 3 האנשים שערכו את הדו"ח הזה (אפי, הרצל ואנוכי ) יודע טוב מאד כנראה למה. אני מקווה שכולנו נתעלה מעבר להתהלמויות הקשות שנשמעות פה ונדע להתייחס רק למה שכתוב בדו"ח והעדויות של חברי ועד שהתפטרו מסיבות שפירטו בפני ועדת הביקורת ותועדו בנספחים לדוח.

קצת אתיקה

רן ידידי,
&nbsp
הפורום הזה פתוח לכלל הציבור, וכל זב ומצורע יכול להביע בו את דעתו בכל עניין.
עם זאת, נראה לי שמי שבחר שלא להיות חבר בעמותה רצוי שישמור את חוטמו מחוץ לענייניה.
בהזדמנות זו אני מאחר לך שנה טובה, שנה של הנאות ושל נחיתות רכות!

יורם חברי

התקנון קובע מתי אחדל להיות חבר. אולי תעיין בו?:) לא כל מה שהועד שולח הוא תורה מסיני, למעשה - ההיפך מכך. מעבר לכך, אתיקה קשורה קשר הדוק ללשון הרע וכאשר מוציאים עלי לשון הרע זה בכלל לא קשור לעמותה אלא לשמי הטוב. רק טוב בשנה הבאה עלינו לטובה.

hitto

New member
אם אין בכוונתם לפרק את העמותה או לקלקל....

אזי כיצד אתה מסביר את שליחת המייל מטעם האגודה הכללית לטיס, אל כל חברי העמותה ואשר כתובות המייל שלנו ככל הנראה נגנבו ע"י שניים (או יותר) מחברי העמותה (חלקם חברים לשעבר).
האם באמת אתה לוקח על עצמך אחריות למה שקורה בתוך נבכי מוחותיהם הקודחים של צמד רוקחי הקנוניה ?
גם לי אישית אין בעיה עם הביקורת.
יש לי בעיה עם הדרך שבה היא נכתבה ("800 אלף" עמודים שכל מטרתם אחת היא - להתיש). יש לי בעיה עם דרך הצגתם של חלק מהדברים.
יש לי בעיה עם רמת הטקסט (מביך) של הביקורת.
יש לי בעיה כאשר אני "מריח" שהביקורת אינה במטרת בנייה אלא להפך - להרוס ולחרב.
יש לי בעיה כאשר חבר ועד לשעבר, כפי הנראה, מציג עצמו כנציג טייסי הממג מול רת"א באמצעות אגודת הטיס הכללית (ואם עדיין לא עשה זאת, הוא יעשה גם יעשה - וזה כבר נסיון לפוטש של ממש....).
חשוב היטב האם אתה והרצל אינכם בובות על חוטים בידי אותם רוקחים.
חשוב היטב האם לא "סיבנו" אותך היטב.
חשוב היטב מי אתה בעצמך בכל הסיפור הזה.

eavishaul

New member
חיפוש אחר אדם ללא זהות

הפרט היחיד שידוע הוא שהנ"ל מאזור חיפה. כל היודע את זהותו של HITTO מוזמן לחשוף אותה כדי שאוכל לענות לו.
גם שפן יכול להזדהות.

הפחד מחשיפת הזהות

נובע מהתוכן של ההודעה. ברור שהכותב האלמוני עבר (או מיוזמי) שטיפת המוח, וכך פיתח "חוש ריח", הפך למבקר ספרות, וגילה המון בעיות שמתבססות על "ככל הנראה", לאחר שנכח באסיפה שהרכבה וסדר יומה תוכנן על ידי הועד, מראש:) כמטומטם חסר זהות, מותר לו להכריז בריש גלי על טמטומו.

ניר מיר

New member
הבהרה מטעם הוועד

לחברים שלום ,

וועד העמותה המורכב מחברים מתנדבים והמכהן בתפקידו לאחריו שנבחר (ולא בפעם הראשונה) על ידי חברי העמותה מצוי בתקופה האחרונה תחת מתקפה חסרת תקדים הנובעת מפעולות חסרות אחריות ושנויות במחלוקת של וועדת הביקורת.

וועד העמותה לא מתכוון לנהל את האסיפה של החברים מעל דפי הפורום,הפורום אינו מייצג של העמותה וקוראים בו קוראים מקוראים שונים שאינם בהכרח מבין חבריה.

כן יצוין שהועד פועל על פי התקנון ,שאינו ניתן לפרשנות ,ומועד האסיפה שנקבע הוא היחיד הסביר שהתאפשר במסגרת שמירה על תקנון זה.
לעניין תיאום האסיפה ,נשלח טרם פרסומה דוא"ל לחברי וועדת הביקורת שבו נתבקשו להעיר הערותיהם על הצעת התאריך ,וועדת הביקורת בחרה שלא להתייחס לעניין התאריך וההזמנה לחברים יצאה לדרך.
לא ניתן לדחות את האסיפה על פי התקנון ובכל מקרה בכל תאריך ,יהא אשר יהא, לא כולם יוכלו להגיע.

הוועד דוחה בשאט נפש את המשך הפגיעה הבלתי עניינית המתמשכת בשמם הטוב של חבריו וקורא לכל הצדדים לשמור על איפוק.

אין באי תגובתו של הוועד מעל לדפי הפורום בכדי להעיד כי "אין לו מה לומר".

בברכת שנה טובה וחתימה טובה,טיסות נעימות.

וועד העמותה

שמוליקל

New member
צר לי, אני חייב ללכת לחתונה ביום חמישי. אם זה יעזור, יש לועד

את אישורי לדחות את הכינוס.
שנה טובה וחתימות טובות.
שמוליק

eavishaul

New member
די להתבכיינות

התנדבות אינה חסינה מביקורת. ביקורת אינה מתקפה חסרת תקדים כדבריך אלא אם אתה צ'אוצ'סקו או ניר-ון קיסר. מעניין מדוע לא נשמע קולם של חברי הועד או שהם מתנהגים כמו הסנטור שנירון קיסר מינה לסנאט. ניראה לי שהעד מעדיף שכמה שפחות חברים יגיעו לאסיפה ובטח שמי מועדת הביקורת והמשקיף גם לא ישתתפו. צר לי על כך.

אפי היקר

צר לי שלא מתאים לך שלא אגיב מעל דפי הפורום , אני וחברי בוועד חושבים שאין זה המקום הראוי לנהל את הדיון .
עם זאת אם באמת חשובה לך העמותה תגיע לאסיפה שם נוכל לנהל דיון תרבותי וכל אחד יוכל לומר מה שיש לו ויש לי הרבה מה לומר ולהראות , השמצות וכינויי גנאי המכוונים לאנשי הוועד זו לא הדרך ,ואני אינני נוהג כך . בהודעתך לחברי העמותה כתבך בין היתר שאינך מגיע לאסיפה מפני שאינך רואה צורך לדון בדו"ח ואתה מנסה להעביר את הדיון לפורום חבל. כמו כן זו התיחסותי האחרונה לנושא מעל דפי הפורום .
בידידות ירון ברק

ronen12313

New member
איזה כיף כאן , ממש עושה חשק

שאלוהים ירחם. תחביב כפי הופך לזירה למלחמת העולם הבאה. באמת ירחם השם.
זה כשלעצמו די מראה מה צריך להיות הכיוון. חברים.... מי בדיוק חבר של מי ?

למעלה