הודעה לכול/ם

מזל ח.

New member
הודעה לכול/ם

לשירה ולכולן/ם כאן שלום לאחר קבלת הפנים היפה לה זכיתי, יש לי שאלה בסיסית היכן אני יכולה למצוא רשימת המתפקדים עם סטטוס "מאמצים" "מאומצים" האם יש כאן? בכל מקרה כיף לבקר ומי שלא מכיר אותי אני בת כמעט 35 נ+2 , פגשתי את הביולוגית+אח מתוק ו"מעצבן" והכי חשוב הוריי מעורבים בכל הקורות אותי בנושא הביולוגית והם פשוט "שוב" הוכיחו את מתיקותם וגדולתם בנושא. באם מי מכן/ם שרוצים לשאול אני מוכנה לענות. יום נעים לכולם. מזל

לימור1

New member
איזה כיף לשמוע

נשמע שיש לך הורים מאמצים אוהבים ופתוחים וגם אם ביולוגית ואח שהיה כיף לפגוש אותם. מתי פתחת את תיק האימוץ? איך משלבים את הקשר עם המשפחה המאמצת והמשפחה הביולוגית? אשמח אם תספרי לנו מעט.

מזל ח.

New member
לימור1 פתחתי את תיק האימוץ

לפני כ-3 שנים , הפגישה עם הביולוגית התקיימה רק לפני 9 חודשים , היה ממש נחמד לפגוש אותה,היא אישה מאד נחמדה והאמת היא שכשאני משוחחת איתה אני מתייחסת אליה כמו אל חברה טובה. בפעמים הראשונות ששוחחנו ניסתה למסור לי שהיא אמא שלי , מהר מאד העמדתי אותה על טעותה ומסרתי לה שיש לי אמא נהדרת והיא יכולה לקרוא לעצמה האמא הביולוגית שלי , אני יודעת שהיא לא ממש נפגעה אלא הייתה בהלם מהתגובה שלי. לגבי שילוב הקשר בין 2 המשפחות אז ככה היות והביולוגית ואחי לא נקראים בפי משפחה שלי, אלא אנשים שהם שאר בשר שלי בלבד ו/או חברים טובים שלי, אז אין לי ממש בעיה עם זה , המשפחה היחידה שלי זה הוריי בעלי וילדיי, אני מצטערת שאני נשמעת קצת קשוחה אבל זה מה שאני מרגישה כלפיהם (ביולוגית+אחי) , עם אחי הייתי שמחה להיות יותר בקשר מסתם טלפונים של פעם בשבוע אבל למדתי להבין ולקבל שמה שלא היה מנת חלקך בילדותך לא יכול להיות בהמשך יותר ...אני מאד אוהבת אותו והוא גם אוהב אותי אבל תכלס אנו די זרים לא גדלנו ביחד הוא לא ממש מכיר אותי וגם אני לא ממש מכירה אותו וזהו בערך. מזל

ד...

New member
למזל- איזה כיף לשמוע

שפתיחת התיק והפגישה עם הביולוגית היתה כמו שזה אמור להיות.... שהיא נחמדה, ואחיך נחמד ויש קשר טוב אבל לא "צפוף" מידי, וכמובן שזה לא על חשבון הורייך.. אני אשמח לשמוע איך ספרת להורייך כשהתחלת עם התהליך? סיפרת להם מההתחלה או רק בפגישה עם אימך הביולוגית? איך הם הגיבו? (אני מאומצת, בת 31, נשואה +2 , לא פתחתי עדיין את התיק) ד...

מזל ח.

New member
לד.

ראשית שלום לך וככה להוריי המתוקים סיפרתי רק לאחר הפגישה ולאחר מספר חודשים האמת היא שחששתי מאד (הייתי כאן בפורום וקיבלתי המון חיזוקים) חששתי מכל הדברים שמאומצים חוששים מאד שזה יפגע בהם וכד´. לבסוף אזרתי אומץ "גרשתי" את בעלי וילדיי מביתם של הוריי (חשוב לי היה לערוך את הוידוי בביתם) והתודאתי בפניהם , התגובה שלהם ממש הממה אותי כזו פתיחות מצידם הדגישו שידעו שאגיע לשלב הזה הזכירו לי לי שתמיד ניסו לשוחח איתי על הנושא ותמיד לא הבעתי התעניינות. בכינו המון מהתרגשות, מהקלה ומשמחה שהם כאלה ושאני כזו . ושתמיד כיף לנו יחד , האמת היא שמאז פעם אחת הראיתי לאימי את תמונתה של הביולוגית והיא התחילה להזיל דמעות ואמרה איזו מסכנה, הדברים שההורים של אמרו על הבילוגית זה בעיקר כמה הם ריחמו עליה כל השנים.

ענבל*

New member
מזל, זו הפנטזיה האולטימטיבית

הסיפור שלך הוא פחות או יותר מימוש הפנטזיה: הורים מקסימים ותומכים, שלא מרגישים מאויימים ע"י הקשר החדש, משפחה ביולוגית שאת מוצאת בהם חברים, והמצב שאת מתארת, טיב הקשר בינכם, נשמע כל כך טבעי: המשפחה הביולוגית באמת לא יכולה להיות במקום שווה למשפחה המאמצת, כי הם החמיצו שנים רבות של קשר. הרבה פעמים עלו בפורום דיונים לגבי חשש של הורים מאמצים מקשר אפשרי עם המשפחה הביולוגית, ובעצם את עונה את התשובה שיכולה להרגיע את כולם. הקשר אל המשפחה הביולוגית, חזק וטוב ככל שיהיה, לעולם לא יבוא במקום הקשר למשפחה המאמצת, אלא כהרחבה של מערכת הקשרים המשמעותית בחיים,ולכן ככל שנתמוך בילדים שלנו במסע הזה, ככל שנבוא יותר סקרנים ופחות מאויימים, ככה נוכל לחוות בצורה יותר משמעותית את החיפוש, ביחד עם הילדים שלנו.

טלי ל.

New member
הי מזל איזה יופי שחזרת..אלינו!!! ../images/Emo8.gif

אתמול לא הספקתי להגיב להודעתך..מאד חשוב שתקחי חלק פעיל בפורום..יש לך כה הרבה מה לתרום..ולי אישית..כל פעם עושה טוב על הלב מחדש לשמוע את הנחישות שלך בהתיחסותך להורים..עם זה אני מסתובבת שהשדון הקטן של הפחד מתרומם לו מידי פעם.. אז יופי טופי ותשארי איתנו..וגם בואי לצ´אט..שם רצים ממש קטעים

מיכל@ל

New member
מזלי

זה נמצא בעמוד 2 של הפורום ולפעמים יש קישור מלמעלה לשם. תרדי למטה ותעברי ישירות לעמוד 2 ותצרפי את שכתבת. תודה

למעלה