הודעה לכל משתתפי הפורום: המלצה לשליחת אנשים עם בעיות או חוסר

oferavraham1

New member
הודעה לכל משתתפי הפורום: המלצה לשליחת אנשים עם בעיות או חוסר

יכולת להתמודד עם דברים בחיים, בכדיי שנוכל לעשות כל מה שבאפשרותנו לעזור ולכוון אותם באמצעות ההדרכה האישית שלהם.
לכל מי שמתחבר לקריאה הזו, אשמח שיעשה כך וימליץ ויפנה אנשים לפורום הזה.

בתודה מראש,
עופר אברהם.

* מי שלא מוכן, או רוצה להכנס לפורום יכול לכתוב לי אישית במייל: [email protected] ואשמח לתת מענה.

elar84

New member

יוזמה מבורכת

elar84

New member
אתם יודעים מה הבעיה שאני נתקלת בה לרוב

שאנשים מתלוננים שרע להם, הם לא מאושרים תקועים סובלים.
אבל כשאתה מראה להם שיש דרך לשנות וצריך קודם נכונות הם לא עושים עם זה כלום.
אני לא באה בהאשמות, אני רק חושבת שלבחור לטפל ולא להתייאש זה מאוד אמיץ ושאין הרבה אנשים שבוחרים בזה.

אומרים שהמורה מגיע כשהתלמיד מוכן. ואני רואה המון תלמידים פשוט לא מוכנים.
ועם זה אי אפשר לעשות כלום.
הבן אדם חייב להבין לבד שהוא צריך לעשות שינוי ושעזרה והכוונה יכולה לעשות פלאים.
לצערי אני נתקלת בהמון אנשים לא מאושרים שצריכים וחלקם חייבים עזרה, אבל לא בשלים לקבל אותה.
אשמח לשמוע אם גם אתם נתקלים בתופעה הזאת.

הי. כמה סיבות מרכזיות אמנה חלק.

למבוגרים יש מה שנקרא עומס רגשי ומחשבתי ( התירוצים של המוח החושב נערמים אצלם יחד עם הפחדים והחוסר אמונה שמצטברים אחרי שנים של תסכול פחד ובניית מכלול אמונות לגבי המציאות ועצמם ).
ילדים הרבה יותר מר גמיש הם יותר הולכים עם זה עם פחות שאלות תהיות ומלחמות עצמיות פנימיות.
הסיבה השנייה היא שאנשים פוזלים לעשב של השכן ושוכחים שהעשב של השכן לא משנה עבורם ( אולי כן בקטע של השראה חיובית אבל לא מעבר), כי הוא לא המקור לעושר והאושר שלהם. הם צריכים להשקות את העשב שלהם כדי לרוות נחת.
והסיבה האחרונה המרכזית זה כוח ההרגל. שלזה מצטרף פחד וחרדה משינויים כי לשינוי לוקח זמן להתרגל וזה כרוך באי נעימות לרב

ועוד דבר לדעתי לפעמים מילים עבור אנשים נחוות כמתות

( לפחות אצלי זה ככה). זה יכול לנבוע משלל סיבות שלא כולן ידועות לי אני יודעת רק שני דברים בביטחה למי שמתקשה לשאוב עידוד וכוח מהמילים יקח זמן עד שהמלל יחדור ויחלחל אליו ברמה של ישפיע ושנית במקרים כאילו כדאי לפנות לחשיבה שלפני השפה שזו כמובן השפה היצירתית יותר ( שיכולה לערב מילים אבל הרי לפני השפה חשבנו לא בצורה מילולית עם תחושות , ריחות תמונות וצלילים), וזה יכול להיות כלי/צינור דרכו דברים יחלחלו ויצאו בצורה חזקה יותר אפילו מהמילולי בלבד..

ועוד דבר. אנשים יודעים הרבה פעמים את התשובות ועייפים

וחסרי אמונה מהיכולת שלהם לשנות. כשתגידי להם מה שהם יודעים זה עשוי רק לעייף אותם יותר ולעצבן אותם( גם את זה חוויתי מהצד שלי). כדי שדברים שידועים כבר יובילו לפעולה או לפחות לתחושה חזקה של רצון לשנות או שיעירו משהו שנדמה כדומם צריך להתלוות לזה משהו מעבר למילים עצמן או שהמילים יהיו מספיק חזקות וגדולות וידברו בעד עצמן או שהגישה לומר אותן תהיה כזו שתכיל בתוכה משהו נוסף מסר שעובר מעבר למילים כדי שיפרוץ את המחסום המחשבי/רגשי ויגרום לתחושת רגע של א-הה. כמובן שהם עדיין עשויים לא לעשות כלום אחר כך אבל זה לפחות יגרום למילים לחדור מתחת לשטח שזה לכשלעצמו גדולה כי אז הקיר טיפונת פחות אטום והמטרה לפעמים בראשית הדרך היא להפוך את הקיר/מנגנוני ההגנה לחדירים שלפחות בראשו האדם יהיה פחות מבוצר בעמדתו.

elar84

New member
אהבתי את ההסבר שלך

מאיפה למדת את זה? או שניסחת את זה מעצמך?
אתמול בשיעור של הרב שאני הולכת אליו הוא אמר שאדם יכול רק הוא לעזור לעצמו.
כי כשאדם רדום עד שהוא לא יתעורר אף אחד לא יוכל להעיר אותו.
אפילו לא המטפל הטוב ביותר.
רק אחריי שהוא התעורר יש לו בחירה או לקום או להישאר במיטה.
אבל כשהוא התעורר, אז כן אפשר להגיע אל ליבו.

אוקיי

אמרו לי לצערי הרב שאני חייבת להיות אומנית ( סוג של פעם שנייה או שלישית שזה מגיע), ואז חשבתי על חלומות ויצירה ולפני זה הייתה שיחה על שיחה לא מילולית שמישהו עשה עם ישויות ואמר הערה שלא כל כך הבנתי לגבי זה שמשהו על זה שהוא מקשיב רק למי שהתקשורת עימו לא מילולית ושחשיבה מילולית מעייפת ונזכרתי שמילים לא נוגעות בי רב הזמן ואז איכשהו זה התחבר להכל במה שאמרתי לך ולגבי מה שאמרת זה נכון ולא נכון אבל אין לי כוח להכנס לזה

elar84

New member
כול ההרחבה שלך ממקודם הייתה שווה את זה

אז אני סולחת שאין לך כוח להיכנס לחלק השני שכתבתי.
רק בשביל להגן על עצמי
נורא רציתי להגיב לך וגם לכתוב את מה שהרב אמר.
ובגלל שאני קצת לא מרוכזת לא נסחתי את זה כרצוני... אבל לא נורא, אני סולחת לעצמי

זה לא שאני לא עומדת מאחוריי מילותיי.. פשוט הייתי מעדיפה לנסח זאת אחרת.
אעשה זאת בהזדמנות

אני חושבת שברמה האישית של הפרט אל פרט

אי אפשר לעזור לאדם שלא יכול לעזור לעצמו כי זה דורש המון כוחות נפש שלרב האנשים אין וסך הכל יש להם חיים משלהם לדאוג להם ( משפחה , ילדים וכדומה).
אבל מטפלים שבאמת רוצים לקחת על עצמם משימה לעזור לאנשים להשתנות ולפתות אותם לומר כן לחיים על שלל ההזדמנויות שלהם צריכים לפתח מיומנויות עידוד , פיתוי ובניית אישיות למטופל גם כשמהטופל לא ממש משתף פעולה כמובן שבסוף זה תלוי במטופל אבל יש דרכים ללוש את החומר במיוחד למטפלים ורסטיליים

רותי 11

New member
קוסמת חידוד קל

אי אפשר לעזור לאדם שלא רוצה לעזור לעצמו
לא זה שלא יכול לעזור לעצמו

למעלה