הודעה לרווייקו

rose_k_

New member
הודעה לרווייקו

היי רווייקו, אני מבינה שאתה מנחה את הפורום. נקבע לי תור לניתוח בעוד שבועיים. מזה חודש אני עוקבת אחרי האתר כל יום. ומיום ליום מפלס החרדה וההיסטריה שלי עולה. האם תוכל לתאר מה עומד להיות איתי. לא דיברתי מעולם עם אף מנותח ואולי היתה זו טעות להכנס לאתר, אבל מה שנעשה נעשה. האם תוכל לספר על הכאבים, על החיים שאחרי, על הכל בעצם ובלי הרבה צבעים. וכך להוריד את רמת החרדה שלי בתודה רוזי.

רוייקו

New member
כל מנותח ניכנס לחרדה, ככל שמועד

הניתוח הולך וקרב. בכל זאת מדובר בשינוי פיזיולוגי (התערבות כירורגית באנטומיה). הניתוח עצמו מפחיד אנשים וגם ההתמודדות לאחריו... יש הרבה שחושבים שאחר כך הם עלולים להגיע למצב של אנורקסיה (מה שלא נכון, כי 90 אחוז מהמנותחים מסוגלים לאכול הכל, כאשר רק אחוז שנע בין 10 ל 15 אחוז לא יכול לאכול הכל ומוגבל יותר מכל שאר המנותחים) הניתוח המבוצע היום נעשה בגישה לפרוסקופית - ללא פתיחת הבטן. בגישה זו מבצע המנתח בין ארבעה לשישה נקבים בדופן הבטן ומכניס את הציוד פנימה. הניתוח אורך כ 40 דקות עד שעה, כשהוא מבוצע על ידי מנתח מיומן. 90 אחוז מבתי החולים בארץ עברו לנתח בגישה הלפרוסקופית. כולם מבצעים ניתוח לקשירת הקיבה עם טבעת מתכוונת. הטבעת והניתוח מכוסים על ידי קופות החולים, במיסגרת הביטוח הרפואי. הטבעת יקרה מאוד. את הטבעת ניתן להצר או לפתוח על ידי הזרקה מתחת לעור. את הפעולה של הצרה או פתיחת הטבעת מבצע המנתח או רופא רנטגנולוג שהוכשר לכך. הניתוח לקשירת הקיבה הרבה פחות מסוכן מהניתוחים שבוצעו בעבר וגם החזרה לשיגרה אחרי הניתוח מהירה מאוד, בגלל החסכון בפתיחת הבטן. הניתוח לקשירת הקיבה הפיך לחלוטין, בקלות, על ידי ניתוח חוזר, במיקרה ונוצרת בעיה. אין לך מה לחשוש. בישראל מבוצעים כ 2500 ניתוחים להגבלת הקיבה (קשירת הקיבה) ואין סיבוכים או סיכונים קיצוניים. הרוב מסתדרים לאחר הניתוח מצויין, אז למה שאת לא ? יהיה בסדר. כולם פוחדים לקראת הניתוח ומרגישים מליון פירפורי-בטן לשניה

רוייקו

New member
רק תיקון קטן לגבי ההודעה שלי אליך

התכוונתי שבישראל מבוצעים כ 2000-2500 ניתוחים להגבלת קיבה בשנה !!!

עדי.פ

New member
אנני אמנם לא רויקו אבל מנסיוני

עברתי את הניתוח לפני פחות משלושה חודשים שלושת הימים הראשונים די כואבים (תודה לאל שהמציאו את תרופת הפלא - אופטלגין נוזלי- תכיני מראש שנים שלושה בקבוקים לפחות ) אחרי שבוע מרגישים מעט כאב אחרי שבועיים כמעט לא אחרי שלושה שבועות לא זוכרים שפעם היה כאב בכלל (ואני לא מגזים ) בשבוע הראשון מתקימים מנוזלים (מים תה מרק זך וסיידר לא מוגז) זה לא קשה כי ממש לא בא לאכול אחרי הניתוח אחר כך ממשיכים במעקב דיאטנית שמטפלת במנותחים וזהו עדי

מירי,

New member
היי עדי! איך הולך??

כמה כבר ירדת? עברת כבר הצרה? עדכן קצת!

עדי.פ

New member
הי מירי , לא הייתי כאן (הייתי חולה)

לא משהוא שקשור לניתוח נכון ליום שישי האחרון27/7 ירדתי כבר 27 ק"ג ןלא עשיתי שום הצרה ושום מניפולציה לטבעת בינתיים אני אוכל כמעט הכל כמו תינוק (כל שלוש ארבע שעות כמות קטנטנה. עדי

למעלה