הודעה לשרית

udile

New member
הודעה לשרית

שרית שלום, ילדי pdd בן 3 , מספר שאלות לי ואשמח אם תעזרי. אני נתקל בבעיות הבאות: מסתובב לפעמים סביב עצמו, ממולל חיתול ביד בעיקר לפני שינה, רץ הלוך וחזור , כאשר משחק במכונית משחק רק בגלגליה. בעבר היה מפעיל כמעט רק את יד שמאל היום משתמש לפעמים גם בימין. האם הקשיים נובעים מוויסות סנסורי בשמיעה ראיה ותחושה או מעיבוד לקוי? מה הדרכים להתמודד עם הבעיות הללו? תודה

הודעה נוספת לשרית מביזי שירדה למטה

דיאטה סנסוריתו beezi את יכולה לכתוב לנו על דיאטה סנסורית? ואיך אפשר לעשות אותה עם ילדינו? beezi

beezi

New member
הודעה לשרית צנציפר

שרית, הצגת את עצמך כמרפאה בעיסוק המוכנה לענות על שאלות של חברי הפורום, וגם ביקשת לשאול אותך שאלות - אבל את אף פעם לא עונה מיד, אלא אחרי שבוע ויותר ולא זמינה. יש כאן שאלות ואת לא מתייחסת אליהן. בפעם שעברה - התנצלת ומה עכשיו?. הייתי מצפה ממך לתשובות מהירות יותר. האם תוכלי להתייחס לשאלתי לגבי דיאטה סנסורית???? תודה

ריקי 04

New member
קצת נעלבתי, בשמה של שרית

מספיק שהיא מתאמצת ועונה, אז את כועסת שהיא לא פותחת את האינטרנט כל יום? כמו שראית תלמה דאגה להעלות את ההודעה שלך שלא תאבד בדפים ישנים.

beezi

New member
ריקי 04 הנעלבת היקרה,

ההודעה לא הופנתה אליך, אז את לא צריכה להיעלב בשמה. מעבר לזה, אם שרית פנתה אלינו בבקשה לשאול אותה שאלות,ונמצאת בפורום הזה כמרפאה בעיסוק - היא אמורה גם לענות עניינית. היא לא צריכה להתאמץ בשביל אף אחד ואם היא מתאמצת, אז אולי כדאי שלא תענה. אפשר גם להשיג את המידע על דיאטה סנסורית -( שאגב יכול גם לעזור לך), בדרכים אחרות.

liat111

New member
נראה לי שיש פה חוסר הבנה בסיסי

היא לא פנתה אליך בבקשה שתואיל בטובך לשאול אותה שאלות, אלא הציעה את עזרתה. היא לא חייבת כלום לאף אחד.

doritmor

New member
ל-beezi אף אחד לא חייב לך

עצם העובדה שהכנסת את ההודעה לפורום - זה אומר שהיא מופנת לכולם. אם רוצים הודעה אישית - שולחים מסר. לעצם העניין - ההודעה שלך ממש חצופה. שרית עושה טובה לך ולכל המשתתפים בפורום הנהנים מהידע שלה בנוחות וללא תשלום. אם זמן התגובה לא נראה לך- אתה לא חייב להשתמש בערוץ הזה. ההודעה שלך פוגעת באופן ישיר בשרית ובאופן עקיף במשתתפי הפורום - לא נעים לקרוא אותה והיא עשויה לגרום לכך ששרית תמנע בכלל מלענות. אמנם כולנו במצב רגיש, במיוחד בתקופה זו של השנה -אבל צריך להיות רגישים גם לאחרים... (הרי אחנו ההורים לא אובחנו כ- PDD...) דורית

מהירות תגובה../images/Emo160.gif

שלום לכל הנעלבים ואלה שלא נעלבו. אני מבינה כמה קשה לחכות לתשובה כשהשאלה כל כך בוערת. אני משתדלת להיכנס לאינטרנט לפחות פעם ביומיים ולבדוק אם יש שאלות. אני נהנית לקרוא את הדיונים הנערכים בפורום, להבין טוב יותר את עולמם של ההורים וחששותיהם ונהנית עוד יותר לענות לשאלות. כך שזו לא טרחה עבורי. אני מודה לכל מי שמיהר להגן עלי. ניכר כי כולכם אנשים מאוד רגישים וישרים. אני לא נבהלת מביקורת ואני חושבת שכל אחד צריך להביע את מה שהוא מרגיש. אולי רק אם אפשר יותר בעדינות... שאלות שנרשמות בימי חמישי ייענו רק ביום ראשון כי בסופי שבוע אני לא נכנסת לאינטרנט. זו כנראה גם הסיבה לעיכוב במתן התשובה בנושא הדיאטה הסנסורית.

משחק לא תואם

שלום רב! כל פעילות ממה שתיארת, כאשר היא באה בפני עצמה היא לאו דווקא סימן לבעיה משמעותית. אך כאשר כל הדברים מצטרפים, ניכר כי המשחק של בנך אינו פרודוקטיבי. חלק מהדברים שתוארו הינם גרייה עצמית, חלק הם ארגון לא יעיל של הגוף. הדברים יכולים לנבוע ממגוון סיבות - תחושה, תפיסה, בעיות נוירולוגיות, רמת קוגנטיבית (חשיבה) ועוד... מה שבנך צריך בעיקר זה מישהו שיצטרף למה שהוא עושה ויוכל לעזור לו לעבור לרמת משחק מפותחת יותר וסתגלתנית יותר (מבחינה חברתית ואישית). האם הוא עבר אבחון התפתחותי כלשהו (על ידי רופא התפתחותי/פסיכולוג/מרפאה בעיסוק)? הייתי ממליצה על אבחון אצל אחד מהגורמים שציינתי ולאחר מכן קבלת הדרכה וטיפול לפי הצורך. אני בטוחה שלאחר קבלת הדרכה תהיו הרבה פחות מוטרדים, כי תרגישו שיש לכם כלים להתמודדות. אני לא אוכל לתת הדרכה כי כפי שציינתי אני לא יודעת מה הסיבות להתנהגותו והסיבות יכולות להיות רבות. בהצלחה.

למעלה