הודעה ל: section ......

chikonino

New member
הודעה ל: section ......

זה יפה שנתת את כל הסעיפים הפוסלים אבל איך אני אדע מה עומד אחריהם?איך אפשר לדעת מהם אותם הליקויים העומדים מאחורי מספרים אלו??? בנוסף,כאשר ביקשתי לראות קב"ן אמרה קצינת הקישור(המנוולת) שאני אגיע ליחידה (3 שעות נסיעה) ואבדק על ידי רופא יחידתי והוא יקבע האם המצב הנפשי שלי מצריך קב"ן,או לא. ורק אם כן,יזמנו אותו שוב(!!!) לראות קב"ן. האם הטרטור הזה חוקי,או שהיא מחויבת לתת לי לראות קב"ן על פי דרישתי?

Section

New member
תשובות

האמת שאני לא יודעת. שמעתי שיש איזה ספר עם כל הסעיפים אבל מעולם לא בדקתי בעצמי (97 ואני לא מתווכחת..). מה שאני כן יודעת על סעיפים זה ששתי הספרות הראשונות (משמאל כמובן) מייצגות את המקום בגוף, השתיים אח"כ את סוג המחלה והאחרונה- את החומרה. אני בטוחה שאני יכולה לבדוק במרפאה, איפה אתם יכולים.. אין לי מושג.. אולי במרפאה אזורית או קצין העיר... בשביל לראות קב"ן צריך אחד מהשניים (או שניהם): 1. המלצה מפסיכולוג/פסיכיאטר 2. המלצה מרופא יחידה. גם אצלי חיילי מיל' המבקשים לראות קב"ן ואינם מטופלים באזרחות נאלצים להגיע ולראות רופא יחידה. ההנחה היא שאדם שיש לו בעיה בצבא, תהיה לו בעיה דומה באזרחות ושהוא מטפל בה. אז הרבה אומרים שהם לא מסוגלים להחזיק נשק. לגיטימי. רק שלא אתם ולא אנחנו (הקישור) גורם מוסמך כדי לקבוע דבר כזה. לכן יש צורך בחוו"ד של רופא. בקיצור- חוקי!

ניר נגר

New member
מה ציפית שיקרה? היום כשרבים כל

כך "מבקרים" אצל הקב"ן רק בשביל להשתחרר מהחובה שלהם...צה"ל צריך לעשות את מקסימום בשביל לוודא שאכן החייל מולו צריך קב"ן (ואני לא מתכוון אלייך אךה באופן כללי..) אני לא מבין למה קבניסט יכול לנהוג אך לא יכול לאחוז בנשק..לפי דעתי צריך לאסור החזקת רישיון נהיגה לאנשים שיצאו מהצבא על פרופיל 21! תראו איך אחוז הקבניסטים נופל פלאים...

וואי טוב שאתה לא אטום

בן אדם שיש לו נטייה לדכאונות (ואני בכלל לא מדברת על התאבדות) או שיש לו פובייה מנשק או כל דבר כזה, לא אומר שהוא לא כשיר לנהיגה. ואתה יודע מה יפסיק אנשים נורמליים מלצאת על 21? אם הצבא, ואני אשתמש במונח צבאי- יתיישר. כי הרבה חיילים כבר לא יכולים להתיישר לטימטום של הצבא\המפקדים שלהם וקבן זה המפלט האחרון שלהם. ויש גם המון שלא יכולים מצפונית לקחת חלק בביצוע המדיניות של הממשלה והם מתביישים או לא חזקים נפשית מספיק בשביל להוכיח את זה בועדות מצפון ולהסתכן בישיבה בכלא (שזה בדרך ככל קורה).

ניר נגר

New member
מתבןללת יקירה...מי שיש לו פוביה

מנשק לא היה מתגייס מלכתחילה... לי אישית יש כ 8 חברים שהלכו לקב"ן והורידו פרופיל...למה? כי נמאס להם לשרת! כי נעימי יותר בבית! הפכנו לחברה חומרית! כל אחד חושב על התחת שלו! אין כבר את תחושת הציונות של שנות ה 50...(אני כמובן מצדיע לאלה שעדיין נוטלים בנטל...הם הולכים ומתמעטים ולכן קמה בלת"ם (ועוד תנועות..) בשביל לשמר את גרעין הבחורים האיכותיים שעדיין נוטלים בנטל...ברגע שהגרעין הזה יקרוס תצטרכי לוודא שאת יודעת לשחות...הערבים הרבה פחות "הומניים" מאיתנו...מניסיון!

תשמע

רק בגלל שהדעות שלנו כל כך מנוגדות וגם בגלל שאני עוברת לאילת, נראה לי שלא אוכל להכנס איתך בכלל לויכוח הזה. אז אני בכלל לא נכנסת איתך לסרבנות, מחנה השלום, נשיאת נטל, פוליטיקה וכל זה! אני בטוחה שהתגיסו לא אחד ולא שני חיילים לצה"ל עם פוביות מנשק. זה גם דבר שמאוד קל לפתח אליו פוביה לדעתי (לעומת מקומות פתוחים-אגרופוביה נגיד) לפי סטטיסטיקות שהתפרסמו בעיתונים בקיץ, 9% מכל שנתון יוצאים בסוף על נפשי, וזה תואם את אחוז בעליי ההפרעות באוכלוסייה. (כמו ש9% הם שמאליים ביד "איטרים" או איתרים...איך שלא כותבים את זה). אני בטוחה שלחלק מהחברים שלך באמת היו בעיות כמו שלכל בן אדם יש והוא פשוט לא מדבר עליהן וחלקם הקטן פשוט שחקנים מאוד טובים. האמת, שזה גם לא ממש אכפת לי....תפתור את הבעיות שלך עם חברים שלך לבד. לי אין חברים שיצאו על נפשי כי יותר נעימי בבית וגם לא יהיו. אני קפצתי לאילת ושכולם יקפצו...

למעלה