הודעה מאביטל

avital24

New member
הודעה מאביטל../images/Emo23.gif

לפני 4 שנים אושפזתי ואח"כ גרתי בדיור מוגן וב-2003 חזרתי הביתה להורים היה ממש קשה , חצי שנה אח"כ לקראת ספטמבר אושפזתי שוב וזה היה אחרי שגיליתי כמה דברים מאוד גרועים על משפחתי ועל אנשים מאיזור מגוריי ואיזורים קרובים , גיליתי שאנשי מקצוע כמו מורים , עו"ס , שוטרים וגם עובדים שקשורים לפסיכיאטריה התעללו בצורה מכווונת ואכזרים בבני נוער שהם השתמשו בתלמידות לפתות בני נוער אחרים לסמים ודברים אחרים ואח"כ הם היו אוסרים אותם על כך ומקבלים סיבה להתעלל בהם (היה גם משהו בקטע של כת השטן) אלה היו ימים מאוד מאוד אפלים באותו זמן הבנתי שאחותי הייתה חלק מאותה קבוצה אבל היא לא הייתה העיקרית היו הרבה שעמדו מאחוריה למרבה הבנתי אנשי מקצוע מושחטים שכיוונו את התעללות , ראיתי גם על הקיר של אחותי בבית מלא כתובות של חיילים כתובים בקטן מתחת לשכבות של צבע ונראה לי שאלו היו שמות של חיילים שעברו את ההתעללות היא (חלק מהם) ואחותי כתבה אותם על הקיר ואז היא ביקשה מאבא שלי להסתיר את זה ולצבוע את הקיר לכסות אחרי העקבות , אני יודעת שזה היה הרבה יותר גרוע ממה שגיליתי ויכולתי להבין וזה ממש זיעזע אותי (ואני בן אדם חזק יחסית) בכל מקרה כל הפרשה התפוצצה ואבא שלי פנה לפסיכיאטר מחוזי לאשפז אותי (שדעתי לא תהיה קבילה בבימ"ש) ונכון להיום יש לי את הפחד הזה לפעמים להגיע לשם שוב מה שהכי מעצבן אותי הוא שאני גיליתי את זה במקרה והתלכלכתי בטירוף שלהם במקרה ובסוף אני נדפקתי אני חושבת שגם היום מישהו מנסה להרחיק אותי מדברים חיוביים.... היה גם בחור שהכרתי שידע מה קורה והוא אישר לי את הכול הוא גם בן אדם מאוד חזק והוא גם חי קצת בחששות אז נראה לי שמה שהיה היה מאוד מאוד מאוד גרוע. מחכה לתגובה אביטל.

אור ה101

New member
?

למה את צריכה לעבור את זה שוב ולמה ההורים שלך לא מבינים את ההתעללויות שיש שם ולא עושים דבר?

avital24

New member
נזכרתי בזה../images/Emo7.gif

לפני יומיים , הורים שלי נראה לי העדיפו להגן על אחותי הקטנה שהייתה חלק מזה או שפשוט לא היה כלום (זו הגירסא שלהם) למרות שלזה אני לא מאמינה .... נזכרתי בזה ובכל האפילה של הבי"ח משהו שהרג אותי מבפנים וזה מפחיד אותי להיות שם שוב , כל "ביקור" שם מקצר לי את פתיל החיים ואת הרצון לחיות , את האחיזה שלי בעצמי , את היופי הטיבעי , השמחה והכבוד ששומר עליי. אני רוצה לתבוע את הבי"ח על 2 האישפוזים שעברתי ועל החופש שנלקח ממני ועל המצב האנוש שזה הביא אותי אליו... היה לי גם חלום שאני אוכלת עם המשפחה שלי ואני מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר שהבפנים שלי כ"כ מעורבב ומבולגן שהיציבות והביטחון שהיו לי לפני הבי"ח נעלמו ושבמקום זה הכניסו לתוכי משהו אחר , משהו מבולגן , חסר משמעות וככה אני מרגישה בחלום שאני לא מסוגלת לעזור לאף אחד וגם לא לעצמי ושמה שנשאר לי זה "לנסות לחיות" עם החוסר יציבות הזאת וזהו בלי שום יכולת להעמיק , להיות מאושרת באמת או יציבה וזה ממש כאב לי אבל איכשהוא השלמתי עם המצב למרות הסבל הגדול.... נראה לי שככה זה גם במציאות. זה גורם לי לא לרצות לקחת חלק בחיים האלה יותר מדי - זה קורה בד"כ כשאני נזכרת בעבר או בבי"ח. אני גם מנסה בכוח להכניס את עצמי למסגרת של עבודה וכו' משהו שנראה לי שאני לא מסוגלת או רוצה באמת ואני כאילו כופה על עצמי חשיבה שמלחיצה אותי ואני פשוט לא משתחררת ממנה.

אור ה101

New member
אני חושב

שאת צריכה לדבר אם אחד ההורים שלך לבד ללא נוחכות אף אדם אחר פשוט אחד על אחד ותסבירי את ההרגשה הנוראה שלך ומה זה גורם ומהם התוצאות אבל אחד ההורים שאת הכי חושבת שיש לו ראש פתוח להבין את המצב. שולח לך את האושר שביקום ואת כל הברכות מאלוהים

avital24

New member
אני לא רוצה לדבר עם אף אחד מהם

כי אני לא סומכת עליהם מספיק בשביל לחשוף את הכאב מתוך מה שחוויתי בגיל קטן ועד היום כמעט לא הייתה להם הבנה גבוהה ויכולת לעזור באמת כמו שחיפשתי , אני סומכת על העולם הבא ומה שמעבר אבל מה שאני לא מבינה זה למה אני עדיין כאן גם ככה החיים שלי נהרסו ומה שהיה לא יחזור יותר וככל המצב הזה הכול רופף ובאוויר והחוסר יכול לעזור לעצמי או לאחרים באמת גם זה כבר לא קיים בשביל מה להמשיך עם זה , נראה לי שאם הייתי יכולה הייתי בוחרת לעזוב .

אור ה101

New member
תוכלי

לאמר לי למה צץ עוד הפעם נושא האישפוז למה רוצים שתיכנסי לשם עוד הפעם? ואים משהוא רוצה להרער לך את היציבות אל תיתקרבי אליו מה קרה פיתאום שאת חוזרת למצב כזה?

avital24

New member
זה עלה שלשום...

חיפשתי משהו (תמונה שצילמתי את השמיים) שרציתי לקחת איתי ולא מצאתי אותה בשום מקום וזה הזכיר לי את התקופה שהייתי בבית והכול היה מעורבב ושום דבר לא היה במקום.... תאמת שנראה לי שהרגשות האלו קיימים בתת מודע ומדי פעם הם מציפים את התודעה לא בא לי להישאר כאן בעולם הזה ואני לא יודעת איך לעזוב והאמת זו תחושה שקיימת מאז האישפוז הראשון.

אור ה101

New member
למה?

למה את מרגישה את זה? האמת אני מזדהה איתך אומנם מעולם לא אושפזתי אבל הרבה פעמים הראש שלי בעולם הבא בכול אופן לכל אדם יש יעוד בחייו שהוא צריך לתקן או משהו אחר אז אנחנו פה אז בואי נהפוך את הלימון ללימונדה גם לי יש גלים שאני מרגיש ממש רע בנפש ואין לי כח לזוז צעד קדימה אבל חיביים להתגבר את תעזרי לעצמך הקב"ה יעזור לך, אני יכול להציע לך ממש לבקש מאלוהים מתי שאת לבד רק את לבד תבקשי ה` תעזור לי תבקשי תדברי איתו הוא יעזור לך, והינה אני מקבל תשובה גם לעצמי. אז תעשי את זה ותכתבי מה קורה לילה חי מאוד לך וטוב שולח לך את השלווה השימחה הנחת ויש את ה` שעוזר ושומר עלינו.

גריני

New member
להפוך את הלימון ללימונדה ../images/Emo45.gif

גם אני חושבת שזו דרך נכונה, גם אם קשה מאוד במקרה שלך, אביטל. אין ספק שעברת סיפור קשה ביותר, ש"להפוך אותו ללימונדה" זה מאוד לא פשוט. אז אולי - אם את לא יכולה לדבר עם הוריך ולשתף אותם בכעסים שלך (גם אם זה לא ממש יועיל - אלא רק לפרוק מהלב שלך) = אז אולי תכתבי להם? ספרי להם איך הרגשת אז... איך את מרגישה היום! כתבי להם ואם את תרגישי שאת לא יכולה לתת להם את המכתב אז.... תשרפי אותו! אני שוב חוזרת על העצה הזו, משום שאני יודעת שהדבר הזה עוזר! ועוד משהו, אביטלוש - את הגעת לכאן לעולם הזה, אל הסיפור המשפחתי שלך - אל האבא המסויים שלך ואמא שלך - לא סתם!!! יש סיבה לכל דבר! בדר"כ אנחנו לא יודעים את הסיבה, מהו השיעור שבאנו ללמוד דווקא מאנשים שכ"כ מכבידים עלינו...
אבל, מה שאני מבינה - מכל מה שקראתי עד היום, זה ש"לעזוב את בית הספר" לפני הזמן - לא פותר לך את הבעיה בטווח הרחוק והגלובאלי! אחד הדברים המשותפים לכולנו בחיים האלה - הוא הצורך להתגבר על קשיים (גם אם הם גדולים ללא נשוא) - למצוא את הדרך אל האור, אל השמחה, אל האהבה! הרבה פעמים הצלחת לעזור כאן בפורום לאנשים, ואני בטוחה שאת עושה את זה נפלא גם במעגלים אחרים בחייך. אני בטוחה שאת יכולה למצוא את הכוחות ואת הדרך לעזור לעצמך בצורה מועילה. אם מתאים לך - כתבי כאן, ספרי, שתפי אותנו... אני אשתדל להיות כאן יותר ולהוות כתף רחבה בשבילך, OK? קדימה, יקירה, תני לנו חיוך גדול
הרימי את הראש ועברי את המשוכה הזאת, ושתהיה לך שבת נ-פ-ל-א-ה

אור ה101

New member
מה קורה איתך?

יותר טוב מתמול שלשום תכתבי פה. ושבת שלום לך ולכל חברי הפורום

גריני

New member
../images/Emo124.gif א-ב-י-ט-ל ../images/Emo70.gif

השמיעי קול, יקירתי. איפה את? מה קורה איתך?

למעלה