הודעה מארגון מ.ר.ח.ב

הודעה מארגון מ.ר.ח.ב

שלום לכל הרשומים ברשימת התפוצה של מ.ר.ח.ב. - קודם כל, אני רוצה להגיד ברוכים הבאים לכל המצטרפים (ויש הרבה!) לרשימת התפוצה של מ.ר.ח.ב.. בגלל ריבוי הפניות שאני מקבלת מאנשים המעוניינים ללמוד את התחום של טיפול הרגשי הנעזר בבע"ח, הדואגים האם התוכנית שחושבים עליה היא "מקובלת" ע"י האיגוד, אני רוצה להבהיר כמה נקודות. אני מבקשת מכל ראשי הפורומים השונים (תפוז, אנימל, חינוך ואחרים) לפרסם את המכתב הזה. יש אצלכם הרבה מתעניינים בלימודים בתחום הטיפול הרגשי הנעזר בבעלי חיים שישמחו להיעזר במידע שיש במכתב. כיו"ר האיגוד וחברה בוועד המנהל של מ.ר.ח.ב., אני נמנעת מלהמליץ על תוכנית הכשרה אחת או אחרת. בנוסף, כמו אצל איגודים מקצועיים טיפוליים אחרים, לא ניתן לפרסם את שמות המכללות המוכרות על ידי האיגוד אלא רק להבהיר את הדרישות לקבלה לאיגוד. האיגוד פועל מול פונים בלבד ולא מול תוכניות הכשרה. לכל מחפשי הכשרה המעוניינים להתקבל בעתיד ל-מ.ר.ח.ב., כדאי לשאול את תוכניות ההכשרה את השאלות הבאות: * האם תוכנית ההכשרה קיימת מתחת לגג של מוסד שמוכר ע"י המל"ג? * האם התוכנית מכילה לפחות 1100 שעות אקדמיות בפועל (לא כולל שעות התנסות בשטח ולא כולל הדרכה פרטנית)? * למי שיש לו צורך, האם התוכנית עוזרת לך למלא את דרישות האיגוד לקורסי קדם? (סמסטר מבוא לפסיכולוגיה, סמסטר פסיכופתולוגיה, 2 סמסטרים פסיכולוגיה התפתחותית, 2 סמסטרים תיאוריות אישיות) * האם התוכנית מכילה קורס אתיקה מקצועית (גם לגבי בע"ח וגם לגבי המטופל)? חשוב לי לציין פה שפונה לאיגוד לא חייב ללמוד את קורסי הקדם וקורס האתיקה בתוך המסגרת של תוכנית ההכשרה. בגלל העיקרון של חופש אקדמי, אין אפשרות לדרוש מתוכניות הכשרה איזה קורסים ספציפית להכיל בתוך התוכנית (בתקנון כתוב נושאים כלליים: פסיכולוגיה, הכרת אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ודרכי עבודה איתן, מדעי בעלי-חיים, אתיקה בטיפול רגשי בעזרת בעלי-חיים, קשר אדם-חיה וטיפול בעזרת בעלי-חיים, הדרכה קבוצתית, הדרכה אישית). אך חשוב לציין לפונים לעתיד מה יידרש מהם כשיבוא הזמן להצטרף לאיגוד. ועובדה שיותר קשה לפונה לאסוף את הקורסים הנדרשים באופן עצמאי. לצורך קבלת חברים ל-מ.ר.ח.ב., כל סטודנט ובוגר (שבעל תואר ראשון - עדיף בתחום טיפולי או בתחום מדעי החיים) של תוכנית הכשרה שקיימת מתחת לגג של מוסד שמוכר ע"י המל"ג, זכאי להתקבל באופן אוטומטי ל-מ.ר.ח.ב. לדרוג "סטודנט" או "מועמד". סטודנט יוכל להתקבל דרך מילוי פרטים אישיים בטופס הצטרפות לאיגוד, הצגת מכתב מהמכללה שהוא סטודנט מן המניין, ודמי הרשמה. כמו כן כל בוגר זכאי להתקבל באופן אוטומטי ל-מ.ר.ח.ב.- לדרוג "מועמד" דרך מילוי פרטים אישיים בטופס הצטרפות לאיגוד, ודמי הרשמה, ו-1)הצגת מכתב מהמכללה שהוא סיים חובותיו הלימודיות או 2) הצגת תעודת סיום התוכנית. כניסתו לדרוג I ומעלה תלויה באישורים על שעות התנסות והדרכה, ומסמכים אחרים כפי שמפורט בטופס ההצטרפות לאיגוד. ובקשר לשאלות על שעות התנסות והדרכה: וו. רישום ומעבר (שמשמש כוו. הקבלה של האיגוד) בוחנת את כל שעות ההתנסות וההדרכה שנעשות בתוך תוכניות הכרשה וגם אחרי סיום הלימודים, לפי דרישות כפי שמפורט בתקנון. מה שלא מספיקים לצבור בזמן הלימודים, אפשר להשלים אחרי סיום הלימודים. אין ציפייה שיסיימו את שעות ההתנסות וההדרכה בזמן הלימודים. חשוב שאנשים יתקבלו לדרוג 1 כאנשי מקצוע בעלי ניסיון. למידע נוסף, אני ממליצה לכל מתעניין להיכנס לעמוד של שאלות ותשובות שבאתר שת האיגוד http://iaapsytherapy.org/84580/FAQ וכרגיל, אני פה לענות על כל שאלה. ננסי יו"ר מ.ר.ח.ב. - האיגוד הישראלי לטיפול רגשי הנעזר בבעלי חיים

למעלה