הודעה מאת EFIEFI

av_i_va

New member
הודעה מאת EFIEFI ../images/Emo140.gif

ההודעה הועברה לכאן מאחר ונכתבה שמקום לא נכון. תוכן ההודעה: לא קשור להודעה -ניסיון שירשורו efiefi שלום לכולכם! משום מה הודעתי נעלמה לה כאן...לכן אכתוב מחדש והפעם בשירשור בתור מעצבת אלבומים (מתחילה) אני מעוניינת להשתמש בניירות ממוחזרים בתוצרת עצמית- תוספות עלים וכדומה- יש למישהו את המתכון? אשמח לקבל הצעות לשילובים מעניינים וכן רעיונות לניירות שונים בעלי טקסטורה!!!! תודהההההההה רבהההההההההה אגב, הפורום הזה נהדר ותורם לי רבות!!!

av_i_va

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

עיצוב אלבומים הוא נושא חדש יחסית ומאוד מעניין אני בטוחה שרבים ממשתתפי הפורום ישאלו לא מעט שאלות וישמחו מאוד לראות תמונות ודוגמאות וכן לקבל רעיונות והצעות. שתפי אותנו במידת האפשר. לגבי שאלתך, יש בפורום משתתפים שזו התמחותם. הם ישמח לענות. (בסוף אוסיף את ההערות הארות שלי
)

efiefi

New member
../images/Emo4.gif הלו?!

אביבה אולי תוכלי לייעץ לי בבקשה

ניירות תוצרת עצמית..

אם הכוונה לדפי נייר דמויי אורז.. עם עלים/פרחים יבשים ושאר קישקושים.. מחר אני אעלה לכאן הסבר מפורט.. עם תרשים שאני נוהגת לצרף.. עד אז.. קצת סבלנות..

מיחזור נייר

יש דרכים שונות למחזר נייר. אחת מהן היא למחזר ניירות משומשים כמו הניירת שגורסים במקומות העבודה, דבר המאפשר ניצול חומרים שנמצאים בכל בית. עליך להצטייד ב- 2 מסגרות עץ, שאותן יש למרוח בלכה כדי שהמסגרת תהיה עמידה במים. על מסגרת אחת יש למתוח רשת של חלונות מניילון >נגד זבובים< ולהדק אותה במסמרים קטנים או באקדח סיכות כדי שתהיה מתוחה בצורה אחידה. המסגרת השניה נשארת ללא רשת. להכנת העיסה כדאי להשתמש בבלנדר. אני משתמשת בנייר גרוס. חשוב להרחיק משאריות הנייר סיכות או כל חומר זר, ויש לבדוק שלא לגרוס נייר המכוסה פלסטיק כלשהו. משרים את הנייר הגרוס בדלי עם מים חמים במשך כשעה וטוחנים בבלנדר. להכנת הנייר עצמו: דרושים אמבט או גיגית גדולה, יריעות לבד >אנחנו השתמשנו בתחילה במפת שולחן חד פעמית שאותה חילקנו לחתיכות בגודל המסגרת< ספוג לספיגת המים, מגש שעליו נניח את היריעות ומטלית לניקוי השולחן. שפכי את העיסה מהבלנדר לתוך הגיגית וערבבי עד שהעיסה דלילה. 1 כמות עיסה מהבלנדר = 1 כמות מים >מילאתי את כלי הבלנדר במים ושפכתי לגיגית<. מרטיבים את יריעות הלבד ומניחים אחת על המגש. מערבבים היטב את העיסה. מחזיקים את שתי המסגרות זו על זו, וטובלים אותן בתוך העיסה בצורה אנכית, מושכים לכיווננו, מיישרים במאוזן ומרימים. מנענעים בעדינות את הרשת ע"מ שהמים ינזלו. מסירים את המסגרת העליונה והופכים את המסגרת עם הרשת כדי להעבירה ליריעת הלבד. סופגים את המים מהדף בעזרת ספוג דרך הרשת, סוחטים בכל פעם את הספוג עד שהוא יבש. מסירים את הרשת. מכסים את הדף הלח ביריעת לבד נוספת ומניחים עוד דף שיוצרים מן העיסה.. רצוי לספוג טוב את המים - דבר המקל על הייבוש אחכ. לאחר שערמנו מספר דפים רצוי לשים אותם תחת מכבש או משקולת כבדה ע"מ שהמים המיותרים ינזלו >אם ספגנו טוב את המים אפשר לוותר על תהליך זה<. לייבוש - אפשר להניח את הדף על לוח פורמייקה או זכוכית. אנחנו השתמשנו בלוחות פרספקט, אך גם שולחן גדול שקיים עליו כיסוי פורמייקה יכול להיות לעזר. בעזרת גלגלת גלגלי את הנייר על לוח הפורמייקה והשאירי לייבוש. בעונה העכשווית תהליך הייבוש לוקח כ 24 שעות. לאחר שתתנסי מספר פעמים תגלי שניתן לווסת את עובי הנייר ואת גווניו. כשמכניסים נייר גרוס בצבעים שונים התוצאה תהיה צבעונית. תוספות מעניינות לניירות שמכניסים בתוך גיגית העיסה: חוטי תפירה צבעוניים, עלים יבשים, עלי כותרת יבשים <חשוב לייבש טוב טוב את העלים לפני שימוש אחרת הם משאירים כתם צבע על הדף או מעלים עובש לאחר תקופה מסויימת<. שאלות נוספות יענו בשמחה. בהצלחה!

תודה גלי..

רק תוספת קטנה.. את התוספות יש להוסיף אחרי שטובלים את המסגרות ומרימים אותן..נוצרת לנו עיסה שטוחה על כל הרשת..אז יש לסדר את הפרחים והעלים..ואחר כך יש..למחוץ את הדף בין שני לוחות...

efiefi

New member
../images/Emo45.gifתודה רבה על ההסבר

בהחלט נראה לי שהדבר הוא מבצע גדול, אך לצערי אין לי ככ הרבה זמן לבצע אותו עבור כל אלבום שאגיש, לכן רציתי לשאול אתכן כמומחות ומבינות עיניין האם יש רעיונות נוספים לשילובים מיוחדים של ניירות -עם צבעים, כל מיני סוגי קולאז´ים?

popo11

New member
יש לקנות נייר מיוחד

גם בקרביץ ובמיוחד בחנות שמייצרת אותם בזכרון. ניירות מדהימים.

אכן כן

ניתן לרכוש ניירות ממוחזרים בקיט ובו ניירות בגוונים/טקסטורות שונות. בזכרון יעקב יש את "תות נייר". לאדם העושה את הניירות קוראים יזהר נוימן. הוא גם מעביר סדנאות להכנת הנייר. חוויה! כמה רעיונות נוספים לאלבום: ניתן לרכוש מספרים הגוזרות בצורות שונות >כמו מספרי הזיג-זג רק עם צורות אחרות. מצאתי מספריים קטנות כמו לילדים בעלות של 5 ש"ח לזוג בחנויות שבהם מוכרים ציוד לבתי ספר<. בטח נתקלת בתמונות בשחור-לבן ישנות שלהן מסגרת גזורה בצורה מיוחדת - גם מספריים כאלה ניתן למצוא. שילוב נייר ממוחזר בצידי התמונות - לחתוך באמצעות סכין יפני או לחתוך בצורה ידנית. ניתן לעשות קולאז´ ממספר תמונות, או לחילופין להשלים תמונה באמצעות ציור. ניתן לשלב תמונה גדולה אחת במרכז הדף ומספר תמונות קטנות מתחת כשהתמונות הקטנות הינן חלקים מהתמונה הגדולה. ניתן להוסיף לאלבום גם חפצים כמו ההזמנה לחתונה, לבבות מקרטון ביצוע, לשלב שירי אהבה ועוד.

efiefi

New member
ושוב מודה לכן

חלק מהרעיונות הללו הכרתי ואף אאמץ לי אחרים היום קניתי את המספריים!!! בקרוב אשתף אותכן בתוצאות! - המון תודה ו
שנידנדתי

dorlim

New member
שאלה

איך יוצרים גוונים שונים של הנייר? (חוץ מכמובן להשתמש בניירות צבעוניים)

לעיתים

מספיק אפילו להכניס נייר אחד צבעוני >לתוך הבלנדר בעת הערבוב< והוא כבר צובע את כל העיסה. מניסיון - רצוי ואף עדיף מאחר ואי אפשר לדעת אם הצבע ירד מאוחר יותר ויכתים ניירות אחרים. אפשר להוסיף מעט צבע מאכל או לעשות שימוש במי ירקות שונים, למשל להשרות סלק ולהשתמש במים בצבע הבורדו שיוצאים ממנו..

bis fd

New member
אפשר להשתמש

בגואש ואפילו לילדים בגואש עם נוציצם ביאטריס

למעלה