הודעה מבנק ישראלי

tavlin1

New member
הודעה מבנק ישראלי

אנו גרים בקנדה כבר חמש שנים וכבר קיבלנו אזרחותאנחנו עדיין מחזיקים חשבון בנק ישראלי לטעמי ניהול משכנצא שנשארה ועוד כמה תשלומים קבועים. לפני כמה ימים קיבלנו הודעה מהבנק והם מבקשים לחתום על "הצהרה בדבר תושבות מס וויתור על סודיות".
בטופס הזה אנחנו מתבקשים להצהיר שיש לנו אזרחות אחרת, לתת מספרי דרכון ועוד פרטים אחרים....
מישהו קיבל משהו כזה? מישהו יודע מה זה אומר?

תודה

TrigATUSA

New member
קרה לי דבר דומה

ברגע שהבנק קלט שאני לא תושב ישראל יותר הם העבירו את החשבון שלי (בלי הסכמתי וידיעתי) לסניף מיוחד שמרכז את הטיפול בכל התושבים הזרים
&nbsp
בנקים הישראלים נכוו ונקנסו קשות על ידי רשויות מס זרות (בעיקר בארה"ב) על חוסר עמידה בתקנות למניעת הלבנת הון, ויש כיום פארנויה מטורפת לגבי תושבי חוץ, ומגבלות רציניות (למשל על היכולת להשקיע ולקנות ניירות ערך) למי שהוא תושב זר, כי הבנק לא רוצה להתעסק עם כל הטופסולוגיה שהוא צריך בעקבות זה

dannyk27

New member
אכן גם אני קיבלתי מכתב כזה

וחתמתי לאחר התייעצות עם עו"ד.
אין שום מניעה וההסברים של טריג נכונים.
גם אצלי אחד החשבונות הועבר לסניף שמרכז את הטיפול בתושבי חו"ל.

The ofer

New member
אם מבחינת רשויות המס בקנדיות

אתם מצהירים על ההכנסות מהחשבון < אם יש > ואם אתם מגישים את ה T1135 במידה ואתם צריכים אז אין לכם מה לחשוש ואתם יכולים לחתום.
&nbsp
במידה ויש לכם הכנסות בארץ שנכנסות לחשבון שלא הצהרתם עליהן ו\או שייתם צריכים להגיש את ה T1135 ולא הגשתם אז כן צריך לחשוש - לא מישראל אבל מקנדה
&nbsp
מבחינת הבנק, אין לכם הרבה ברירות, או שתחתמו או שהם יגידו לכם לסגור את החשבון או דבר דומה.
&nbsp
אתם מוזמנים ליצור קשר אם יש לכם עוד שאלות, אשמח לעזור

The ofer

New member
מצטער על שגיאות הכתיב

Commander Bauer

New member
ובמצב כזה אפשר לסגור? ומה קורה אם יש משכנתא?

נגיד לקחתי משכנתא בישראל ויש לי הכנסות מהשכרה (לא מדווחות בקנדה), ובשלב מסוים לבנק נפל האסימון (נגיד לאחר 5 שנים) וביקש ממני לחתום על טופס כזה.
&nbsp
ואני מסרב, מה הם יכולים לעשות? הרי הם לא יודעים עלי כלום, ושאני בקנדה.

The ofer

New member
אז ככה

אם הם לא יודעים שאתה בקנדה, הם לא ישלחו לך מכתב ואז הסיכון שבקנדה יעלו עליך הוא נמוך יותר. אם קיבלת מכתב, סימן שהם יודעים שאתה גר בחו"ל
&nbsp
הסיכון שלהם הוא לא בארץ אלא בקנדה. הבנק מחוייב להעביר שמות בעלי חשבון קנדים אם קנדה תבקש ואז הם יכולים להיות בבעיה.
&nbsp
החוק על החלפת מידע נכנס לתוקף בקרוב ולכן הם שולחים את המכתבים רק עכשיו ולא שלחו לפני...
&nbsp
אני לא יודע מה הם יכולים לעשות < הבנק> אבל אני בטוח שיש להם אפשרויות לכל מיני דברים
&nbsp
במידה והם לא ירצו לדווח על ההכנסות וחשבון הבנק בקנדה, יש דרכים להוריד את הסיכון אבל זה לא לפה :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה