הודעה מסחרית מקוממת

• פותח הנושא datu
  • פורסם בתאריך

datu

New member
הודעה מסחרית מקוממת

שלום וברכה בקישור הבא: http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=19&SalesSubCatID=109&Info=&fromPrice=&untilPrice= יש מודעה על מכירת ספר שעוסק בחקר אישיותו וחייו של הצורר הגרמני שר"י. יש תמונה ברורה של הספר, ויותר מכך, בקטגוריה "חם בלוח" זו אחת המודעות ה"חמות" (נכון לעכשיו). פניתי לצוות ynet (מכירות יד שנייה), ולא נראה לי שזז משהו שם. נראה לי שאם יש פה עוד אנשים שחושבים שמודעה כזו אסור שתהיה מובלטת, עם תמונה, בראש הדף, כדאי שכולם ייפנו בתלונה לצוות המנהלים שם (יש אפשרות בכל מודעה לדווח על "טעות במודעה"), ואולי זה ייעלם מהנוף. מה לעשות, אולי אני רגיש, אבל זה מפריע לי... לתשומת ליבכם...שבוע טוב אדי

datu

New member
לי לא היה קשה להחליט בכלל...

כל אחד יחליט ויעשה מה שהוא חושב לנכון לעשות (אם יש בכלל מקום להתלבט...)

כתבתי להם תגובה:

שלום וברכה, קצת תמוה בעיני שהספר על היטלר הוא ספר "חם", היטלר רצה להרוג את האומה היהודית, ורצח "רק" 6 מיליון יהודים, האם הוא ראוי להחשב כ"סחורה חמה"? אני תמהה. ענת אדרת פעילה בפורום: "שואה - הנצחה ותיעוד" תפוז. __________ מיסחור השואה נעשה לצערי בהרבה היבטים, בין השאר מכירת "טלאי צהוב" באתר e-bay, מסעות לפולין שאנשים מתפרנסים מהם (יהודים/גויים), ועוד אספקטים רבים. אנחנו פה כדי להתריע, ותודה שהבאת את הספר. אני מחכה לתשובה מהם.

ענת,

אני מסכים איתך בכל מילה בעניין הספר. אך בעניין המשלחות לפולין, את באמת חושבת שזאת פעולה של "מסחור השואה"?

תשובה מ ynet ותשובה לדרור

התשובה מ- ynet: ענת אדרת, שלום רב תודה על פנייתך בנושא: הספר שעוסק בהיטלר לצערינו, אין לנו מספיק נתונים על מנת שנוכל לסייע לך.אנא צור עימנו קשר בשעות הפעילות של המוקד (א\' - ה\' 09:00 - 18:00). בברכה, אילנית מוקד שרות לקוחות לוח יד 2 טל': 1-700-70-90-30 [email protected] ________________ תשובה לדרור, אני רואה חשיבות במסע לפולין, למרות שאני עדיין לא ערכתי מסע כזה, אבל יש לי גם הסתייגויות, המסע עולה הרבה כסף, לא לכל תלמיד יש את הכסף, והשאלה היא האם ראוי להפלות תלמידים שאין להם. שאלה נוספת, האם ראוי דשהמסע הראשון שעורך נער/נערה ישראלי, יהודי לחו"ל זה לפולין, כשמצד אחד זה מסע נורא אל אובדן ושכול ומצד שני נתפס כטיול לחו"ל. יש הרבה גופים שמרוויחים כסף מהמסעות האלו, צר לי על כך, הדברים לא היו צריכים להראות כך, לא יהודים ולא גויים אמורים להרוויח ממסעות לפולין. אנשים שמעורבים במסעות כאלה צריכים להרוויח, אבל לא לעשות מזה "קופה", כמו שמורים מצטרפים בחינם למסע על חשבון התלמידים ועוד דוגמאות. בחלק מהמקרים היוצאים למסעות מתנהגים כיאות, אבל אנחנו שומעים הרבה על ארועים לא נעימים שקורים במסעות, וזאת כבר שאלה נוספת, האם מי שיוצא בשל לכך רגשית. האם הם חוזרים עם הבנה וידע, או כמו שקראתי בפורום "המסע לפולין" מספרים ש"איזה צחוקעים עשינו בדרך למיידנק", או שבדרך לקחו אותם לעשות סקי. מה דעתך דרור?

דעתי,

אני מקבל המון ממה שאמרת, ואת צודקת. אני יודע שיש מסעות פחות ערכיים ונערים פחות איכותיים, לכן אני פועל במיטב יכולתי כדי לשנות את המצב. אני אוסף נוער איכותי (ובדר"כ נוער מתנועת נוער אידיאולוגית בעלת ערכים, הוא נוער הרבה יותר איכותי), ומנסה לעשות הכל כדי להוזיל ולמצוא את המלגות. אין מה לעשות בעניין המחיר, יש מחיר לכל דבר בחיים, וגם אם לנער מסויים יש בעיה כלכלית תמיד יש את אפשרות בקשת המלגה ממשרד החינוך. אני מאמין שמי שרואה במסע הזה "טיול" לא יוציא על כך כ-1000% (אלא אם כן הוא התברך באושר רב). בעניין החברות והאנשים שמרוויחים הון על המסעות האלה, ברור שאין בזה צדק. אבל אם מדברים על צדק, האם קיים צדק בכלל במדינתנו? שנכים, פגועים, זקנים וכדומה לא מקבלים קיצבה מספקת- האם יש בזה צדק??? אז ביום שיהיה פה צדק הוגן לכל נפש (ובכוונה אני אומר הוגן) אז נדבר על עניין המשלחת. אני מאמין שזה הגיל הנכון לצאת למסע. דווקא בגיל של סוף ההתבשלות הנפשית אנו חייבים לחרוט בליבנו את זכר השואה ולשאת כל חיינו את הכאב שחווה עמנו. המסע מעבר לפן הקשה והמזוויע שלו, יש בו את הפן החוויתי החברתי. לא ניתן לערוך מסע ללא הפן הכל כך חשוב הזה. דווקא מהבחינה הזאת, נערים שחווים חוויה קשה כמו זו, צריכים למצוא את הדרך לפורקן נפשי. יש כאלה שעושים זאת ע"י צחוק, ויש כאלה שע"י בכי, כל אדם בדרכו שלו. למרות כל הפינות המלוכלכות שבמסע לפולין, אני בטוח כי הוא מועיל ושווה פי שניים ממחירו. אני בטוח כי כל אדם החוזר משם חוזר עם קרע בנשמה שהשאיר שם, שהשאיר חלל ריק בנפש, שאת מקומו ממלא הזכר לשואה.

"וכשתשאל איך היה"

"וכשתשאל איך היה"/ עירית גרדי. (הדגשתי את הדברים החשובים בעיניי) וכשתשאל "איך היה ?" אענה - "כשתהיה שם תדע", אל תיעלב, פשוט קח רגליך וסע לשם, שם תדע להיות יהודי וגאה! שם תמצא את העבר העצוב ואת השמחה שבהווה, אך גם את הסכנה שבעתיד. שם תרגיש המון דברים שיכול להרגיש רק מי שעבר את החוויה המסעירה הזו של מסע בעבר למען העתיד. העתיד שלו ושל הדור הבא. סע לשם למענך, סע לשם למענם, לחוות בעצמך!

deebeebee

New member
האם זה מה שעושה אותך

"יהודי גאה"? את דעתי על תעשית השואה, כשתיירות השואה היא מרכיב גדול בה, הבעתי פעמים רבות. מלבד זאת, לא העמידה אל מול ארובות המשרפות של אושוויץ הופכת אותי ליהודיה וישראלית גאה. אולי תספר לנו מה באושוויץ עושה אותך יהודי גאה?

תגובה

ראשית, לא כתבתי את הקטע הנ"ל כמו שאת רואה. לכן לא כל מילה הכתובה בומעידה על דעתי. הדגשתי את הדברים העיקריים, שאותם הבעתי בתגובה לענת. ואם כבר אנו דנים על זה. אז כן, עמידה באווישיץ מחזקת את גאוות היחידה שלי כיהודי. זאת הנקמה שלי, לעמוד במקום שבו ניסו להשמיד את עמי עם דגל מדינתי הריבונית, המדינה היהודית שלי, עם מדי התנועה שלי (תנועת בית"ר) תנועה ציונית שפעלה בתקופת השואה (או יותר נכון בתקופה שקדמה לה). זה עושה אותי יהודי גאה.

אני מקבלת את דבריך דרור

ונראה לי שגם אתה מסכים איתי, שהמסעות לפולין, צריכים שיהיה עליהם פיקוח, על הנערות והנערים היוצאים מבחינה פיזית ונפשית, ופיקוח מבחינה כספית, כדי שבשם המסע, לא יגזלו חלילה את הנוער שהוריו משלמים על המסע במיטב כספם, כמו שאמרת 1000 $ הוא סכום שלעשירים קל יותר להוציא מאשר למשפחה ממוצעת ומטה. תודה על השיר, ותודה על שאתה משתף בדעותיך, חשוב לראות את הדברים דרך העיניים שלך. נסיעה טובה וכל טוב.

schlomitsmile

Member
מנהל
בעיניי זה דוקא לא תמוה שנישאל מיהו אותו אדם, הרי לא מדובר בחיזר אכזר אלא בבבשר ודם, אז איך התהוה אדם נורא כזה, זו שאלה לגיטימית וחשובה לטעמי. נכון שהמונח "סחורה חמה" הוא המוני וגס, אבל זה כנראה הכינוי שם לספר מבוקש, שרבים המתעניינים בו, וזה דוקא חיובי בעיניי.

לאדי הרגיש../images/Emo13.gif

אם לא שמת לב (ואם כן), הרי במחאתך נתת לספר פרסומת. יהי רצון שהספר יימכר מהר וירד מן המדף ומן האתר

למעלה