הודעה מעניינת שראיתי

hirsh13

New member
הודעה מעניינת שראיתי

בס"ד לכבוד צוות חופש, שלום רב! אני חרדי (מודרני) מלידה וכבר מזה כמה שנים שאני סובל מרגשות שונים האומרים לי כי אני מפסיד חיים גדושים בהנאה ופתיחות מחשבה, החיים החילוניים. אך רק לפני כשבוע התחוור לי הכל אחרת, הכל אודות לכם! נכנסתי לאתר חופש דרך אחד הפורומים של תפוז ובתוך האתר המושקע שלכם המתיימר להציג את החברה והתרבות החילוניים הבנתי עד כמה ניתן לרדת לשפלות בחיים בלי מוסר וערכים קבועים מראש. חשבתי שהחברה החילונית דוגלת בפתיחות מחשבה ואהבת האחר והשונה אך בזכותכם ראיתי כי הכל זה מסך אשליות. החברה החילונית והתקשורת, גם אתם, מגנים את החברה השונה מכם. מעלילה עלילות וכל סיפור קטן שחילונים לא היו מתביישים בו במעריב הופך לסיפור של המאה אצל החרדים.. דווקא בגלל שצריך לחפש בנרות כדי למצוא בחברה החרדית ליקויים.. מובן הדבר כי יש מיעוט במעשים רעים באותה חברה. ואל תספרו לי כי אנו, החרדים, מטאטאים את הדברים מתחת לשטיח כי זה לא נכון. אני יודע על בשרי כי מי שלא הולך בדרך מוסר, אמת ואהבה מנודה ובחברה החרדית, מי שמכיר את אותו "עובר עבירה" שם עליו פס ומתרחק ממנו. אצלנו אי אפשר לאנוס וללמוד בחברותא עם האנס לאחר מכן בבית-כנסת בלי בעיות כי "הרב אמר שאסור לספר". תבינו שחרדי שעובר עבירה, עובר על אותה עבירה לא בגלל שהוא חרדי (שהרי זה אסור לפי ההלכה) אלא על אף היותו חרדי. ברגע שתבינו את זה, תבינו עד כמה "בעיות" בחברה החרדית לא משנים דבר מאותה חברה. אצלנו, חרדי תקין הוא מי שמקיים את ההלכות ולא אחד שאונס ורוצח, זורק אבנים בשבת וגונב בסתר. זה לא משנה כמה לובשי שחורים תביאו שעושים את הדברים האלה פשוט שבגלל הדברים האלה, אפילו בשבילנו, הם לא חרדים! אודות לכם גיליתי ששורש המוסריות והאומניות נמצאים דווקא אצל הדת והמסורת שכמעט עמדתי לעזוב. הרי על איזה ערכים הייתי רוצה שהבנים שלי יגדלו? עשו מה שאתם רוצים ויהיו הומאניים רק אל מי שבא לכם? רק בזכותכם גיליתי מהי החברה החילונית ושכל התרבות הציונית שלכם היא סתם דבר חדש שמנסה לעקור את המסורת המוצלחת יותר שממנה היא יצאה, זה כמו לירוק לבאר שממנו שותים מים! אתם פשוט מקנאים. אני מצטער מראש אם אני נשמע ציני אבל אני באמת ובתמים מודה לכם. אילולא אתם יכול להיות שהייתי עוזב את הדת לחיים "חופשיים" אך חופשיים גם ממוסר וערכים. נ.ב וכל הסיפורים שלכם על דת ומדע ממש לא רלוונטיים לשום אדם. אנחנו מקבלים כי יש בורא לעולם כי זה הגיוני יותר לנוכח המורכבות הרבה של עולמינו ואנחנו מקבלים כי תורת ישראל תורת אמת כי: א) אנחנו סומכים על אבותינו (מתוך זה שכיום אנחנו רואים את טוהר המידות אצל רבותינו בימינו). ב) רק אצלנו יש סיפור על מעמד וניסים לפני עשרות אלפי איש (דבר שקשה לזייף במסורה מדוייקת). ג) היצירה עצמה מפוארת וגדושה חוכמות ומוסר לחיים התקינים והטובים ביותר. ד) שתי הדתות הגדולות ביותר בעולם הן חיקוי ומתבססות על המסורה שלנו. --- לנוכח כל אלה, לא קשה לקחת את הצ'אנס ולחיות חיים תקינים בציפייה לעולם טוב יותר. באהבה וברצון שלא תבינו דווקא אותי אלא את פרי מאמציכם ותתחזקו כמותי, דניאל. ל

לא חזק... חלש!!!

לטעון שרק לחרדים יש ערכים הומאניסטיים ולאחרים אין, זוהי טענה רדודה ביותר. מה, אין חילוניים שחיים על פי ערכים הומאניסטיים ומתוך אהבת הזולת? ונוצרים? ורפורמים? ובודהיסטים? give me a break

זה היה כואב לכם

אתם מוכנים לענות בבקשה על המכתב הזה ברשוכם בלא כל עניין לפגוע בכם אני ממש רוצה להבין מה אתם אומרים על זה אנחנו משתדלים לענות לכם אם אתם יכול תשתדלו גם לענות לנו.

blablash

New member
חחחח שמעתם את המושג עבודה ערבית?

ב"ה צריך להמציא גם משהו בסגנון "עבודה חרדית" המכתב הזה זועק- עוד דרך של מחבת"ים על כל גווניהם הדוגמה שהכי בלטה מבחינתי זה הקשר עם הציונות, מה הקשר בין להיות חילוני או חרדי לבין הציונות אם היא הצליחה או נכשלה... בקיצור, לא משכנע.

לאחר קריאה נוספת

אכן מכתב מחב"תי לעילא ולעילא. המכתב נגוע באינספור השמצות, בלי שום ניסיון לנמק אותן. לי המכתב ניראה מבושל ולא אותנטי (אבל ייתכן שאני טועה). "וכל הסיפורים שלכם על דת ומדע ממש לא רלוונטיים לשום אדם" באמת?????? אז למה אתם כל כך טורחים להוכיח את היידע המדעי של חז"ל?

RobinhooDw

New member
לחרידים יש ערכים ולנו אין?

1.לפחות אנחנו לא גנבים 2.מה עושים למי שרוצה לעזוב?, מי שלא רוצה להאמין במה שאחרים רוצים שיאמין? מנדים אותו מהחברה.... זה חופש? יותר כמו אונס נפשי. 3.לנו אין ערכים?, מה רע בערוץ פורנוגרפי?, ככה נולדנו לא? אתה לא יכול להגיד שלכל בני האדם אין ערכים. אולי למעמד הנמוך ישנם מעריכים פחות ערכים אבל, מה אני גנבתי פעם?

danubablue

New member
ךחילונים אין ערכים.כן.

חרדים לא גונבים. דבר ראשון. יש איסור של "לא תגנוב". אדרבא החרדים הם הנגזלים הגדולים ביותר.(בעצם אולי פחות מהערבים.) כמה אחוז מהתקציבים מגיעים לחרדים. למשהו יש מושג. כ23% מיחסם באוכלוסיה. מה נותנת לך ההשמצה הבילתי רצינית הזאת. ואכן כן לחילוני אין ערכים! חילוני פירוש הדבר "חוסר ערכים" מדוע?! חילוני זה הצהרה:אני לא מחויב לכלום. כלום כלום כלום. הרי לפני 50 שנה על העלאת ערוץ פרונוגרפי היו יושבים בכלא. אם עכשיו זה חוקי פירוש הדבר שהערך של אתמול אינו נכון היום. משמעות הדבר היא שאין ערכים. אם אני קובע לעצמי מה הם הערכים לפי המוזה הנוכחית פירוש הדבר שאני נגרר אחרי המוזה ובלתי מוגבל ע"י מערכת ערכים כל שהיא. שווה לחשוב על זה.

א ו ר בת

New member
שווה גם לחשוב על זה

שלמרות שלדעתך לחילונים אין ערכים הרי שרובם המכריע (גם אם אולי סיפרו לך אחרת) קמים בבוקר, עושים סנדביץ' לילדים, הולכים לעבודה, חוזרים הביתה, לפעמים גם מתנדבים באיזו אגודה, לא גונבים, לא רוצחים...פשוט חיים בשקט את חייהם. יפה. לא ?

גוססי

New member
ברור שחרדים לא גונבים

ברגע שנתפס חרדי שכן גונב, מיד מתברר לנו שהוא לא חרדי "אמיתי": או שהוא חוזר בתשובה, או שהוא דתי-לאומי, או שלא זה ולא זה אבל הוא התחבר עם חילונים ולמד מהם את דרכיהם הרעות. בכל מקרה, חרדים לא גונבים כי מי שגונב לא יכול להיות חרדי...

lala897

New member
מה נכון? שיש חרדים שחושבים ככה?

ברור. אני כל החיים שלי צוחקת עליהם..

למעלה