הודעה מפורום המתכונים בתפוז

Iris G

New member
הודעה מפורום המתכונים בתפוז

מובאת כלשונה: שלחו לי את הכתבה הזו (המצורפת) אמנם זה לחלוטין לא קשור לפורום (ענייני בריאות דווקא) מישהו יודע על זה משהו לדעתי, ואחרי שבדקתי את המוצרים אצלי בבית (כולל שמפו לתינוק) זו ממש שערוריה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=75&msgid=2584949

יוטל

New member
אז גם הסבון והשפו של L´OREL לילדים

והשפו של "אהבה", HEAD & SHOULDERS, סבון של DIAL וסבון של DOVE זה עם 75% לחות. בקיצור, שנראה לי שכולם משתמשים. זה שווה בדיקה קצת יותר מעמיקה של כמות מקסימום המותרת לשימוש, חומר פעיל ועוד דברים שאני לא מבינה בהם. אבל אם למישהו יש ידע, אשמח שירגיע...כי איריס צודקת, ממש מפחיד מה מכניסים לנו למוצרים

רותי ע

New member
קראתי את זה כבר מזמן אבל

צריך לקחת את הכתוב בערבון מאוד מאוד מוגבל. כל יום מתפרסמים מחקרים שונים ומשונים. לא כולם מהימנים. אני מניחה שאם זה היה כל כך מסוכן רשויות הבריאות בעולם היו אוסרות את השימוש בו..

לאה_מ

New member
../images/Emo124.gif אפשר להרגע!

מדי פעם מופצות באינטרנט כל מיני שמועות עם בסיס מדעי מפוקפק כזה או אחר. במקרים כאלה, אני מציעה לבדוק באתר המצויין urbanlegends, הכולל כל מיני "אגדות אורבניות" וסיפורים מומצאים למיניהם. חיפוש מהיר באתר זה יוביל אתכם למסקנה, שכל הסיפור הזה הוא בדיה מצוצה מן האצבע, ואני מצרפת את הקישור הרלוונטי. אז לפני שאתם שופכים את כל בקבוקי השמפו והסבון שלכם, אפשר להרגע! יש תקווה לנקיים...

חזרתי מהאמבטיה שלנו והנה הממצאים

בדקתי את כל המיכלים והסבונים אצלנו ומה שמצאתי היה שרק בפינוק ובתכשירים של נקה יש - SLS וביתר התכשירים למרות שגם הם יוצרים קצתף נעים וריחני אין את הממצא האיום הזה. אז מה להפסיק לקנות פינוק ונקה בשביל הילדים? ומה איתנו המבוגרים להתחיל לחפוף בסבון כלים או משחה?

מעברל קטע של ההסבר שהוא מתאר

שעובד כמו מכתב שרשרת האם יש אמת בתופעה שאכן החומר מסרטן כלומר יש עובדות מוכחות או שבאמת אפשרל התעלם מהעניין כמו שמקבלים מכתב שרשרת? האם בדקת את העניין לעומק כמו שאומרים, לפני שאת מבקשת שנרגע?

לאה_מ

New member
אני לא רופאה ולא כימאית.

לא בדקתי את העניין לעומק - לא כמו שאומרים ולא שלא כמו שאומרים. אם את לא רוצה, את לא חייבת להרגע. פשוט נחשפתי לאי מייל הזה כבר לפני הרבה זמן, ובזמנו בדקתי ב-urbanlegends, כמו שאני עושה בדרך כלל עם כל מיני ידיעות שלא ברור אם יש להן בסיס או לא (כמו - הבקשה האחרונה של ילדה בת 7 חולת סרטן היא שתשלח את האי מייל הזה לכמה שיותר אנשים...), וגיליתי שזו מתיחה, ולא אמת. על פי המידע שמצאתי באינטרנט, החומר הוא אמנם חומר מקציף, שעלול לגרום לתופעות לוואי של יובש, גירוי, צריבה בעיניים... לא ממש מפתיע בהתחשב בזה שאם תמרחי על עצמך שמפו ותשארי כך כמה שעות, מן הסתם תחושי בתופעות הלוואי האלה, אלא שאלה לא הוראות השימוש לשמפו... בכל מקרה - סרטן אינה אחת מתופעות הלוואי. אבל שוב, אני לא רופאה ולא כימאית. לא בדקתי את החומר בעצמי, ולא ערכתי עליו מחקרים. לא ראיינתי אנשי מקצוע, לא שלחתי מכתבים ל-FDA. אני סתם אדם, שכשהוא מקבל אי מייל כזה ממקור ראשוני בלתי ידוע, הוא בודק האם האינפורמציה הנכללת בו סבירה והגיונית או לא. לדעתי לא. אבל, כאמור, זו רק דעתי ואת ממש לא חייבת לקבל אותה. בכל מקרה, אני מצרפת לך עוד קישור עם התייחסות ישירה יותר לחומר עצמו ופעילותו.

תודה נרגעתי.

הרצתי את זה הלאה לרופאת עור במשפחתי ואני מחכה לתגובה ממנה אבל בכל מקרה המון המון תודה.

ליאת +

New member
לאה - כל הכבוד

הרבה פעמים כבר יצא לי להפנות לאתר הזה חברים ומכרים היסטריים שהפיצו אי-מיליים בנושאים שונים בתפוצת נאט"ו מבלי לבדוק את אמינותם. מין מגמה שרוכבת על הגל של "הכל מסוכן וכל העולם המסחרי הוא פרובוקציה אחת גדולה". זה נכון שצריכים להיות ביקורתיים ולבדוק כל הזמן ב "מה מאכילים אותנו" (תרתי משמע), אבל גם להאמין לכל אי-מייל זה די נאיבי ולא רציני. האי-מייל האחרון שקיבלתי בסגנון קרא להפסיק את השימוש בטמפונים- שוב בגלל חומרים רעילים שנמצאים בהם.

למעלה