הודעה משמחת - קרן

גידי42

New member
הודעה משמחת - קרן

לאור המצב הצלחנו, במאמצים מרובים להשיג שולחן לקרן. אכן נזכה לראות ולטעום את נמטעמים בטרם תלך בדרך כל בשר. מקוה שחיים כהן לא יזייף ברקיווארים ןלידה תראה ה"הסעודה האחרונה" של דה ווינצי כקישקוש עלוב של צייר מתחיל. כמובן שאדווח בפירוט
 

wan

New member
../images/Emo8.gifאיזה כייף לכם, מלאת קינאה. ...

ספרו איך היה . ומה יהיה? אם חיים יספר לכם על תוכניותיו.אולי תצליחן לשכנע אותו לא לסגור?
 

גידי42

New member
את מליאה קינאה?

את בהונג קונג האקזוטית הנפלאה,המליאה חוויות קולנריות, וסקסואליות מדהימות ואת מקנאת בנו? נו באמת!!! הלו ע"פ המצב, הארוחה בקרן יכולה להיות האחרונה לא רק בגלל שהמסעדה נסגרת אלא לאור מה שסאדם מכין לנו יכל להיות שנצטרך להסתפק בקונסרבים עם רוטב אטרופין מהול בפירורי אנטרקס, בתקופה הקרובה,וזה עוד במקרה הטוב!!! בכל אופן על מנת להיות שם (ולא רק מהסיבות הנ"ל) אני מוכן לוותר על קרן הרשי נא לי גם לנצל את ההזדמנות על מנת לציין שאני אוהב מאד איך ומה שאת כותבת, למרות שההיתי במזרח הרחוק מספר פעמים, כולל בהונג קונג, ואפילו יצא לי לאכול פה ושם (החויות הסקסואליות זה רק מחברים....) למדתי הרבה ממה שכתבת ואין ספק שזה מוסיף ניחוח אקזוטי לפורום. בכל מקרה, לאור המצב העגום אני משתדל להמנע מהתחייביות לזמן קצר, אבל אני מבטיח שאם הכל לא ילך כמתוכנן, אעביר לך רשמים מפורטים מקרן ואם חיים יהיה פנוי אפילו אעביר לו את בקשתנו למען ישקול שוב את החלטתו!
 

wan

New member
:גידי היקר - סינגפור ולא הונג קונג

חוויות קולינריות כן! סקסואליות?פה? הס מלהזכיר.
ומה זה הפסימיות הזו.
 

גידי42

New member
סינגפור - איך טעיתי

וואי וואי סליחה סינגפור. טוב שם עוד לא הייתי. מצטער. אבל לפי ההס מלהזכיר גם לא אהיה, סתם שמעתי שזה מקום מאד מרתק
 

Siren

New member
רגע רגע רגע

התכוונתי ללכת לשם גם בסוףשבוע זה. אני מבין שאין מצב לספונטניות... כמה מראש צריל להזמין?
 

Siren

New member
טוב,

אז אחרי שראיתי את השירשור שלכם מיהרתי והזמנתי מקום: שבת 15/12 בערב. אשמח לשמוע ביקורות מכל מי שמבקר שם לפני...
 

מרקורי

New member
הדילים של קרן

לפי בירור טלפוני שערכתי איתם יש רק דילים של 180 ש"ח לאדם ו 250 ש"ח לאדם ואם "מערבבים" בין הדילים אזי 215 ש"ח. וכן, צריך להזדרז להזמין כי הכל דיי תפוס. אני לצערע כבר לא אוכל שם ... אשמח לשמוע חוויות.
 

גידי42

New member
../images/Emo43.gifWE ONLY LIVE ONCE!!

מה זה כסף שמדובר בארוחת פרידה ממסעדה שהפכה לקאלט בתחום הקולינרי. עד היום, למרות שעברו כמה שנים טובות, אני אוכל את הלב שלא מצאתי את הזמן ולהשתתף בחגיגות הפרידה ל"תפוח הזהב" של אהרוני מנוחתה עדן, ואני מה זה מבסוט שיצא לי לאכול בשתי המסעדות של רושפלד לפני שהלכו בדרך כל בשר (תרתי משמע)
 

meravbr

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif היינו בקרן ביום שני !!

ופשוט לא הספקתי לרשום את הביקורת עד כה. אני והבנזוג חגגנו 9 שנים צמודות והוא החליט שנבקר בקרן בפעם האחרונה (ואני כמובן שהסכמתי). יש עכשיו 3 תפריטים שונים: תפריט טעימות (3 ראשונות + עיקרית לבחירה + קינוח) ב- 290 שח ועוד 2 תפריטי 3 מנות ב- 250 וב- 180. אנחנו עירבבנו מנות מ- 2 תפריטי ה- 3 מנות ועלה 430 ביחד. אני אכלתי:
סביצ'ה דג (לוקוס) עם רימונים למנה ראשונה - היתה פשוט מעולה (למרות שהטחינה שסבבה את תלולית הדג היתה פשוט מיותרת לטעמי)
חזה מולארד עם תפוחי אדמה וקורקבנים - היה טוב אבל לא "מדהים" (כנראה בחירה מוטעה שלי של סוג הבשר שאני בד"כ אוהבת ברוטב מתוק), למרות שהקורקבנים שליוו את המנה היו ממש רכים וטעימים הוא אכל:
מרק קרם בטטה עם רביולי בפנים - גם מנה "רגילה"
מנה של חלקי עגל עם פטריות על בצק עלים - מנה מיוחדת עם בשר רך וטעים אחרונות:
שלושה סוגי שוקולד - מנה מדהימה
סחלב עם בקלוואת תפוחי עץ - מנה בינונית (ובאקלווה מיותרת) כיבדו אותנו עוד בפוקצ'ה טעימה, לחמניות עם חמאה (רגילות למדי) ודוגמית של מרק עדשים צהובים לפתיח. אה, וגם מספר עוגיות טעימות עם החשבון. כמו כן, הזמנו חצי בקבוק יין קוט דה וונטו (צרפתי אדום) - 80 שח לסיכום - ארוחה טובה מאד אך לא "מעולה".
 

SigurRos

New member
פרשנות../images/Emo26.gif

אם אני מבין נכוחה בין השטין,כי אז כל ההילולה והדיצה על מכמני הטעם הנסתרים והנשגבים הצפויים לחך הקהה שלנו בד' אמות "קרן" קצת מופרזת וקיטשית. אם לומר את האמת,אני לא ממש מתפלא ואינני עטוי פתיעה קוסמית. נכון,"קרן"היא מסעדה מוערכת שתרמה רבות למנטליות האכילה שלנו והיוותה סנונית ראשונה לגאות קולינארית וגסטרונומית.אבל עם כל הכבוד,כל נהרות הדמעה המלוחים ששצפו מעל דפי הפורום וקהיליית הגרגרנים הלוקאלית{ואני בתוכם}היו קצת מיותרים וזה אנדרסטייטמנט. לפעמים נראה לי שאנחנו ציבור שמשתוקק למלודרמות וכל רקוויאם צנוע לתק' שהייתה וחלפה לה הופך לסאגת ריטואלים רועשים ומחרישי אוזניים כדי זרא. אם לסכם- נראה שהציון שלא ניתן לארוחה לא מגרד אפילו כוכב נופל קטן. חיים,אתה עדיין אחלה גבר
....רק אל תיעלב לי אה?!חחחחחחחחחחחח
 

meravbr

New member
אם לומר את האמת,

אז אתה צודק (למרות שהייתי נותנת קצת יותר כוכבים נוכח הסביצ´ה המעולה והקינוח השוקולדי המהמם). בכל מקרה, קצת עצוב לגלות שלא נשארו מסעדות גורמה מ-מ-ש במדינה הזאת, והכל באשמת "המצב" .... תקן אותי אם אני טועה ....
 

Amoureuse

New member
נכון שה"מצב"

אשם, כי גם מסעדות שלא נסגרו מורידות מחירים ובמחירים האלו כבר חומרי הגלם אחרים וזה לא אותו דבר. הכשרון של השפים נשאר וזה אחלה, אבל זה לא מספיק לגורמה מ-מ-ש. תגידו, ארקדיה בירושלים עוד קיימת?
 

SigurRos

New member
עם כל הכבוד ל"מצב"

ראיתם פעם עם איזה "חומרים" עובד השף מרק ורה לדוג'?!{פחות או יותר עם מה שאכלה עיזה פזיזה לארוחת הבקר} עם כל הכבוד,הגורמה לא נמדד בעלות החומר אלא בניצול שלו וראייה לכך היא אותם שפים דגולים ומפתיעים הנוטלים לידיהם חומרים פשוטים ובסיסיים מן השוק הקרוב ועושים מהם מטעמים מרתקים. לקחת לובסטר כמשל ליצור מיוחס ולשלוק אותו במים מבעבעים עד האדמה וודאי יביא כדי מחמאות ותשואות בגין הטעם המופלא אך עם כל הכבוד בשנית,הפגנת קריאטיביות מקמץ עשבים ושורשים בנאליים ומבשר "לא מתוחכם ולא מיוחס" עושים עלי יותר רושם.
 

Amoureuse

New member
טוב... נו... פה זה עוד לא צרפת

וגם בצרפת מסעדת העשבים הזו ידועה ביותר דווקא בגלל הייחוד שלה. רוב מסעדות היוקרה שם משתמשות בחומרים יקרים. אני מסכימה שכשרון ויצירתיות זה חשוב, אבל כנראה זה לא הכל. תראה לדוגמא את ערן שרויטמן שעזב את תמוז היקרה ופתח את פרימוס. לא הייתי שם אבל זה רק בגלל שאמרו לי לא לטרוח (לפחות עד שיהיה פתוח גם בערב) כי זה לא כזה שווה. הכשרון נשמר אבל הרמה בכלל לא דומה כי הוא מבשל משהו זול במתכוון. מתי עושים מפגש פורום אצל מרק וירה?
 

גידי42

New member
קרן ממקור ראשון

אז ככה,קיבלתי רשות מליטי לא להסכים (כן כן פיונית) עם סיגרוס. היינו בקרן ביום חמישי בערב, היה מדהים ציון 10+, מפעת השעה המאוחרח לא אציין בדיוק את כל מרכיבי הארוחה (אעשה זאת בפירוט מחר) אבל יכל להיות שהיה לנו יותר מזל וגם אולי בגלל שהזמנו הרבה יותר מנות נהננו יותר (הארוחה עלתה משהוא כמו 800 ש"ח כולל 2 אפריטיפים, ובקבוק יין (לבן) משובח. כרגיל לא הבנתי בדיוק את מה הסיגרוס, ידידי המלומד כתב אבל לי חבל מאד מאד שקרן נסגרת (אגב, חיים הבטיח חגיגית שזה רק פסק זמן והוא חוזר עם ביסטרו חדש) ואני לא חושב שהגזמנו בהספדים, קרן היתה לר רק מסעדה אלא מקום שהרבה בחרו לחגוג ארועים מיוחדים (מענין למה שם) והמקום משדר הרבה נוסטלגיה להרבה אנשים. אני באופן אישי עדין זוכר לפחות ארוחה אחת שישבנו, בת זוגי המדהימה, ואנוכי בערב גשום, על יד החלון, הגשם הידפק על החלון, החזקנו ידים ולחשנו מילות אהבה והמסעדה היתה כמעט ריקה....זוכרת יקירתי? וכן יש עדין מסעדות גורמה בארץ: ארכדיה עדין פתוחה, רפאל, שמעתי שארטישוק מצוינת, קורדיליה של ניר צוק, תמוז, רוטשילדס ועוד ועוד
 
למעלה