הודעה על אירוח בפורום

קוכולין

New member
הודעה על אירוח בפורום

כפי שכתבתי באחד השרשורים הקודמים, ביום ראשון הבא, ה-18 במרץ, בשעה 19:00 בערב, יתארח בפורום ההיסטוריון פרופ' ארנון גוטפלד, מהחוג להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. פרופ' גוטפלד מתמחה בהיסטוריה של ארצות הברית, ובעיקר בהיסטוריה חוקתית ומשפטית. שני ספריו האחרונים הם "שערים לחוויה האמריקאית" (עוסק בנושאים שונים ומגוונים בהיסטוריה של ארצות הברית) ו"רצח עם בארץ החופש" (על הג'נוסייד של האינדיאנים). בנוסף, כתב פרופ' גוטפלד מאמרים רבים בנושא הפרדת הדת מהמדינה בארצות הברית, השמרנות האמריקאית, ותולדות בית המשפט העליון בארצות הברית. פרופ' גוטפלד יענה על שאלות הקשורות להיסטוריה של ארצות הברית על היבטיה השונים. אנא לא לשאול שאלות על עשרים השנים האחרונות, במיוחד לא כאלו בעלות אופי פוליטי. אני כמובן אפרסם תזכורות גם לפני המועד, ואני מקווה שכמה שיותר גולשים ישתתפו בדיון ויציגו שאלות לפרופ' גוטפלד.

אבירן171

New member
צריך לכתוב שאלות באנגלית או עברית?

זה לא משהו שיהווה בעיה(לפחות בשבילי) רק לדעת אם צריך. אתם גדולים שהבאתם אותו! בברכה, אבירן..

תמיר1991

New member
למה באנגלית?../images/Emo2.gif

קוראים לו ארנון, למה שהוא לא ידע עברית?
תמיר.

אבירן171

New member
כי, לידיעתך, הוא אמריקאי..

לפחות לפי דבריו של איתמר לוי. בברכה, אבירן..

תמיר1991

New member
אני יודע שהוא אמריקאי,

אבל "גוטפלד" זה שם יהודי, הוא חי בישראל, מלמד באוניברסיטה ישראלית ומפרסם בעברית. באמת נראה לך שיש צורך לכתוב לו באנגלית? תמיר.

אבירן171

New member
אז למה, אם זכרוני אינו מטעיני

על ספריו(קראתי את הקטע הזה רק בספר "ממלחמת האזרחים למלחמה הקרה", וכן קראתי את כל ספריו חוץ מהאחרון) תורגם מאנגלית: XXX. תוכל להסביר את זה? אני מקבל את דעתך אבל רק רוצה לדעת למה היה כתוב. ואם הוא חיי בישראל, הוא מתבזבז. בברכה, אבירן..

קוכולין

New member
פרופ' גוטפלד הוא ישראלי

ודובר עברית שפת-אם, אף על פי שמוצאו אמריקאי. לכן, אין שום בעיה לכתוב לו בעברית.

Y. Welis

New member
גם אין לו מבטא, כמו שזכור לי

מהרצאותיו המרתקות ביותר ששודרו בזמנו באוניב' המשודרת.

תמיר1991

New member
אז אם עברית היא שפת אמו, אני חוזר

בי מחלק ניכר שכתבתי בהודעה שמתחת, אשר לא ראיתי אותה בטרם כתבתי הודעה זו. מה שכן, שליטה נהדרת באנגלית תיתכן גם בלעדי היותה שפת אם, ועל כן אין כל בעיה שיכתוב באנגלית. להיפך, זה מבורך. תמיר.

תמיר1991

New member
ישראלי יהודי, שאנגלית שפת אמו -

אנגלית היא "שפה אקדמית", כך שמותר [ואף רצוי, אם ברצונך להגיע לקהל יעד גדול בהרבה - וזהו רצון מרבית ההיסטוריונים, ובכלל אנשי האקדמיה] לכתוב ספרים, לאקדמיה ובכלל, באנגלית. אצלו זה מועצם, כי אני מניח ששליטתו באנגלית [שוב, שפת אם...] טובה בהרבה משליטתו בעברית: אז את הפרסומים המקוריים הוא מעדיף לכתוב באנגלית. לגיטימי. למה מי שחי בישראל "מתבזבז"? הקהילה האקדמית בכלל וההיסטוריוגרפית בפרט בישראל, היא איכותית ביותר. אין כאן שום "התבזבזות", בוודאי לא עם שליטה נהדרת באנגלית [שפירושה אפשרות ליציאה אקדמית לעולם הגדול גם מתוככי הארץ] כמו של גוטפלד. תמיר.

תמיר1991

New member
נהדר!../images/Emo9.gif

דני, עבודה נהדרת. אני בטוח שהאירוח של ההיסטוריון החשוב הזה יתרום לפורום ויעשיר אותו. אני אהיה כאן
תמיר.

masorti

New member
מצטער לומר...

אבל בשעת האירוח לא אהיה בביתי, וממילא ברור שלא אוכל להשתתף בדיון. (זה אילוץ שלא קשור לפורום) לפחות זיכיתי את האחרים בביקור של הסטוריון.

למעלה