הודעה על החמרה במצב הרפואי.(אביזרים מיוחדים)

TALTOOL6661

New member
הודעה על החמרה במצב הרפואי.(אביזרים מיוחדים)

שלום לכולם. אני מוגבל פיזית ומשתמש בכסא גלגלים. יש לי ואן מותאם דרך ביטוח לאומי. אני משתמש באביזרים מיוחדים(הגה חשמלי ומנגון יד)אני מעוניין להגיש בקשה על החמרה במצב בגלל קושי לנהוג. אמרו לי שאני צריך ללכת למשרד הרישוי להגיש טופס ולשלוח מכתב. רציתי לדעת תוך כמה זמן אני מקבל זימון למכון? הבנתי שהמכון לאחר שינוי האביזרים נותן חודשיים ללמוד על האביזרים החדשיםולאחר מכן יש בעיה להמשיך, וגם שמעתי את הדבר ההפוך. מישהו יכול להסביר לי את העניין?
תודה מראש

yoelbeker

New member
אנסה להסביר מידע אישי...

יש שתי דרכים לבקש להיבדק במרב"ד, אחת דרך ביטוח לאומי שלוקח הרבה זמן ודרך שניה למלא טופס במששרד הרישוי, בעבר לקח חודשים רבים, לאחרונה הצטמצם הזמן.
האיבזור העיקרי שבגינו מבקשים מנכה מבחן שליטה זה הגה חשמלי וגז\ברקס חשמלי ולך יש את שניהם. תלוי איזה איבזור יוסיפו לך...
וכן אם יחלטו על מבחן שליטה אתה מקבל גרייס לחודשים כדי לתרגל עם האיבזור החדש...היום יש הרבה יותר רכבי לימוד מאובזרים דרך ביטוח לאומי ויש גם את המאבזרים שלכל אחד יש רכב לימוד מאובזר, כך שתוך חודשיים תוכל לדעתי להתגבר על בעיית מבחן השליטה.

TALTOOL6661

New member
אוקיי תודה.אז אם אני מבין נכון..

זה אמור לקחת כמה שבועות או 2-3 חודשים עד שאגיע אליהם ואז עוד זמן עד המורה .? אני כרגע עם מנגנון יד רגיל מכני ולגביו אין ספק שיש צורך להחליף לחשמלי. מבחינת הגה חשמלי לג'ויסטיק אני לא בטוח. במידה ואחליט ללמוד נהיגה על האביזרים המתאימים לי לפני הבדיקה במכון בעזרת מורה נהיגה פרטי ייעודי שידע מה מתאים לי ואבקש לעבור מבחן שליטה בלי לקחת שיעורים מביטוח לאומי כדי לקצר זמן המתנה , האם זה אפשרי?
מה קורה אם לא אעבור את המבחן ?
תודה שוב

yoelbeker

New member
אתה לא יכול לעבור מבחן שליטה בלי אישור מהמרב"ד

החלטת המרב"ד וההגבלות החדשות מועברות למשרד הרישוי ורק אחר כך יכול לעבור מבחן שליטה.
בוועדה עצמה תוכל כבר לדעת איזה איבזור הוסיפו לך...תהיה מוכן מראש עם מורה נהיגה אצל אמאבזר שאצלו מאבזר ואז מיד תוכל להתחיל להתאמן...אם תעשה כל יום שיעור..תהיה מוכן אפילו אחרי חודש....
ואם לא תעבור תיגש שוב....
טגב שבוע אחרי המרבד תוכל כבר לקבל את ההגבלות החדשות במשרד הרישוי הקרוב לביתך.

TALTOOL6661

New member
כן התכוונתי שאעשה שיעורים עד הבדיקה במכון..

ואז אחרי הבדיקה במכון מיד אעשה את המבחן שליטה. אני יודע שיש מימון שיעורים לאחר הבדיקה דרך ביטוח לאומי , רק שהשיעורים הם פעם בשבוע ומוגבלים בכמות ו8 שיעורים יקחו חודשיים. רציתי לחסוך את הזמן הזה, אני מאמין שכל מורה מוסמך לעניין ידע מיד איזה אביזרים אני צריך.
יש לך מושג יותר ברור לגבי הזמן? כי זה העניין הכי משמעותי.
תודה.

yoelbeker

New member
אבל אינך יודע איזה איבזור נוסף יתנו לך ואם צריך להם מבחן

אף מורה נהיגה רציני לא ילמד אותך על איבזור שאולי אינך צריך בכלל או שבמקביל לא תצטרך מבחן שליטה...
אגלה לך סוד אישי שאף אחד לא יקרא....תמיד כשניסיתי לקצר תהליכים נכשלתי.

TALTOOL6661

New member
תודה. בעבר כשהייתי במכון בפעם הראשונה להוצאת הרישיון הנוכחי

המכון קבע אביזרים. שהגעתי למורה נהיגה לא יכלתי לסובב את ההגה שהם קבעו טוב מספיק ומיד המורה של ביטוח לאומי הודיע שצריך הגה חשמלי וכך היה, מה שלקח כמה חודשים מיותרים לסדר. אז אם אקבל המלצה ממורה אולי זה אפילו יעזור למנוע צרות , השאלה אם הם יקבלו את זה. לא בטוח שאצטרך מבחן שליטה לאביזרים חדשים?

yoelbeker

New member
היום יש סימולטור משוכלל המדמה רכב אמיתי...לא כמו בעבר....

אחי..אני את שלי הצעתי...תעשה מה בראש שלך...אולי חברים אחרים יציעו לך הצעות אחרות

ראשית מעבר להגה חשמלי ומנגנון יד חשמלי יש ג'ויסטיק שהוא

הדרגה האחרונה.
שנית אני למדתי עם מורה נהיגה (פרטי אומנם) שבדק את היכולות שלי ולימד אותי על מנגנון יד והגה חשמליים, לבסוף כך קבע המרב"ד לפי הסימולטור.
אתה תצטרך לעבור סימולטור. במידה ויש צורך להעביר אותך לג'ויסטיק תצטרך לעבור גם מבחן נהיגה נוסף עם ג'ויסטיק.

למעלה