הודעה על הפסקת עבודה

asafi10

New member
הודעה על הפסקת עבודה

עבדתי 3.5 שנים אצל לקוח דרך חברת השמה.בתאריך 21.11 באתי לחברת ההשמה והודעתי שקיבלתי הצעה טובה יותר(הם ניסו לשכנע אותי להישאר).למחרת באתי למנהל מצד הלקוח והודעתי גם לו שאני עוזב - גם הוא ניסה לשכנע אותי להישאר ובעקבות הלחץ הסכמתי. למחרת שיניתי את דעתי ובתאריך 24.11 הודעתי לכ-ו-ל-ם שאני עוזב(לחברת ההשמה,למנהל הישיר,לסגן המנהל,למנהל מש"א של הלקוח)-חוץ מאשר למנהל מצד הלקוח שלא היה ביום זה בעבודה(יכלתי להתקשר,אבל העדפתח להמנע).בתאריך 27.11 הגשתי את המכתב הרשמי לחברת ההשמה כשהודעתי שיום העבודה האחרון יהיה 20.12. כעת המנהל מצד הלקוח טוען שיום העזיבה יהיה 27.12.אין לי מה לעשות בעבודה,וזה רק פוגע בי (כי אני עובד פחות שעות והולך מוקדם-אין לי חשק לגלוש באינטרנט). חברת ההשמה ביקשה יפה שאמשיך,ולא מסייעת מול הלקוח. מה לעשות?

על פניו

הלקוח צודק. אתה הגשת את המיכתב ב 27.11 ולכן אתה מחוייב לחודש הודעה מוקדמת. תנסה לשאול גם בפורום חוק ומשפט.

asafi10

New member
אבל הוא לא המעביד

מלבד זאת-הוא ידע על כוונתי כבר ב21.11.ויכל היה להתחיל להערך בהקדם. יש לי מין הרגשה שהוא עושה דווקא. ומה עם זה שאין לי מה לעשות בעבודה ובגלל זה אני יוצא מוקדם?מי ישלם לי על השעות המבוטלות הללו?!

הנקודה

היא שהחוק הוא יבש. היום שבו הגשת את מיכתב ההתפטרות הוא היום הקובע. מאחר שהלקוח הוא לא המעסיק הישיר שלך. אתה יכל לנסות לפתור את הבעיה דרך חברת ההשמה שהיא המעסיק הישיר שלך. אולי הם יהיו מוכנים לשים מישהו אחר במקומך. אם זה לא ניתן אז זה לא נורא. אנחנו מדברים על שבוע שהם 5 ימי עבודה. בכל מיקרה עדיף לסיים יפה.

הודעה על הפסקת עבודה

החוק מחייב את שני הצדדים להודיע חודש מראש על הכוונה להפסיק לעבוד. על ההודעה להיות הודעה בכתב. מאחר והגשת את הודעתך ביום 27.11 הרי שהפסקת עבודתך תיכנס לפועל ביום 27.12 באשר לשעות בהן אינך עובד, מבינה מדבריך כי זו בחירה שלך לא לנצל את כל שעות העבודה מפאת שיעמום. לפיכך, מאחר ואינך רוצה כי שכרך ייפגע, הישאר במהלך הימים הקרובים בעבודה במשך כל יום העבודה, 'תכריח את עצמך' לגלוש באינטרנט או למצוא עיסוק אחר ותסיים את ההתקשרות ביניכם באופן מכובד. ועוד, לידיעה, מכתב על תחילתם וסיומם של יחסי עבודה (חוק הודעה על פיטורים והתתפטרות) מעסיק חייב למסור לעובד מכתב המציין את תאריך תחילת העבודה ותאריך סיום העבודה, בתוך שבועיים מיום סיום העבודה, בין אם העובד פוטר ובין אם התפטר.

למעלה