הודעה על מפגע והתראה לפני קנס, מי אחראי, שוכר או משכיר?

• פותח הנושא r2m
  • פורסם בתאריך

r2m

Member
הודעה על מפגע והתראה לפני קנס, מי אחראי, שוכר או משכיר?

בבניין משותף מאחת הדירות פורץ ביוב לחצר הבניין, ספק צינור של הדירה, ספק סתימה בביוב שמתחת לאדמה אבל עדיין בתחום הבניין.

פקחים של העירייה היו ורשמו התראה לפני מתן קנס (לכלל הדיירים ולא לדירה ספציפית) לתיקון בתוך 21 ימים.

רוב הדיירים הם שוכרים, (למעט הדירה ממנה פורץ הביוב) השאלה, על מי חלה החובה לדאוג לתיקון ולשלם עליו
שוכרי הדירות או הבעלים?

zammy

New member
יש לקבוע אם זה רכוש משותף

כתבת מאחת הדירות ומצד שני כתבת סתימה בביוב מתחת לקרקע.
אם הפריצה מקורה באחת הדירות האחריות היא על הדירה, על בעל הדירה לדאוג לתיקון , לשוכר אין אחריות כזו.
אם זה צינור פרטי- כנ"ל.
אם זה משותף- אחריות על ועד הבית.
את הודע לא מעניין שוכר, לפי החוק בעל הדירה אחראי ואילו יש לפנות והוא אחראי לתיקון. הוועד אינו צד לחוזה בין השוכר למשכיר.

r2m

Member
או שהצינור שייך לדירה או ששייך לבניין

בכל מקרה, לא קשור לדירה שלי ישירות.
אבל לא הוועד ולא בעלי הדירה ממנה יוצאים המים מתכוונים לתקן את הנזק, זה לא מעניין אותם, ולכן כנראה שהערייה תתחיל לתת דוחות לבניין.
השאלה על מי מושט הדו"ח.
ועד בית שוכר כן משלם, אבל לא ישלם, לדוגמא, אם יש לבצע איטום בגג הבניין או לצורך העניין תיקון בביוב המרכזי.

zammy

New member
מציע שתענו לעיריה בכתב

להסביר להם שמקור הנזק הוא בדירה פרטית מסוימת ולא של כל הבניין ושיפנו אליה ישירות ולא יתבעו את כל הדיירים שאין להם קשר לדבר.
כמובן שאם הנזק מקורו ברכוש משותף- זה כן עניין של כל הדיירים.
אם זה רכוש משותף והוועד לא מתפקד- תעיפו את הוועד. זה תפקידו ואם הוא אינו ממלא אותו עליו לעוף.
זה צריך להיות אינטרס של כל הבניין שיהיה ועד נורמלי ומתפקד.
את אתה רואה שזה לא מתקדם והעירייה תתבע אתכם תוציא מכתב לוועד כי אם לא ימלא תפקידו תפנה למפקחת על המקרקעין ותדרוש התפטרותו וכן שאם באי טיפולו, הוא יביא לכך שהדיירים ייתבעו , אתה תתבע את אותו חבר ועד על רשלנות ותתבע ממנו פיצוי על הנזק שנגרם לך.
מציע לך לארגן עוד כמה דיירים שלא תהיה לבד במאבק הצפוי לך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

r2m

Member
אני שוכר, כן?

אני חושב שלא מתפקידי לטפל בבעיות בנכס.
ולכן אני שואל כאן
אבל לא קיבלתי תשובה מי אחראי, השוכר או המשכיר.

למעלה