הודעה קצרה ופשוטה

הודעה קצרה ופשוטה../images/Emo10.gif

רק רציתי להודיע לכם, שיותר לא אגיע לסדנה בבית-התרבות. אהבתי מאד את הסגנון של הסדנה עד עכשיו, אבל עושה רושם, שיולי היפר-לחוצה על לשנות אותה, ולהביא כל-מיני מנחים מתנשאים מן החוץ. לי, אישית, זה אשכרה ממש לא מתאים. נקודה. אני אוהב מאד את כולכם משתתפי הסדנה (מלבד מי, שירקה לי בפרצוף בשיחתנו האחרונה בשבת הזו - וממנה אני ממש לא ציפיתי. נורא נפגעתי), ואני מקווה מאד, שתשמרו על קשר. ליאת, אסתר, עמית, יערה, מיכל, אור, שי, ניר וכל מי, שאולי שכחתי כרגע - היה כיף אדיר, מקווה להיפגש בעתיד. ביי, דני..

Yuli Gama

New member
ניסיון אחרון להבהרה

הסדנה מיועדת כדי ללמוד, להשתפר. גם מניסיון הדדי, וגם מניסיון של כותבים אחרים. מי שלא מסוגל ללמוד מהערות. מי שלא מסוגל לקבל ביקורת, ולא מבין שתמיד יש מקום להשתפר, אין לו מה לחפש בסדנה. זה כבוד בשבילנו שמרצים כמו ניר יניב ואסף אשרי (ומרצים נוספים בהמשך) מסכימים לבוא, כדי לעזור לנו ללמוד ולהשתפר. אני מאוד מצטערת שאתה רואה את זה כפגיעה אישית. אבל שאר חברי הסדנה כן מעוניינים בהגעת המרצים. אנחנו נפגשים כדי להשתפר, זו המטרה וזה הסגנון של הסדנה.

ange noir

New member
הבהרות והערות

ראשית, לכל מספר הבהרות: 1. הסדנה המדוברת היא סדנת הכתיבה הרחובותית למד"ב ופנטזיה שאני ויולי מעבירים בבית התרבות ברחובות. 2. בסדנה הנ"ל יש לנו מטרה אחת מוצהרת: להביא את הנוכחים, ובכלל זה המנחים, לשיא יכולתם (הטכנית, התוכנית והמקצועית) בתחום הכתיבה ולעבור אותו. 3. כדי להשלים את המטרה הזאת אנו שואפים להביא לרשות מי שמגיע לפגישות כל כלי, תרגיל או הכוונה נדרשת. חלק מאלו אני ויולי יכולים להביא, לפתח ולהעביר בכוחות עצמנו, חלק לא ולמטרות אלו אנו פונים לאנשים אחרים שיעזרו לנו לפתח את החומר שאנו מעבירים בפגישות. זה עדין לא מכסה את הכל, ולכן עבדנו מאוד קשה כדי להביא אנשים מקצוע ובעלי ידע שיבואו להעביר חומר בפגישות בהמשך השנה. באופן פרטני לדני ראשית כמה מילים על דעתך על המנחים העתידים לבוא. מדובר באנשים בעלי ידע ונסיון רב, אנשים שעובדים בתחום ויותר חשוב מזה - מתפרנסים ממנו. אנשים בעלי אידיאולוגיה בנושא, ופעילות רבה להגשמתה. יש להם יומרות בקשר לעצמם, והן בהחלט מוצדקות. אני ויולי עבדנו קשה מאוד בחודשים האחרונים כדי להביא לסדנה ולהעביר בה חומר ברמה הגבוה ביותר, על כל אחת מהפגישות בנות השעתים וחצי - שלוש שהועברו פעם בשבועיים היינו עובדים קנה מידה של עשרים-שלושים שעות, כל אחד בנפרד (מה שמסתכם בארבעים-שישים שעות עבודה לפגישה). הסדנה עברה די הרבה שינויים במהלך התקופה שהיא רצה, הן מבחינת התכנים והן מבחינת הפגישות והמשתתפים, כל הזמן במטרה להגיע למצב שבו נוכל לממש את היעד שלנו. המטרה של להביא מנחים מן החוץ (שחלקם, ד"א, חברים בסדנה אחרת שאני ויולי משתתפים בה) היא לכסות חומר שאנחנו לא שולטים בו בצורה המקצועית ביותר. הדבר מתאים ביותר לאופי ומטרת הסדנה, גם אם לא נראה לכך ככה. האמת, אתה לא מריץ את הסדנה, אתה משתתף בה! לפיכך, אתה לא קובע את התכנים, סדר העדיפויות או נושא המנחים האורחים. במהלך התקופה שהיית איתנו (וגם בשיחה שלכם ביום שבתת) יולי התנהגה עליך בשיא הנימוס והטקט, ולא מגיע לה תגובה שכזאת. הגיע הזמן שתשב לעשות הסתכלות פנימה ולבחון את עמדתך ומהותך. השמים ממתינים רק למי שנלחמים לפלס להם דרך לעברם

the whist

New member
לדני הנעמן ושאר באי הסדנה,

כמי שמגיע אל הסדנה מבחוץ אני חייב להבהיר שאני לא מתכוון להתנשא על איש , כך שאם מישהו יגיע למפגש הספציפי איתי בציפיה שאתנשא עליו הוא יתאכזב מאד. אגיע לא כמי שמכיר את הדינמיקה בתוך הקבוצה אולם מהכרותי הקצרה עם יולי ואור נדמה לי שהמייסדים והמפעילים של הסדנה הם בריות נעימות למדי. מה שאני ושאר מי שיחליטו להגיע מבחוץ יכולים לתת הוא נסיון רב, מקצועי והזדמנות להכיר מעט מעבר למסגרת החובבנית של הכתיבה והלבטים. העברתי כבר כמה וכמה סדנאות כתיבה באורך מלא ובתשלום והמפגשים איתי ועם הדמות הצבעונית השניה, להלן ניר יניב, מובאות כערך מוסף למהלך שעברה סדנת הכתיבה. מי שרוצה לקחת מזה משהו- שייקח, מי שלא- לא נכעס עליו. כתיבה היא דבר שמעלה הרבה מאד אמוציות ואם הוא לא מעלה כאלה אז כנראה שמשהו בתהליך לא עובד. אשמח לתרום מעט מהמהלך שאני עברתי מכתיבה חובבנית ועד למצבי היום כיוצר כשמאחורי שני ספרים שפורסמו עוד רומן שבכתובים, מעל שלושים ספרים שערכתי בז'אנר ועוד מספר לא מבוטל מחוצה לו ופרסומים שונים בפרוזה ובתסריטאות במדיות שונות בשוק. ושיהיה לכולנו חג עצמאות שמח! אסף אשרי.

Odonata

New member
דני

אני באמת לא מבינה את המקום שממנו אתה בא. הבאת מנחים מן החוץ רק תוסיף לסדנה,שעד עכשיו הועברה בצורה מרתקת ע"י שני המנחים הבהחלט מוכשרים שלנו. חבל שבחרת לא לבוא,אבל ההפסד כולו שלך(נדוש אני יודעת). בהצלחה בכתיבה.

למעלה