הודעה ראשונה- גישוש....

WinDos2015

New member
הודעה ראשונה- גישוש....

היי
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים... ואני גם לא בדיוק יודע מה אני רוצה/ מצהפ מלכתוב ולקחת חלק בפורום... אבל בכל זאת אני קופץ למים...
מקיסמום אטבע

אז אספר קצת על עצמי... בשנות השלושים המוקדמות נשוי... אבל עדיין מגדיר את עצמו כחסר ניסיון זוגי ומיני....
הסיבה שאני נשוי ולא מתגרש מבוססת על המון פרטים שלא אפרט כעת.....

איפהשהוא בגלל החוסר ניסיון הזוגי שלי- אני עלול למצוא את עצמי ככה עד יום מותי...........

סורי על הבאלגן

dori78

New member
קודם כל - ברוך הבא

אני מניחה שיש הרבה פרטים בסיפור שלך, שתעדיף לשמור חסויים.
רק מילה קטנה:
אם אתה נשוי והניסיון שלך הוא כזה שגורם לך להגיד את עצמך כ"חסר ניסיון", האפשרות של למצוא את עצמך באותו מצב
עד יום מותך לא קשורה להיותך חסר ניסיון היום, אלא לעובדה שאתה לא משנה את מצבך הזוגי.
האומץ הנדרש כדי לעשות צעד בכיוון של ניסיון הוא נושא שנדון פה לא מעט, אתה יכול לעבור על שרשורי עבר בנושא ולהתרשם מהלך הרוח.
חלקנו זקוקים לאומץ כדי לצאת ממערכת יחסים קיימת מהסוג שלא מספק, חלקנו זקוקים לאומץ כדי לעשות צעד טכני בכיוונים מסויימים.
כל אחד והדרך שלו

אגב, היתה פה בעבר גולשת גרושה עם ילד, שהגדירה את עצמה חסרת ניסיון (כנראה מסיבות דומות לשלך.)
לדבריה, היא חוותה מערכת יחסים לא נעימה, לא תומכת ולא מייצגת מבחינה זוגית ומינית ולכן אחרי הגירושים חשה עצמה חסרת ניסיון.

WinDos2015

New member
תודה על המילים המעודדות....

אכן יש פרטים שאשאיר בשלב זה חסויים...
אבל השאלה היותר מהותית אצלי שאף אחד לא מבטיח לי כלום...
מי אמר שאם אעשה את הצעד ואתגרש... אמצא זוגיות יותר טובה? אמצא מיניות יותר טובה?
לפעמים אני חושב לי אולי אתנסה בזוגיות/אינטימיות/סקס לפני גירושין ולפי זה אחליט... אבל שאני חושב על זה לעומק זאת דילמה יותר מסובכת משאר הדילמות.....

בכל מקרה שוב תודה על הכיוון....

dori78

New member
אני לא מאמינה בלבחון את האופציות בחוץ ולפיהן להחליט.

אם אתה מחליט לפי מה שמחכה לך בחוץ - בעיניי זאת בגידה, בדיוק כמו לצאת עם יותר מבחורה אחת במקביל.
במקרה כזה אתה לא עסוק בהתרשמות אובייקטיבית אלא בהשוואות שבעיקר הורסות את ההתרשמות הנקיה.

לפני קצת יותר משנה הייתי במצב דומה לשלך, בזוגיות ללא עתיד.
התחבטתי בשאלות שאתה מציג כאן - מה בדיוק מחכה לי בחוץ? מי מבטיח לי שאמצא תחליף, ועוד תחליף איכותי?

מבחינתי, כשהגעתי למסקנה שאני כנראה מעדיפה להיות לבד מאשר להיות בזוגיות ללא עתיד - זה נתן לי את הכח לקום וללכת.
אני לא אגיד לך שזה היה קל או שלא חוויתי שברון לב. זה לא צעד פשוט, גם אם אתה משוכנע שמקומך לא שם.
אחרי הכל, מדובר בשני אנשים שיש ביניהם רגשות כאלה ואחרים, אפילו חברות מאוד טובה שקשה לעתים לוותר אליה.
אבל במקרה שלי - ברגע שאזרתי אומץ וכח לקום וללכת - מצאתי את בן הזוג הנוכחי.

הייתי רוצה להבטיח לך שיש קארמה טובה בעולם, שאם תעשה את הצעד ותתגרש הדברים הטובים פשוט יקרו.
אני לא יכולה לעשות דבר כזה, גם אם במקרה שלי זה בדיוק מה שקרה, כי זה עניין סטטיסטי לחלוטין.
יכול להיות שתצא החוצה ולא תמצא מישהי אחרת, אחת שיהיה לך טוב איתה גם במישור הזוגי וגם במישור המיני.
השאלה שכדאי שתשאל את עצמך היא, האם אתה מעדיף לחיות במקום לא מספק בגלל הפחד מהלבד?
האם אתה מעדיף לחיות ללא אהבה, עם לב מנוון?
אתה מפחד להיות לבד?
אולי השיר הזה ייתן לך קצת אומץ...

WinDos2015

New member
Dori... את נוגעת בדיוק בעצבים החשופים....

דורי... תודה על ההודעות ועל ההשקעה....
פעם ראשונה שאני מרגיש שבכלל מישהו מבין את המצב שאני נמצא בו ולא ישר זורק מהמותן....
אפרט יותר על מצבי... אני נשוי עם ילדים... (לא יודע איך הגיעו הילדים אם אין סקס
)
ואישתי היא סוג של שותפה... אין באמת אהבה, חברות ואפילו אין סקס.... מצד שני גם אין כאסח...
אז אולי זה אגואיסטי לעזוב אישה וילדים ולהרוס הכל כי אני רוצה סקס?
אולי לחברות אמת אפשר להגיע גם שנשואים ואז זה לא בגידה...
כל מה שאני כותב זה דברים שנזרקים לי מהראש... שום דבר מתוכנן או מחושב מדי...

dori78

New member
לעזוב אשה וילדים זה לא דבר של מה בכך.

ניסית לדבר איתה על מה שמפריע לך?
אולי טיפול זוגי?
הסטטיסטיקה אומרת שהרבה ממשברי היחסים בעולם היה אפשר לפתור
לו רק היו הצדדים מדברים באופן גלוי זה עם זו...
הרי היו לך סיבות להתחתן איתה, נכון? מה קרה להן?

tzachy

New member
"לא יודע איך"?

זה נכתב בהומור?
הילדים לא שלך?...

WinDos2015

New member
ברור בהומור....

התכוונתי שאם אין לנו סקס ואני חסר נסיון מאיפה הגיעו הילדים

בעומק... הסקס כל כך טכני וכל כך ממוקד מטרה שאני לא מחשיב אותו כסקס...

tzachy

New member
אולי בגלל זה אני רווק.. אני מאוד בררן

וכבר הסברתי כאן שבררנות זה דבר יחסי.
אני לא במקום שאתה נמצא בו, אבל מבחינה מוסרית, אני רואה בגירושין כמה בעיות משמעותיות [1] ומיד אפרט למה אני מתכוון.
ברמה הפרקטית, ניסיתם ייעוץ זוגי/מיני וכד'?
אני לא מבין בייעוץ זוגי, אבל נראה לי שהרבה גירושין (והנזק הגדול שנגרם בגללם) היו נמנעים אם היה שירות ייעוץ זוגי, אפילו מטעם המדינה ובחינם (או מסובסד)... כשאני חושב על זה, זה רעיון טוב למצע הבחירות של מפלגות...

יש כאן (כמה צפוי) גם אספקט אבולוציוני - מישהו פעם שאל בהומור: "אילו נשים גברים אוהבים?"... תשובתו היתה מעניינת: "נשים חדשות"!... זו תופעה ידועה שהנטיה הזכרית (לפחות לכאורה) היא "להפיץ את הגנים", כך שגבר עשוי להימשך לאישה אחרת משלו (ואחריה לאחרות וכן הלאה... באינדוקציה...). אבל (וזה אבל קריטי), אנחנו חיים בחברה שאמורים להיות בה כללים. אני בטוח שהרבה אנשים היו מעדיפים לא לשלם מיסים, לא ללכת לצבא (יש כאלה שמצאו פטנטים "מעניינים" (במרכאות כפולות ומכופלות) כדי להתחמק משירות צבאי) וכד' ובכל זאת החברה קבעה גבולות ולא סתם. האגואיזם של אחד עלול לפגוע באחרים (ואני לא מתייחס דווקא למקרה בודד או למקרה שלך - אלא לתופעות כנ"ל כשהן מספיק נפוצות (ואז הן עלולות להזיק)).

[1] הנזק הראשון והמוכר הוא כמובן לילדים שמאבדים את היציבות שלה הורגלו ואיך זה עלול להשפיע עליהם. הנזק השני הוא כמובן לבני הזוג, אם זה הגבר שצריך להמשיך לשלם מזונות ואם זו האישה (בהנחה שנשארת עם ילדים קטנים) שצריכה להתמודד עם גידולם לבדה (לא תמיד כמובן, לפעמים יש משפחה שעוזרת).
אבל הנזק השלישי ואולי הפחות מוכר, הוא הנזק הפוטנציאלי לכאורה לפחות, לרווקים. ע"ע "מונוגמיה סידרתית" שהיא לא ממש מונוגמיה. לטעמי (ולא רק) מבחינה אבולציונית זו יכולה להיות מעין "פוליגמיה" גם אם פורמלית היא לא מוגדרת ככזאת. הכוונה היא שגבר מתחתן עם אישה בשנות הפיריון שלה, מולד איתה ילדים, מתגרש אחרי שנים, מתחתן עם צעירה ממנה, מוליד איתה ילדים וכן הלאה... ברור שלא כל גירושים גוררים את הנ"ל - אבל ככל שיש יותר גרושין יש יותר אפשרות לנ"ל וזו תופעה רעה, כי היא בפועל היא עלולה, לפחות על פניו (במצב שיש מספר דומה של גברים ונשים, קל וחומר אם יש דווקא יותר גברים), להקשות על רווקים כמוני למצוא זוגיות (ע"ע "משחק סכום אפס")
עוד נזק הוא כמובן ההוצאות של עורכי הדין וכד' וכמובן עלויות נוספות של דיור. אם קודם זוג נשוי חולק דירה אחת, הרי שעתה נזקקים בני הזוג הפרודים, לכאורה לשתי דירות... (אלא אם כן חזרו להורים) הנה עוד "פיתרון" למשבר הדיור - להקטין את אחוז הגירושין

Bs Bane

New member
לפעמים עדיף זוג פרוד ומאושר

מאשר ביחד ואומלל. גם לילדים וגם להורים.

Matzeket

New member
ברוך הבא!

קטונתי (באמת שקטונתי) מלתת עצות על סקס, בטח ובטח על נישואים, אבל יש משבצת שחסרה לי בסיפור:

יש לך אישה שאתה לא שונא. אני ארחיק לכת ואומר שברמה כזו או אחרת אתה אפילו אוהב.
יש לך ילדים, משפחה ובית שלא רעים אליך.
ויש סקס. טכני, ממוקד אולי שגרתי וחוזר על עצמו- אבל קיים.

איפה החלק שלוקחים את מה שיש ומוסיפים לו תבלינים?
איפה החלק שלוקחים את הסקס הטכני- והופכים אותו למרגש ונעים?
איפה החלק שגורמים לנו להתאהב מחדש במי שאיתנו?

אין לי ספק שהרבה יותר קל לשאול מלעשות
אבל באותה נשימה אין לי ספק שבמצב שאתה מתאר (לא רע לך, אבל פשוט לא טוב), יהיה הרבה יותר קל לשפר מאשר ליצור משהו חדש מאפס.
יודע מה,
גם אם אי אפשר לשפר את מה שיש כאן, גם אם הבית הזה נידון לפירוק (-ועוד לא ברור שכך),
כל עוד לא תבין עד הסוף מה קורה לך ואיתך ואיתה ואתכם- איך תוכל להמנע מזה להבא?!

כל זוגיות מביאה איתה שגרה בסופו של דבר.
כל זוגיות נשחקת בסופו של דבר
ההבדל בין זוגיות טובה לאחת שנכשלת היא הרבה פעמים היכולת לצלוח את התקופות האלה ולהתרומם מהן.

אני נגד להשאר בזוגיות יבשה שלא מעצימה ותומכת
אבל הפתרון הוא לא בהכרח לפרק את הזוגיות,
לפעמים אפשר פשוט ליצור משהו טוב יותר מתוך מה שיש.

איך עושים את זה?!...
קודם כל- צריכים לרצות.
צריכים לרצות לאהוב את זו שאיתך ואת מה שיש ביניכם
צריכים לרצות לעבוד על הזוגיות
צריכים לרצות לעבוד על הסקס (וסקס זו לגמרי עבודה)

וצריכים ליצור את זה!
איפה החלק שלך בזוגיות הזו?
אתה מחמיא? מחזר? עוזר? תומך? אוהב? מתקרב? יוזם? מנשק? מחבק? רוצה את מה שיש לך (או לפחות מנסה לרצות את מה שיש לך)?
מזמין לדייטים? קונה מתנות? זוכר? משתתף? מקשיב? מקבל?

אל תבנה שזה יגיע מהצד שלה
אבל אם תתחיל להמיס את החומות שלך ולעבוד על זה מהצד שלך אולי תגלה שגם בה יש את זה לתת לך?
ואולי לא.

ואולי הפתרון הוא צד ג' שיתווך.

אבל לא הייתי מוותרת על תא משפחתי מתפקד פחותויותר בשביל הרבה כלום.

קר, קר שם בחוץ..

בהצלחה!!

DogsPCI

New member
הרגע שלחתי לה גם תפוח :) ... מה אני אגיד לך, צחי...

&nbsp
כבר מהתגובות הראשונות שקראתי בעבר של מצקת - נדהמתי :)))
&nbsp
קיים שילוב נכון...
&nbsp
שמוביל ל - תשובות מאוזנות, ואמיתיות :)
&nbsp
&nbsp
לפחות בעיני ומהמעט שאני קראתי ממנה - היא מדברת בהכי נכון שאפשר
.
&nbsp
&nbsp
***סליחה מצקת על ההתיחסות אליך בגוף-שלישי, לא הייתה לי דרך אחרת לכתוב... :))
זה נעצר כאן.

למעלה