אולי בגלל זה אני רווק.. אני מאוד בררן
וכבר הסברתי
כאן שבררנות זה דבר יחסי.
אני לא במקום שאתה נמצא בו, אבל מבחינה מוסרית, אני רואה בגירושין כמה בעיות משמעותיות [1] ומיד אפרט למה אני מתכוון.
ברמה הפרקטית, ניסיתם ייעוץ זוגי/מיני וכד'?
אני לא מבין בייעוץ זוגי, אבל נראה לי שהרבה גירושין (והנזק הגדול שנגרם בגללם) היו נמנעים אם היה שירות ייעוץ זוגי, אפילו מטעם המדינה ובחינם (או מסובסד)... כשאני חושב על זה, זה רעיון טוב למצע הבחירות של מפלגות...
יש כאן (כמה צפוי) גם אספקט אבולוציוני - מישהו פעם שאל בהומור: "אילו נשים גברים אוהבים?"... תשובתו היתה מעניינת: "נשים חדשות"!... זו תופעה ידועה שהנטיה הזכרית (לפחות לכאורה) היא "להפיץ את הגנים", כך שגבר עשוי להימשך לאישה אחרת משלו (ואחריה לאחרות וכן הלאה... באינדוקציה...). אבל (וזה אבל קריטי), אנחנו חיים בחברה שאמורים להיות בה כללים. אני בטוח שהרבה אנשים היו מעדיפים לא לשלם מיסים, לא ללכת לצבא (יש כאלה שמצאו פטנטים "מעניינים" (במרכאות כפולות ומכופלות) כדי להתחמק משירות צבאי) וכד' ובכל זאת החברה קבעה גבולות ולא סתם. האגואיזם של אחד עלול לפגוע באחרים (ואני לא מתייחס דווקא למקרה בודד או למקרה שלך - אלא לתופעות כנ"ל כשהן מספיק נפוצות (ואז הן עלולות להזיק)).
[1] הנזק הראשון והמוכר הוא כמובן לילדים שמאבדים את היציבות שלה הורגלו ואיך זה עלול להשפיע עליהם. הנזק השני הוא כמובן לבני הזוג, אם זה הגבר שצריך להמשיך לשלם מזונות ואם זו האישה (בהנחה שנשארת עם ילדים קטנים) שצריכה להתמודד עם גידולם לבדה (לא תמיד כמובן, לפעמים יש משפחה שעוזרת).
אבל הנזק השלישי ואולי הפחות מוכר, הוא הנזק הפוטנציאלי לכאורה לפחות, לרווקים. ע"ע "
מונוגמיה סידרתית" שהיא לא ממש מונוגמיה. לטעמי (ולא רק) מבחינה אבולציונית זו יכולה להיות מעין "פוליגמיה" גם אם פורמלית היא לא מוגדרת ככזאת. הכוונה היא שגבר מתחתן עם אישה בשנות הפיריון שלה, מולד איתה ילדים, מתגרש אחרי שנים, מתחתן עם צעירה ממנה, מוליד איתה ילדים וכן הלאה... ברור שלא כל גירושים גוררים את הנ"ל - אבל ככל שיש יותר גרושין יש יותר אפשרות לנ"ל וזו תופעה רעה, כי היא בפועל היא עלולה, לפחות על פניו (במצב שיש מספר דומה של גברים ונשים, קל וחומר אם יש דווקא יותר גברים), להקשות על רווקים כמוני למצוא זוגיות (ע"ע "
משחק סכום אפס")
עוד נזק הוא כמובן ההוצאות של עורכי הדין וכד' וכמובן עלויות נוספות של דיור. אם קודם זוג נשוי חולק דירה אחת, הרי שעתה נזקקים בני הזוג הפרודים, לכאורה לשתי דירות... (אלא אם כן חזרו להורים) הנה עוד "פיתרון" למשבר הדיור - להקטין את אחוז הגירושין