הודעה ראשונה שלי!

spring flower

New member
הודעה ראשונה שלי!

שלום לכולם, האמת - ההודעה מתייחסת לבנות המין היפה-אז הגברים יצטרכו לסלוח לי. חיפשתי פורום של יחסים בין חברות (לא לסביות חלילה) ולא מצאתי אז חשבתי אולי פה בפורום יתייחסו לבעיה. אז הבעיה היא שיש לי חברה בת גילי-שתינו לומדות לימודים אקדמאיים, הבעיה שמציקה לי היא שכל שיחה החברה שלי מתלוננת,וכל פעם על נושא אחר. ניסיתי לעזור לה לראות את הצד האחר החיובי וכו'-והיא רואה ומבינה אבל נמאס לי להיות הפסיכולוגית שלה, ונמאס לי להיות עם קשר עם בחורה שרוב השיחה מתלוננת. בנוסף, ניסיתי להעיר לה בעדינות על ההתנהגות שלה ואפילו בצורה ישירה-אבל קיבלתי תגובות של הכחשה מצידה-כלומר היא מצדיקה את עצמה. בנוסף איננו מקיימות כבר פעילויות ששאר בנות -חברות עושות וכבר לא נפגשות ממש אלא רק משוחחות בטלפון. בנות, האם נתקלתן בחברה מסוג כזה? ואיך הייתן מייעצות לי להתמודד איתה?

spring flower

New member
אני רוצה להוסיף עוד משהו-

בסך הכל בתור חברות נחמד לנו לדבר ולצחוק ולהעביר חוויות ולהתייעץ. לחברה הזאת שלי יש הרבה תכונות חיוביות. אבל מה עושים בקשר בין חברות שאחת מהן מרבה להתלונן מרבית השיחות, אין שיחה שהיא לא מתלוננת על נושא אחד או על מס' נושאים. (אגב היא מתלוננת על נושאים שאינם אישיים אצלה אלא על נושאים שכל בחורה יכולה להתלונן עליהם). אני מבינה את חשיבות העניין לעודד חברה וכו'-אבל הדבר הופך להיות מרכיב בולט בכל שיחה וזה ממש מעיק עליי כבר.

G a l i 2

New member
חבר זה חבר

גם לזמנים הטובים וגם לפחות.... ולכולנו יש תקופות קצת פחות טובות...

ניקי35

New member
זה עוד בסדר

לי יש בעל כזה.

niva99

New member
משתתפת...

אבל שמעתי פה בפורום שניתן לאלף אותם.

magenta73

New member
טיפוסים

יש את הטיפוסים שנקראים אצלי עלוקות. אלה שימצצו ממך אנרגיות לספק את הצרכים שלהם. אם זה לבכות, להתלונן, ליבב... מה שלא יהיה. אם את מרגישה שהחברות היא חד כיוונית, זאת לא חברות אמיתית. אם אין נתינה וקבלה, זה לא זה. הדרך להפסיק את ההתלוננויות היא או להגיד לה בפנים ובקצרה, תשמעי, עזבי אותי באמא'שלך, במילים עדינות יותר, כן, או להפסיק את הקשר בכלל. את לא פסיכולוגית, את לא רק אוזן קשבת ליבובים סתמיים.

kimiwriterit

New member
גם לי יש אותה בעיה!!!

יש לי גם חברה שכמוך כל הזמן מתלוננת ורואה הכל שלילי ואי אפשר כבר להנות איתה כמו חברה כי כל הזמן רע לה ולא טוב לה, ניסיתי לקיים איתה שיחות והגעתי למסקנה שזה טיפוס ואי אפשר לשנות בן אדם - פעם היינו יוצאות לבלות יחד לכל מיני מקומות עכשיו כבר אני מעדיפה לוותר על החוויה כי אני לא נהנית בבילויים וכו' , קשה למצוא בימינו חברים אמיתיים!!!

seeyou

New member
קשה למצוא בימינו חברים אמיתיים!!!

זה נכון אבל אני חושש שהבעיה היא אצלך... חבר צריכים כאשר רע לנו ולא רק ...לבילוים. אז מה אתן עושות? עוזבות אותם לבד ,במקום לתמוך...בגלל שאי אפשר כבר להנות איתה כמו חברה.

cd rom

New member
אבל הם קרציות!!!

אין לי כוח לשמוע בכי של אדם כל פעם מחדש שאני משוחח איתו. זה קרה לי בעבר, משהי שכל פעם שהייתי מדבר איתה היא הייתה מתבכיינת לי על החיים המרים שלה, ואז עשיתי חושבים - איך אני רואה חברות (למה אני נהנה מחברות, מה הציפיות, היכן הגבולות) ואיך היא רואה חברות, הבנתי שאצלה זה "לפרוק" טונות של חרא. ת'אמת זה לא מתאים לי, זה דיי מבעס למען האמת... אז חתכתי ת'קשר, חברות צריכה להיות עם ציפיות דומות משני הצדדים, אם לא, אין מה לחפש שם...

niva99

New member
אם הקוטריות אצלה זה כרוני..........

כלומר בדם. ואת לא מתכוונת לוותר עליה מהסיבות שציינת, אז הדרך היחידה היא להתייחס לכך בהומור-אם היא תתלומן באזניך על משהו שולי ומעצבן - הסכימי איתה (אפילו תגזימי בהסכמתך) כך אולי תוציאי את העוקץ מקיטוריה...

לדעתי../images/Emo20.gif

חברות זה לטוב ולרע, כמו נישואים.... אבל, בכל זאת... צריך לקחת בחשבון שיש חברות נפש, ויש חברות שהן "רק" לספסל הלימודים. אם היא חברה ממש קרובה לך, את צריכה להבין ולהיות שם בשבילה. אם לא, "תסנני", אבל בצורה נעימה. אני לא מאמינה בזה שאנשים צריכים לסבול בכל מחיר

סינון...

לא עונים, מתחמקים ממפגשים, ללמוד עם חברות אחרות. אל תעשי דברים שגורמים לך להרגיש רע.

orit281

New member
כמה זמן אתן חברות???

אם זה טרי תקזזי את שיחות הטלפון למינימום ןתפגשו יותר יחד עם חברות נוספות לפעילויות של חברות ככה שמדד הקיטורים יקטן או לחילופין יתפזר שווה בשווה בין כולם חי חי בעצם גם אם אתן חברות זמן רב זה אפשרי אם כבר הרבה זמן תשאלי את עמצך למה דווקא עכשיו זה מתחיל להעיק כי לדעתי משהו מעיק כשמתחיל להמאס קצת (שגרה וכו) כמו אצל חבר בהתחלה הכל ורוד ומושלם ואז שמתרגלים והעינים מתחילות להפתח רואים אץת הפגמים אם היא חברה טובה ואת לא רוצה לוותר עליה אני מחזירה אותך לעיצה למעלה אל תעירי לה כי מניסיון ( יש לי אמא וחותנת בדיוק כאלו אין שום טיפת מודעות עצמית שם

בוסמת1

New member
../images/Emo24.gifדעה מכל הלב, מנסיון חיים../images/Emo20.gif

היי, הייתי ממשח ייבת לענות לך על ההודעה. אז קודם אני חייבת לומר שאני ממש לא מסכימה עם רוב התשובות שענו לך. גם לי יש חברה מהסוג הזה. רק' שההבדל הוא שאני כבר הבנתי מה היא רוצה בדיוק ממני. ואני מגיבה בהתאם. לפי דעתי יש כל מיני סוגים של חברות. לי יש חברות אמיתיות, כאלה שאת גם יוצאת איתם וגם נפגשים וגם נהנים וגם תומכים בזמנים קשים, מנגד יש את הסוג הזה של הבחורות, שבעצם "בוחרות" אותך בתור "חברה" אך ורק למטרה אחת. אכן כן - למטרה שתהיה בשבילה מעין "כותל" ותייעצי לה. זה בעצם התפקיד שהיא "ייעדה" לך. גם לי הייתה חברה כזאת. שהקשר ביננו היה ברובו שיחות טלפון שמבוססות על התלונות שלה והייעוץ שלי. אני לא חושבת שזה באמת חברות, לפי דעתי זה ניצול!! נקודה!! ואני בטוחה שאתה בחורה מאוד אדיבה ורגישה שאוהבת לעזור ולהקשיב, והיא מנצלת את זה אצלך. לפי דעתי- אם הקשר ביניכם זה ברובו המוחלט כך, היא לא חברה שלך. לא באמת איכפת לה ממך. וחבל אל האנרגיה שאתה משקיעה בה.

מסכימה....

כל מילה בסלע. אני עזבתי חברה מהסוג הזה אחרי 10 שנים של חברות. היא הייתה רצה אליי עם כל בעיה,מקבלת יעוץ ממני, ובסוף עשתה מה שהיא רוצה, אח"כ רק בדיעבד הייתה בוכה לי שצדקתי. הבעיה הייתה שמרב שהתעסקנו בצרות שלה ,לא היה לה זמן להקשיב גם לצרות שלי. בסוף פרשתי,כי כבר נמאס לי.

duduamar

New member
"לא לסביות חלילה" ??

מה כ"כ נורא בלהיות לסבית? זה לא מחלה או מום את יודעת... בכל מקרה - אם נמאס לך מלהיות הפסיכולוגית שלה, וגם ככה אין לך שום קשר חוץ מהשיחות האלו - לאט לאט תתנתקי ממנה. היא תבין את הרמז מהר לדעתי.

למעלה