הודעה ראשונה!

CHOFA

New member
הודעה ראשונה!

בס"ד אני די חדשה בשטח של המד"ב ופנטסיה , קראתי את הספרים ההכרחיים(ההוביט ,שר הטבעות,חולית) אבל איפה מוצאים עוד ספרים או סרטים של מד"ב??? חוץ מזה אני קוראת עכשיו את מחזור כישור הזמן ואנשים אמרו לי שאין לו עדיין סוף מישהו יכול לאמת??? אחרון ודי-הארי פוטר זה נחשב????? שנה טובה!!

Boojie

New member
שלום רב לך וברוכה הבאה. ../images/Emo13.gif

אני אנסה לענות על השאלות שלך אחת אחת: עוד ספרים או סרטים: ספרים אפשר למצוא כמובן בחנויות או בספריות, כשאני ממליצה, אם את קונה ספרים, לקנות בחנויות לספרים משומשים. המחיר נמוך בהרבה (כשלא מדובר בספרים נדירים ובחנויות מפקיעות, כמובן) ובדרך כלל האיכות של הספרים די קרוב לאיכות של ספרים חדשים. בנוסף, גם לגבי ספרים וגם לגבי סרטים, שווה לבוא לכנס אייקון (הכנס השנתי של האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטזיה ושל מועדון סטארבייס 972 של חובבי מסע בין כוכבים) שבו מוקרנים הרבה סרטי מדע בדיוני שווים, יש פעילויות מעניינות ויש גם דוכני ספרים בהנחות רציניות - ולחברי האגודה/המועדון, ההנחות אפילו יותר רציניות. לגבי כישור הזמן - אין לי מה להגיד כי לא קראתי ואין לי כוונה לקרוא, אני לא במיוחד אוהבת פנטזיה, במיוחד לא חרבות וכשפים. כמה שאני יודעת, באמת עוד אין לזה סוף, ולא ממש בטוח שיהיה... לגבי הארי פוטר - כן, הארי פוטר נחשב פנטזיה (ואפילו, למרבה ההלם של כולם, זכה לאחרונה בפרס ההוגו, שהוא אחד הפרסים החשובים ביותר בתחום). לטעמי - ספרים נחמדים מאד, במיוחד לילדים, לא משהו מיוחד או מדהים אבל קריאה מהנה בהחלט. ספרי הארי פוטר הם לא בדיוק המקום לחפש בו עומק, אבל בהחלט אפשר למצוא בהם כמה שעות של הנאה.

Shenok

New member
סתם הערה אישית לגבי הארי

אני בטוח שדשו כבר בנושא יותר מדי פעמים אבל מכיוון שלא הייתי בפורום בתקופה הזו ומכיוון שאני טיפוס נודניק עם יותר מדי אסימונים בכיס, הנה שני האסימונים שלי על הארי פוטר. לדעתי (ולפני שמתחילים לזרוק עלי נעליים- זאת רק דעתי) ההתלהבות מהארי פוטר נובעת בעיקר מכל אלו שלא היו חשופים לז´אנר של פנטזיה. נתקלתי בהמון אנשים שמגדירים פנטזיה כ´ספר מד"ב רע´ והתוצאה היא בד"כ התעלמות או זלזול בז´אנר. אני חושב שקל מאוד לראות את זה ביחס של רוב חנויות הספרים והספריות לנושא (קרי הפינה המרוחקת) וגם ביחס הכללי לסדרות פנטזיה ואפילו סרטי פנטזיה שמוקרנים כמעט תמיד בשעות הבוקר של יום שבת ועם דיבוב.
ואז, ביום בהיר אחד, קם לו הארי פוטר והוא נחמד ושנון וכל העולם אומר שזה ספר מאוד מתוחכם ושונה ושהוא מחזיר אנשים לילדות וכן הלאה...
. בקיצור הארי הוא ספר פנטזיה שקיבל לגיטימציה ועכשיו כל מי שלא היה בקיא בפנטזיה או בעובדה שזה ז´אנר ענף ועתיק מרגיש כאילו הוא גילה את אמריקה. בכל מקרה זאת ההרגשה שאני תמיד קיבלתי. אישית, אני חושב כמו בוג´י. ספר נחמד מאוד וכיף לקרוא אותו אבל ההמולה מסביבו קצת הרבה יותר מדי. זהו. המונה מראה לי שכאן נגמרים שני האסימונים. חוזר לתוך השריון...
(למה אין צב?)

דרגורן

New member
שלום, שלום ../images/Emo8.gif

ברוכה הבאה, בניגוד לבוג´י ושאר האנשים שלא אוהבים את "כישור הזמן" אני אוהב אותו (אפילו מאד), יש תשע ספרים באנגלית (העשירי בדרך) וכמובן להכפיל בשתיים הופך את זה לשמונה-עשרה (18!!) ספרים בעברית.... הארי נחשב פנטזיה לילדים, כמו נרניה, וסידרת ספר השלושה בתור כזה הוא נחמד ומקורי, בספר הרביעי הסופרת קצת הגזימה (הוא ארוך מדי וגם משאיר קצוות פתוחים לספרים הבאים)... אני מקווה לראותך בכנס (אנחנו נקבע מקום ונפגש בו....)

למעלה