הודעה שלא קשורה לעופות...

whirlwind

New member
הודעה שלא קשורה לעופות...

שלום לכולם, אחלה פורום, עכשיו גיליתי אותו. יום אחד גם לי יהיה משק רציני ואז יהיה לי בטח מה להוסיף.... בנתיים, אני מתעניין ברכישת 2 אתונות / חמורים יפים וממושמעים לרכיבה בעיקר. הבעיה היא שאני לא מבין בזה כלום כמעט, אז קודם כל אם יש פה איזה שרשור ישן בנושא אני אשמח לקבל קישור אליו. אם יש למישהו מידע על איך משיגים כאלה באזור הצפון (גליל) אני אשמח ואם יש פה מישהו שמגדל ושמוכן לענות לי על כמה שאלות בנושא הגידול והעלויות זה יהיה נפלא. אפשר במסרים. תודה מראש.

שלום לך

חמורים יכולים לעלות מ150 ועד 1500 תלוי בסוג ובבעלים כמה הוא מעריך אותם בדיוק כמו כל חיה אחרת
אני התעניינתי בחמורים לא מזמן אבל וויתרתי על זה אפשר למצוא חמורים ביד2 בקלות וגם ראיתי באיזור שלנו לא מעט ובמחירים טובים חמור זה לא סיפור לגדל רק שהוא אוכל המון והיציאות שלו גדולות וריחניות
וכמובן הוא קורא בקול ממש חזק אז להתחשב אם השכנים יסכימו

whirlwind

New member
איך מעריכים חמורים?

תודה על ההתיחסות. אכן ראיתי את החמורים ביד שניה ובאמת יש פער רציני במחירים... אולי אתה יודע איך מעריכים חמורים? כלומר, מה צריך לבדוק כשבאים לקנות חמור? האם יש חמורים שהם שקטים יותר (אולי אתון שקטה מחמור?), איך בודקים אם הוא ממושמע או בעייתי? איך בודקים את מצב הבריאות שלהם? ובנושא עלויות: מה הם אוכלים? כמה? וכמה זה עולה? אם למישהו יש תשובות אני אשמח ללמוד. בנושא השכנים, אגב, אני עובד על זה ברצינות...

אין לי תשובות בשבילך

אולי תעשה את השעורי בית בשביל שנינו ולשאר הפורום? פשוט תתקשר לאנשים שמציעים למכירה ותתחיל לשאול אין דרך אחרת או פשוט לחפש ברשת מידע כנראה שגידול חמורים זה לא משהו שכלכך נפוץ באינטרנט ואני מצידי גם אבדוק ואחפש מידע.

ובקשר לנעירה והתנהגות החמור

מסתבר שאם מסרסים את החמור הוא רגוע ולא נוער וממה שקראתי עוד החמור יכול להיות מאוד ידידותי.

whirlwind

New member
,תודה זה אכן מידע שימושי לגבי הסירוס

אני אמשיך לבדוק וכמובן אשמח להעלות את הממצאים כאן לטובת כולם. שבת שלום.

שלום לכם

חמורים זו אכן בעיה מאוד בעיתית אם היא לא ממושמעת כי מתוך ניסיון של הסבים שלי ואחרי כמה בעיטות שקיבלו ונפצעו מזה אז למדו שחמור כדאי לסרס ואם אין אפשרות לסרס חייבים להרגיל אותו לבני אדם ולרכיבה! אצלנו בבית ספר יש חמור חמוד כבר כמה שנים הוא לא מסורס אבל הוא יחסית ממושמע! אבל לפעמים במיוחד שאני איתו הוא מסרב לשמוע לי וכשהוא רוצה לעשות משהו קשה מאוד למנוע ממנו זאת! כלומר כשהוא רוצה לצאת החוצה הוא יוצא בדחיפות ובכוח! אבל חוץ מזה הוא חמוד ואפשר לרכוב עליו כי הוא כבר כמה שנים שאנחנו מלטפים אותו וכו!

למעלה