הודעה שנייה.....

CHOFA

New member
הודעה שנייה..... ../images/Emo6.gif

בס"ד. א.תודה על קבלת הפנים!!!! ב.נכנסתי לרשימה של אורט אבל הספר הכי מומלץ שם זה חולית-קראתי אותו- ואני באמת לא מבינה ממה ההתלהבות זה ספר שקוראים ממש כדי שיהיה אפשר להגיד-קראתי ת´ספר חולית. ג.איפה משיגים את כל הספרים האלו???? אני לבנתיים את כל "השכלתי" המד"בית רכשתי בספריה שלנו אבל מסתבר שהמבחר שם לא כזה גדול ואין שם כמעט את כל הספרים ברשימה ולא נראה לי שיש אותם בחנויות פה. ד.האגודה של המד"ב-מה בדיוק עושים שם??? שנה טובה ומעניינת שתהיה

Boojie

New member
שלום צ´ופה, כמה הסברים מנהליים.

לא נהוג בפורום לפתוח הודעות חדשות כאשר ההודעה המקורית בנושא עדיין נמצאת בדף הראשי. בדף פורום נכנסות עשרים הודעות ראשיות, ומספר בלתי מוגבל למעשה של הודעות תגובה. אם את פותחת הודעה חדשה בנושא שכבר קיים, את דוחפת לדף האחורי הודעה אחרת, ואני חושבת שתסכימי איתי שזה לא מנומס ולא מתחשב. אז להבא, לתשומת לבך - אם הנושא שאת חוזרת אליו עדיין נמצא בדף הראשי, תוסיפי את התגובה שלך לאותו פתיל, לא בפתיל חדש. תודה.

Boojie

New member
לא צריך לבכות... ../images/Emo13.gif

רק להימנע מזה בעתיד.

גרומיט

New member
תשובות

חולית נמצא בראש בעיקר כי הוא ספר טוב, עשיר ומורכב להפליא. היא זכה למיקומו הגבוה בזכות. חלק מהספרים, ובודאי כל אלה שנמצאים ברשימות הספרים החדשים, ניתנים להשגה בחנויות. חלק גדול מהספרים הישנים יצאו כבר מהמחזור וניתן להשיג אותם רק בחנויות לספרים משומשים או בספריות (וגם זה לא תמיד). האגודה הישראלית למד"ב ולפנטסיה נוסדה לפני כמה שנים במטרה לקדם את התחום בישראל. היא מוציא מגזין חצי שנתי בשם "המימד העשירי", מפיקה שני כנסים שנתיים - אייקון - כנס מד"ב שנתי בסוכות, ופנטסיקון - כנס פנטסיה שהתקיים לראשונה השנה ונקווה שיהפוך בעתיד למסורת. בנוסף האגודה מנסה לעודד הרצאות וארועים אחרים הקשורים למד"ב ולפנטסיה. עוד פרטים - בלינק המצורף

preacher

New member
ספריות

ספריות הן מקום מצוין למצוא ספרים. פשוט תגידי באיזה אזור את גרה, אולי מישהו מכיר ספריה טובה שלא רחוקה ממקום מגוריך. ואם לא יש כאן אנשים שיוכלו להשאיל לך ספרים (אבל תצטרכי לתת את אחד מבני משפחתך בתור ערבון).

דרגורן

New member
אחד מבני המשפחה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני לא נותן בלי פחות משניים (כמובן שאסור לתת בני משפחה מעל לגיל 40 או מתחת לגיל 16...)

Boojie

New member
בני משפחה זה לא שווה כלום.

מישהו תמיד יכול להשאיר את אח שלו שהוא לא סובל. אני תמיד דורשת שישאירו בתור ערבון את אחד מאברי הגוף שלהם (כבד, נגיד. גם כליות הולך). ומי שלא יכול להסתדר בלעדיהם... טוב, יכול להישאר ולקרוא את הספר אצלי, ביחד עם כל אבריו...

preacher

New member
עוד סיבה טובה לאבריינות

אני הולך לבנק האיברים למשוך את כל החסכונות שלי. כמה טחולים שווה "עריצה היא הלבנה"?

זש

New member
בשבוע שעבר הייתי בספריה

מתברר שמתוך שני עותקים רשומים של "עריצה היא הלבנה" נמצאים על המדף... אפס עותקים. הספרנית כמובן לא היתה מופתעת שהספרים "נגרעו" אבל בתמימותה כי רבה רשמה את שם הספר והבטיחה לנסות למצוא עותק אחר. כאשר אמרתי לה שלמיטב ידעתי הספר אינו נמכר עוד בהוצאה היא אמרה לי שהם מנסים למצוא גם בחנויות ספרים משומשים. מי יודע, אולי זרועותיה הארוכות של הספריה העירונית יצליחו להגיע למצבורי "עריצה" הנסתרים מחברי הפורומים תאבי הבצע. בהכירי את הדבקות במטרה של האספנים בפורומים השונים, אני, כמובן, בספק.

Boojie

New member
באוניברסיטת חיפה, בערך חצי מהמד"ב

הרשום בקטלוג הספריה הוא בסטטוס של "חסר זמנית" (יעני, "מישהו פילח את הספר ותשכח מלראות אותו שוב"). למעשה, בזמנו הגיעו לספריה שני עותקים של "האבן המתגלגלת" של היינליין - בתוך יום (!) מהרגע שבו הם נרשמו במחשב, אחד מהם כבר היה בסטטוס של "חסר זמנית". אני חושדת בשחיתות מצד עובדי הספריה...

בטכניון רבים מהמחוסרים זמנית

היו בידי מרצים וסגל, שאין עליהם כל מחויבות מבחינת משך השאלה (וכן אין הם צריכים להאריך ספרים שהוציאו). האם בין המרצים שלך היו חובבי מד"ב?

Boojie

New member
באוניברסיטת חיפה זה לא ככה.

השאלה למרצה היא למשך שנה, במקום למשך חודש כמו לסטודנט רגיל. אבל יש תאריך החזרה מוגדר (שהוא, למיטב זכרוני, השלושים ואחד בדצמבר של אותה שנה). כך שספר שמושאל למרצה לא מופיע כחסר זמנית, אלא כמושאל עם תאריך החזרה מופרך לחלוטין. חסר זמנית זה רק סטטוס של ספר שנעלם.

אה. אז זה למה כל הפרופסורים אומרים

שבטכניון יותר על רמה. יש להם הטבות מיוחדות שמה... איזה מן אוניברסיטה זאתי שלא נותנת למרצה לעשות מה שהוא רוצה עם איזה ספרים שהוא רוצה כמה זמן שהוא רוצה איך שהוא רוצה לעשות את זה? זאת בכלל אוניברסיטה זאתי?

ronita

New member
ספרית הטכניון

למיטב ידיעתי השאלת ספרי קריאה היא לשבועיים. השאלת ספרים לצורך מחקר לחברי סגל עשויה להיות לתקופה בלתי מוגבלת.

כן, ספר של בני גורן מטמ´ 5 יחידות

באמת משמש מרצה בהנדסת מכונות למחקר. מחקר העלאת ציונים לבנו במינימום הוצאות, אולי? אבל למה שנלין? לגמרי במקרה מרצה מהנדסת חומרים הוא ידיד של אבי, ומספר ספרים שהו גם אצלי תקופות מוגזמות...

CHOFA

New member
אין לי נושא

בס"ד. אני גרה באזור עפולה ואם מישהו יודע על איזשהוא מקום נורמלי באזור הוא מוזמן להמליץ עליו חוץ מזה -בן דוד זה נחשב או שרק משפחה קרובה??? שתהיה שנה טובה!

למעלה