הודעה (SMS) על חבילה מאליאקספרס + לינק לאישור התחיבות לתשלום

י_357

Member
שלום

קיבלתי הודעת SMS לגבי חבילה מאליאקספרס שמיועדת עבורי + לינק לכתובת שהיא לא הכתובת של דואר ישראל שבה
שאני אמור להתחיב לשלם את התשלום הכרוך בשחרור החבילה ומה שבמיוחד מוזר הוא שלא הזמנתי דבר בזמן האחרון
מאליאקספרס ולא אמורה להגיע אלי אף חבילה.

לדעתי הניסוח של ההודעה הוא קצת עילג/חשוד.
המחיקות של מספר הטלפון ממנו נשלחה ההודעה וגם מספר החבילה בהודעה נעשו על ידי.
בדקתי באתר של דואר ישראל ויש חבילה שזהו מספרה.
לא לחצתי על הלינק, האם כדאי לשכוח מזה או לשלוח לדואר ישראל אימייל עם שאלה לגבי ההודעה המוזרה ?

IMG_20220207_124528_.jpg

בתודה מראש
י

נערך לאחרונה ב:

ctzn99

Member
כמובן שזה ספאם.
אגב אני עומד לקבל העברת 10 מליון דולר משר ניגרי שברח ללונדון והוא מנוע מלהעביר את החסכונות שלו.
האם אתה מוכן להתחלק איתי חצי חצי בהוצאות ההעברה שעלי להעביר לו בסך $5000, וכך נתחלק גם בסכום הראשי?

י_357

Member
מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני מקבל הודעה כזו לא הייתי בטוח כיצד לפרש זאת.
מעולם לא קיבלתי את ההודעות של ההונאה הניגרית,עד היום רק קראתי על קיומן בכתבות באינטרנט.

יש טעם לשלוח לדואר ישראל אימייל כדי לידע אותם שהודעות כאלו נשלחות ?

ctzn99

Member
בדוק תמיד מה מכיל ה- URL עליו אתה אמור ללחוץ. רואים שזה לא שייך לשום דבר מוכר.
מחק הודעות כאלה ועזוב את דואר ישראל, אין להם שום קשר לנושא.

בדוק תמיד מה מכיל ה- URL עליו אתה אמור ללחוץ. רואים שזה לא שייך לשום דבר מוכר.
מחק הודעות כאלה ועזוב את דואר ישראל, אין להם שום קשר לנושא.
דואר ישראל כן חייב לדעת מזה. אתה לא צודק. משערת שלא יעשו כלום כי זה דואר ישראל. אבל ליידע אותם. כן

י_357

Member
חשבתי שזאת תהיה "אזרחות טובה" מצידי, אולי הם (דואר ישראל) יעשו משהו כדי למנוע שליחת הודעות כאלו לאנשים
נוספים שסביר שלא כולם שמים לב ונזהרים מהודעות פישינג כאלו, אני מניח שישנם אנשים שנפלו בפח ונתנו פרטי
כרטיס אשראי.

חשבתי שזאת תהיה "אזרחות טובה" מצידי, אולי הם (דואר ישראל) יעשו משהו כדי למנוע שליחת הודעות כאלו לאנשים
נוספים שסביר שלא כולם שמים לב ונזהרים מהודעות פישינג כאלו, אני מניח שישנם אנשים שנפלו בפח ונתנו פרטי
כרטיס אשראי.
נכון מאוד. אולי דואר ישראל יפתיע ויעשה משהו סוף סוף

נערך לאחרונה ב:
מדובר בהודעת הונאה טיפוסית, כמו כאן. למרבה הצער, אין דרך של ממש למנוע מהמתחזה התורן להקים אתר קקמייקה, לאחסן אותו מחוץ לגבולות ישראל ולהתחיל לשלוח מסרונים לאזרחי ישראל היותר תמימים.

לתרגילי ההונאה הנ"ל יש מאפיינים משותפים:
  1. כתובת המתחם שאליה מפנה המסרון, נרכשה בסמוך לשליחתו, אפשר לבדוק זאת ב-https://who.is/ ובמנועי חיפוש דומים.
  2. האתר יכול להידמות חזותית לדואר ישראל או לכל גוף מוכּר אחר. בפועל, אם תנסו ללחוץ על הקישורים ושמות המדורים באתר, תראו שהם לא מובילים לשום מקום. מדובר בעמוד אחד בלבד, עם שדות להזנת מספר האשראי.

י_357

Member
שלום
כתבתי לדואר וידעתי אותם, הם ענו לי שהנושא מוכר והציעו שאתלונן במשטרה o_O, חשבתי שהם יאמרו שהם יפעלו לחסימת האתר,
הם גם כתבו שיש באתרם דוגמאות להודעות מסוג זה, עשיתי חיפוש בגוגל והגעתי לדף המדובר שבו יש דוגמאות להודעות מסוג זה
ושמתי לב שמי ששולח את ההודעה אפילו לא טורח לשנות את מספר החבילה, יש שם הודעה עם מספר חבילה כמו ההודעה שלי.

האימייל שלי לא הועיל אבל ניסיתי, בכל מקרה אני את שלי עשיתי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שלום
כתבתי לדואר וידעתי אותם, הם ענו לי שהנושא מוכר והציעו שאתלונן במשטרה o_O, חשבתי שהם יאמרו שהם יפעלו לחסימת האתר,
הם גם כתבו שיש באתרם דוגמאות להודעות מסוג זה, עשיתי חיפוש בגוגל והגעתי לדף המדובר שבו יש דוגמאות להודעות מסוג זה
ושמתי לב שמי ששולח את ההודעה אפילו לא טורח לשנות את מספר החבילה, יש שם הודעה עם מספר חבילה כמו ההודעה שלי.

האימייל שלי לא הועיל אבל ניסיתי, בכל מקרה אני את שלי עשיתי.
אישית קיבלתי עשרות הודעות בסגנון זה. אני יודע בדיוק מה הזמנתי ולא הזמנתי מעלי הזריז, וכשזה בלוף, אני פשוט מתעלם. חבל על הזמן.

Permafrost

Well-known member
קבלתי גם אני.
מבלי לפתוח, בדקתי באמצעות Truecaller מי השולח על פי מספר הטלפון שהופיע, ועניתי כהאי לישנא...

קבצים מצורפים

• Screenshot_2022-02-14-16-29-55-892_com.android.mms.jpg
    Screenshot_2022-02-14-16-29-55-892_com.android.mms.jpg
    KB 219.2 · צפיות: 4

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
קבלתי גם אני.
מבלי לפתוח, בדקתי באמצעות Truecaller מי השולח על פי מספר הטלפון שהופיע, ועניתי כהאי לישנא...
ממש אבל ממש אין צורך לענות לחולירות.. מה הכי אהוב עלי זה שאיזה עו"ד (כביכול) מודיע לי שיש לו לקוח (מת) שנושא את שם משפחתי... לכן, אם אשתף איתו פעולה בהעברת ה"ירושה" לבנק שלי בארץ, הוא יתחלק עמי "חצי חצי". רק שהוא כנראה ירצה איזו השתתפות בעלות ההעברה מבנק לבנק ואחרי זה יתפוגג.
אני בד"כ שולח אנשים שכאלה "להתנייק", ואחרי זה הם מודים לי על נכונותי לשתף פעולה.
אבל פעם שאלתי את אחד מהם מה הוא יודע על שם משפחתי... ותתלפלא. הוא רשם לי כמה שמות של בני משפחה שלי - שמות נכונים. רק שהוא לא זכה להמשך התכתבות מצידי. מסכן.

למעלה