הודעה:

הודעה:

הגבתי להודעה בעמוד 2, משום מה זה לא קפץ. לכל אלה שקפצו על כך ש-"ברחתי" ושלחו לי כל מיני הודעות פרטיות מלאות בהסתות בכל אופן, ארשה לעצמי לכתוב כאן כמה דברים: את ההודעות נגדי שם ראיתי, ולא החלטתי להגיב מהטעם הפשוט זה שמה ששמעתי זה רק השמצות, למה בחרתי בדת, ויש אנשים שאפילו טרחו לבדוק היכן אני גולש בפורומים השונים ואיזה הודעות אני כותב, זה רק מראה על היושר שלהם ועל האמת שלהם שאפילו על המוסר הבסיסי הם לא מקפידים. אני רק בן 17, אני מודה, למדתי שנה בערך על יהדות ומדע, קראתי הרבה ספרים שעוסקים ביהדות, למדתי גמרא, תלמוד וגם קצת זוהר וגם הספקתי קצת ללמוד על האיסלאם והנצרות, בודהיזם ודתות אחרות אבל באופן שיטחי. אבולוציה אני כרגע לומד במגמת ביולוגיה, אבל לא ברמה גבוהה. הכותבים כאן בפורום בוודאי מבוגרים ממני בהרבה שנים אני מעריך שהם בני 25-40 אם לא יותר ולכן אומר שיש לי עוד הרבה מה ללמוד, הרבה מאוד. אני מאוד מתעניין במדעים מדוייקים וסיימתי 5 יח"ל פיזיקה שנה שעברה בין השאר. כששאלתי פעמים רבות את המורה שלי לפיזיקה(אני לומד בבית ספר חילוני והוא חילוני) על מורכבות היקום ועל כוח עליון הוא הסביר לי שהמדע לא מתעסק בזה, אבל סביר להניח שיש כוח עליון שמסדר את היקום אבל זה מחוץ לפרידגמה המדעית, וזה יותר מבוסס על אמונה. חוויתי המון חוויות מיסטיות והגעת למסקנה שיש מה שנקרא "מציאות רוחנית", הגעתי למסקנה שלא יכול להיות מציאות שהיא רק גשמית. כרגע אני עדיין לומד ולומד ולומד ולומד, אי אפשר לסיים ללמוד, בקיצור ניפגש עוד כמה שנים, בשביל למצוא את האמת אתה צריך לעשות את זה לבד, ולא בפורום אבולוציה לא אתאיזם ולא פורום דתיים. בהצלחה והמשך יום טוב.

TheKnownUnknown

New member
אחי,

לי נראה שאין אמת אחת שרירותית ויחידה,נסה לחשוב שהיה טבע תמיד ואנחנו כן יצירי הטבע,וזה לא סותר שיש איזה ישות רוחנית\אלוהית(או מה שלא תרצה) מרימה פה ושם חוט ביקום הענק הזה אבל בעצם לא כל יכולה ולא שולטת בכל רגע ביקום,אני נגד קיצוניות(או אתאיזם או דוס לגמרי)כי תראה לשני הצדדים יש טיעונים מאוד חזקים על הצד השני וזה פשוט לא נגמר..אין צד שהוא ממש מושלם ובלי קושיות..

5GIPI5

New member
אחי אהובי ורעי יש אמת אחת ויחידה

הממה יש לאמת זו כמה פרצופים.וזה לא אותו הדבר כמו להגיד שאין אמת אחת שרירותית נסה לחשוב. כולנו כל אחד מאיתנו הוא עולם ומלואו וכולנו שותפים בעולם אחד. אף אחד לא טוען שיש שליטה בלעדית למישהו בכל רגע אחרת היית לא יותר מאשר רובוט מונחה בשלט רחוק. מה שכן יש אינטרקציה בין מה שאתה עושה לבין הסביבה שאתה חי בה ולהשפעה של מה שאתה עושה יש השלכות על בסביבה שבה אתה פועל ומכאן שגם לסביבה יש השפעה על החיים שלך.ההבדל המהותי בין הצדדים הוא לא שצד אחד טוען למושלמם אלא שהוא שואף למושלמות או לחיבור אם משהו מושלם על ידי פעולות מודעות ומכוונות .ולעומת זאת הצד השני לא מיחס לפעולות שלו משמעות של שלמות אלא מקבל את החיים כמשהו שאין סיבה להיות בו מושלם ולתפיסה הזו יש השלכות הרסניות על הסביבה כי השאיפה היחידה היא רק הישרדות וכי מה איכפת לך מה היה לפניך או מה יקרה אחריך הכל מתרכז בהווה שגם הוא מוטל בספק.

למעלה