הודעותיהן של ספיר ופברואר

טל קר

New member
הודעותיהן של ספיר ופברואר

(אנחנו מבקשות בעתיד לא להגיב לשרשור שעומד להמחק, במיוחד אם הצהרנו עליו שכזה, שכן אין אפשרות למחיקה סלקטיבית בתפוז. והנה ההודעות הרלוונטיות בשרשור: ספיר ק: כותרת: מסכימה בנוגע לנשים תוכן:אני לא חושבת שנשים הן בהכרח יותר שוחרות שלום מגברים. קראתי באחד הפורומים הודעה בנוגע לסרביה שטענה כנגד ה"התנהגות הגברית" של רצח והתעללויות. זה מאוד קומם אותי. גברים הם לא בהכרח שוחרי מלחמה. פברואר: מסכימה בנוגע לגברים מה ההתממות הזו? למעלה מ- 95% (בדוק) ממעשי האלימות בעולם הזה נעשים ע"י גברים. רוב בתי- הכלא בעולם מלאים בגברים מכים, רוצחים, אונסים, שודדים ועוד. כמובן שגברים הם שוחרי מלחמה. צאו וראו. וכמובן שזו התנהגות גברית. למעלה מ- 90% מהפושעים הכבדים הם גברים וזו לא התנהגות גברית?! הלו..

ספיר ק

New member
תגובתי לפברואר

אז מה? 90% מהאסירים בארץ הם ממוצא מזרחי. אני עדיין לא אגיד שעבריינות זו התנהגות מזרחית. כמעט 100% ממקרי הרצח על רקע לאומני בארץ מבוצעים על ידי ערבים. אני עדיין לא אגיד שרצח של אנשים חפים מפשע זו התנהגות ערבית. או דוגמא הפוכה: כמעט כל הפרופסורים הם גברים. אז מה, זה אומר שאינטיליגנציה זו תכונה גברית? או שהישגיות זו התנהגות גברית? אני מודעת לסטטיסטיקה. אבל אמירה כמו גברים הם שוחרי מלחמה נכונה בערך כמו האמירה נשים מבזבזות כסף על איפור (אני בטוחה שלפחות 95% מצרכני האיפור הן נשים). היא רק מקבעת את הסטריאוטיפ במקום ליצור אוירה שתאפשר לגברים ולנשים להיות מה שהן/ם רוצות/ים.

פברואר

New member
ספיר , למה להכחיש עובדות?

הטיעונים שלך לא עיקביים שימי לב אם כמעט 100% ממקרה הרצח על רקע לאומני מבוצעים ע"י ערבים, הגידי זאת כך ובמדוייק : רוב הרוצחים על רקע לאומני הם ערבים. הרי זו האמת. המשפט שאת הסקת : "שרצח של אנשים חפים מפשע זו התנהגות של ערבים" הוא לא מסקנה מתבקשת. שהרי עדיין רוב הרציחות של אנשים חפים מפשע הן לא על רקע לאומני. זה שרוב הפרופסורים הם גברים לא מוביל בהכרח למסקנה שהם אינטלגנטים יותר יש נסיבות חברתיות ואחרות. אולי את לא יודעת את זה אבל רק לפני חמישים שנה בערך אפשרו לנשים להכנס וללמוד לימודים גבוהים. בשביל חמישים שנה עשינו לא רע. זה נכון שרוב קונות האיפור הן נשים. זו עובדה. זה גם נכון שזה הולך ומצטמצם כי קוסמטיקה קונים גם הרבה גברים היום. אבל אז מה? מה לא בסדר בזה? זו עובדה וככה זה. ובהתאם לכך זו עובדה שרוב העבריינים הם גברים. זו עובדה יבשה. זה נתון פתוח וידוע. מה לא ברור פה? אני לא קובעת סטיגמות. אני מקווה למען כולנו שזה ישתנה בעתיד. לא לכיוון השוויון - לכיוון הפחתת האלימות בכלל.

אמיר.

New member
לזה דוקא יש השלכה פמינסטית...

אם נאמר שכמו שרציחה זו תכונה לא יהודית... והיא נלמדה, למרבה הצער, כתוצאה מהשפעות של תרבות רצחנית שמסביב (נוצרית או מוסלמית). אולי נאמר כך גם על היחס לנשים ? ניתן להראות שהיחס העוין משהו לנשים בהיסטוריה היהודית היא תולדה של השפעות של תרבויות שובנסטיות-גבריות מסביב (ושוב - נצרות-פאגניות ואסלאם)..... זהו קו מענין ... יש בו הרבה אמת לדעתי .. אבל שווה מחקר.

פברואר

New member
חשוב לקחת אחריות על המעשים שלנו

נפלא ונהדר להאשים אחרים ברעות החולות שלנו. הרבה הרבה לפני היות הנצרות והאיסלם פשטה ושיגשגה האלימות בבני ישראל. סדום ועמורה, הפילגש בגיבעה, כיבוש הארץ מידי העמים היושבים בה שהיא אחת הסאגות העקובות ביותר מדם שידע העולם העתיק ועוד ועוד. והיחס לנשים? לך וקרא במקורות היהודים וראה כמה שנאת נשים נשפכת שם. אין אין בשום תרבות בעולם (גם לא באיסלם הקיצוני) דברי נאצה כאלו על נשים. אם לא תמצא אני אפנה אותך למקורות המתאימים. חלק מהבגרות שלנו זה לקחת אחריות על המעשים שלנו. ולשנות. לא להכחיש. כי אם תכחיש איך תשנה?

ספיר ק

New member
לטל וחנה

יש תקנון פורום לפורום הזה (מלבד התקנון של תפוז)? ואם לא, תוכלו לציין בקווים כלליים אילו סוג הודעות הן "מועדות למחיקה"? קראתי את ההודעה האדמיניסטרטיבית של חנה. האם השיקול העיקרי למחיקה הוא אופן התבטאות לא הולם או חוסר רלוונטיות לפמיניזם? כי דווקא היו פה דיונים שהם קצת אוף טופיק, כמו על מרגלית הר שפי או על הומואים דתיים.

טל קר

New member
אהלן ספיר הגבולות מאוד מאוד רופפים

כל נושא אוף טופיקי שמתפתח מנושא טופיקי, כמו למשל הומואים דתיים, שהתפתח מדת חוקי הדת והקשר לפמיניזם ולשירות בצבא וצניעות הנשים וכו´ לגיטימי לדיון. כל נושא שיתכן קשר ולו קלוש (נניח מרגלית הר שפי ומישהו קשר את זה שדווקא בגלל שהיא אישה וגו´) לגיטימי לדיון. אם איכשהו קשורה אישה, ואיכשהו אפשר לקשור את זה לפמיניזם, זה לגיטימי לדיון. מועדות למחיקה: פרסומות (אם רק תשלח דולר אחד כל יום...) הכפשות אישיות נגד משתתפות ו/או מנהלות (טל וחנה אתן סנוביות מגעילות) חוסר כבוד למשתתפות (בלי חנה מאמי ובלי טל מותק מאנשים זרים בבקשה), אחרי אזהרה. הודעות נאצה (אני שונאת את כל הערבים הם חולרות) הודעות קנטרניות (כלומר שבאות לעורר FLAMING ולא בהקשר של דיון. למשל בדיחה בפעם האלף על שתי מרצפות מהכיור) הודעות שלא קשורות בעליל לנושא (גידול חסות בשטחים, איך מורידים כתם שמן באמצעות חומץ). ביקורת עלי או על חנה נא לשלוח ישירות לפורום משוב או להנהלת הקהילות, ולא לסתום איתן את הפורום. כאמור מדובר במועדות, אף הודעה לא נמחקת אוטומטית ללא שיקול דעת. אם הכותבת בת 14 יש קצת יותר סובלנות. אם מדובר במשתתפת קבועה, נברר מה קורה, ונשלח גם אימייל לבירור וישור ההדורים. למרבה הצער אין אפשרות בתפוז לא לערוך הודעות, ולא למחוק הודעה מבלי למחוק אוטומטית את צאצאיה, ולכן חילצנו את ההודעה שלך ואת של פברואר מתוך הודעה ראשית של נאצות על ערבים. אם תתפתח עם הזמן אפשרות שרשור, נשרשר את רוב ההודעות לפינת מירמור ונמחוק פחות, אבל כרגע אין אפשרות כזו במערכת, לצערינו.

טל קר

New member
בקיצור, הסיכוי שתמחק הודעה של

משתתפת קבועה שואף לאפס. לא נמחקות דעות שונות משלנו בנושאים הקשורים לפמיניזם ומעמד האישה, ובעצם לא באף נושא לגיטימי לדיון גם אם הוא אוף טופיק. ממש אין צורך להסתכל כל יום אם כל הודעותיך במקום, הסיכוי שאני אמחק לך או למשתתפת קבועה הודעה שלא תשוחזר (כלומר בגלל שהיא שזורה בין הודעות שכן למחיקה) הוא ממש אפסי. רוב ההודעות שנמחקות הן של מפרסמים או של גברים מזדמנים שלא באו על מנת להשאר. ולא נמחקות הרבה. אנחנו כאן כדי ליצור דברים לא כדי למחוק דברים.

ספיר,עניתי על זה כבר בעבר

ולהלן תמצית התשובה - אין "צנזורה" בפורום על דיעות ועל נושאים שיש בינם לבין מושגי חופש הפרט, מאבקים חברתיים והמאבק הפמיניסטי נקודות השקה. יתרה מזו - אני לא אמחוק הודעות בנושאים חברתיים שנכתבו ע"י נשים וגולשות הפורום מתוך תהייה פנימית שלהן אם לא חורגים במופגע מנושאי הפורום. ובלבד שעיקר העיקרים כאן ימשיך להיות פמיניזם ומעמד האישה. דיונים שכוללים פרסום, התנצחויות אישיות, תשובות בעלות ניחוח גזעני או מפלה, הודעות קנטרניות ושלא נובעות ממוטיבציה של דיון ענייני או נועדו לשם הסערת הרוחות וכדומה - דברים שקרו כאן לאחרונה - ימחקו. בתוך דיון ש"מאבד כיוון" - כמו הדיון התאולוגי שהיה כאן - אני מעדיפה לבקש מיקוד בחזרה בנשים ביהדות למשל ולא למחוק, כי אני לא כאן בתפקידי "שיטור" אלא הנחיית דיונים. ואודה כמובן לכל מי שייסייעו לי להמנע מתפקידי שיטור בזה שלא יכניסו הודעות שמצריכות פעילות לא נעימה שכזו...
זה אינטרנט, זה קורה, אני מנסה לצמצם. יום נפלא ודיונים פוריים, חנה

למעלה