הודעות בודדות המחכות להתייחסותכם

sigal avni

New member
כל קישור יתקבל בברכה

המון תודות להלה ולרונית. אני חושבת ששמעתי על הארגונים האלה, אבל לא בטוחה שהם עושים אבחונים. בכל מקרה, כל קישור רלוונטי, בעיר הגדולה כאן, יתקבל בברכה. סיגל, לונדון.

../images/Emo124.gifשאלות בנושא של זכויות הנכים

יום 25.11.2003 בין השעות 19:00-21:00 תתארח בפורום זכויות ומוגבלות (נכים) בתפוז נציבת שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. יחד עם יועץ לענייני נגישות ארצי והיועצת המשפטית של הנציבות. זאת הזדמנות פז לשאול שאלות חשובות. בנושא ביטוח לאומי, עובדים זרים, זכויות המטופל אבזור תרופות בירוקרטיה של קופ"ח ואחרים. מצורף קישור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=14651 הארוח החשוב הזה הוא לקראת יום ה"נכה" הבינלאומי שחל בתאריך 3.12.2003

sigal avni

New member
אבחון וטיפול בלונדון

שלום לכולכם, אולי במקרה משהו/משהי מכם שמעה/יודעת/מכירה מכונים להתפחות הילד לצורך אבחון וטיפול בקשיי למידה - אוטיזם? המון תודות, סיגל, לונדון.

beezi

New member
איך מתגברים על מלל וג'יבריש

שלום לכולם , אני נתקלת בג'יבריש ומלל אינסופי בעקבות צפייה בטלויזיה במיוחד כשהוא צופה בחדשות , אותם הוא אוהב מאד לראות, הוא מחקה את הקריינים וקולט מילים, שנוספות לאוצר המילים הענק שלו, אבל בין לבין יש לו הרבה מלל וג'יבריש, זה לא בא במקום המשפטים שהוא אומר כשרוצה משהו. האם יש סיכוי שהוא מחקה גם ילדים שמדברים בג'יבריש בגן? איך גורמים לזה להפסק

הודעות בודדות המחכות להתייחסותכם

ניתן להשאיר תגובה מתחת לכל הודעה. תודה.

נונינה1

New member
מנסה לעזור....................

קודם כל נשאלת השאלה האם להפסיק, יש הרבה ילדים "נורמלים" שבדרך לדיבור יש להם תקופה של גי'בריש, שהוא באמת חיקוי של דיבור המבוגרים ברמת האיך זה נשמע, גם ילדים יותר גדולים מדברים כך כשהם כאלו מדברים אנגלית.................. שימי לב שהוא פיתח את הגי'בריש כחיקוי לטלביזיה למבוגרים - משהו שהוא אינו יכול להבין, עדיף שיראה דברים כמו טלטביז - שם המלל ברור, מועט, ומכוןן לגילו. האם הוא ניגש עם הגיבריש לילדים אחרים ? או הוא מספר לעצמו סיפורים ? אם הוא עם עצמו - הייתי עוזבת אותו, אם הוא ניגש לילדים אחרים הייתי מנסה להפוך את הגיבריש למשהו כן משמעותי - בשיטה גרינשפנית של הכנסת משמעות לתוך הפעולה החסרת משמעות כביכול.

beezi

New member
ג'יבריש וחיקוי../images/Emo118.gif

תודה על התשובה, אני יודעת בוודאות שהוא מנסה לחקות קריינים בטלויזיה, כי זה מה שהוא אוהב... חדשות.... המוסיקה של החדשות וחיתוך הדיבור של הקריינים כנראה מושך אותו. הוא כן מג'ברש לעצמו, אבל גם מדבר משפטים מובנים וברורים. הוא פונה גם לילדים כשהם שואלים אותו שאלה ועונה להם בכן או לא לפי הסיטואציה ובהתאמה. אנחנו מדובבים אותו ומנצלים כל סיטואציה כדי להמשיך את המשפט ולעשות "מודלינג". הענין הוא שבגן שלו אין מספיק ילדים מדברים ועל כן, אנו סומכים כל הזמן על הגן המשלב, שם הוא משחק משחקים סימבוליים יפים עם ילדים אחרים, עונה להם וכו'. ובקשר לטלטביז, את צודקת לגבי המלל, שהוא בסיסי ועל כן יכול להתאים לילדים שלנו, אבל הוא עבר כבר מזמן את השלב הזה. וזה די משעמם אותו. תודה

הי, ובעניין הג'יבריש..

אנחנו נתקלים לא פעם בסיטואציות של ג'יבריש- קוליות לא משמעותית שבדרך כלל מופיעה באינטונציה אמיתית של דבור ולכן היא כל כך מטעה. וכן- לפעמים זה נובע מחיקוי, אולם לרוב הגיבריש אינו חיקוי אלא ניסיון לחזור על מודלינג שפתי בלתי מובן לילד (כמו שהזכרת- תשדירי טלוויזיה שונים). הייתי מניחה לזה. ואפילו לא מתייחסת. מה שכן, הייתי מאד מחזקת את הילד על הפקת מבעים מובנים וענייניים. מחזקת ממש במילים- "אתה מדבר מאד מובן".. "הבנתי למה שהתכוונת" " אמרת יפה וברור".. זאת אומרת מתעלמת מהלא רצוי ומאד מחזקת את ההפקות הטובות. ו-כמובן דואגת בזמן השילוב בגן הרגיל, שיהיה לילד מודלינג נורמטיבי לא רק של התנהגויות ומשחק אלא גם שפה. רונית

beezi

New member
זו הפעם השלישית שאני כותבת ההודעה

הזאת... יש בעיה כנראה בשרתים של תפוז לפי תלמה, ובכל זאת אני מנסה: בביקור שערכנו אתמול אצל הקלינאית הפרטית שלו, היא כבר בפעם השלישית מחקה אותו!. היא רצתה לעשות ניסוי איך הוא יגיב . בהתחלה הוא הסתכל והמשיך בג'יבריש, מילים, ג'סטות, ופרצופים מצחיקים, וכשראה שזה מצא חן בעיניו, הוא המשיך לעשות דברים רק כדי שהיא תחקה אותו, ושניהם נהנו וצחקו. היה ברור מאד שהוא מבין שמחקים אותו!. במוצ"ש, היה מפגש משפחתי עם בת דודתו בת ה-7, אותה הוא מאד אוהב ומשחק איתה יחד תמיד. הוא בכה כשאביו הלך ואני ניחמתי אותו. הילדה חיקתה את הבכי שלו והג'יבריש שלו, בצורה מאד מכוונת. אני ביקשתי שתפסיק. לאחר מכן, הוא נרגע, וכשביקשתי שהוא ישחק איתה, סירב בתוקף, ואפילו דחף אותה!, כלומר, הוא ידע בדיוק כשהיא חיקתה אותו, והגיב מצוין לענין. אני חושבת שזה טוב מאד שהילד יודע מתי מחקים אותו, והוא יודע לעשות אבחנה מבדלת, מתי החיקוי הוא משחק, ומתי צריך להגיב בהתאמה! אני מאד מרוצה.

שושרוז

New member
לנציבה שלום

הנושא הכואב הוא קופת חולים כללית ושאר הקופות שילד אוטיסט מגיל 3 ומעלה שיש לו גן אינו מקבל מהם שירותים פרא רפואיים ק. תקשורת אבחון ועוד בהתחלה טענו שהילד מחוץ לסל כיוון שמקבל טיפול בגן בחוק חנ"מ תיקון מיוחד מפורש שאין קשר בין הטיפול במוסד לסל. הילדים מוכרים כסומטיים ולכן זכאים למרות שיש גן הקופות בשיתוף משרד הבריאות שותפים לפירוש זדוני של החוק שאם ילד בריא זכאי ל45 טיפולים בשנה בא החוק ואמר שבבעיות קשות העניין לשיפוט הגורם המקצועי וכמובן להוסיף ולא לגרוע והם אומרים העניין נתון להחלטתינו הילד מקבל טיפול בגן לדעתינו זה מספיק בעורמה כזאת העיפו אותנו מסל הבריאות ונותנים לנו פחות מכל ילד. בגנים הקשורתיים קיצצו בשעות בגנים שעובדים בשיטות מסוימות אין תמיד טיפולים שלא עפ"י השיטה האם זה הוגן האם זה שוויון לעשוק את המגיע לילדינו קופת חולים כללית חודשיים לא עונה למכתבינו בטלפון הם טוענים שהנושא מסובך חצי שנה אין לילד שלנו ק. תקשורת יש לציין שהורים רבים כתבו לנו שהם מקבלים ללא בעיות יש הרבה איפה ואיפה בנושא בכללית ובשאר הקופות מה ביכלתך לעזור ההההז

שושרוז

New member
לנציבה שלום

הנושא הכואב הוא קופת חולים כללית ושאר הקופות שילד אוטיסט מגיל 3 ומעלה שיש לו גן אינו מקבל מהם שירותים פרא רפואיים ק. תקשורת אבחון ועוד בהתחלה טענו שהילד מחוץ לסל כיוון שמקבל טיפול בגן בחוק חנ"מ תיקון מיוחד מפורש שאין קשר בין הטיפול במוסד לסל. הילדים מוכרים כסומטיים ולכן זכאים למרות שיש גן הקופות בשיתוף משרד הבריאות שותפים לפירוש זדוני של החוק שאם ילד בריא זכאי ל45 טיפולים בשנה בא החוק ואמר שבבעיות קשות העניין לשיפוט הגורם המקצועי וכמובן להוסיף ולא לגרוע והם אומרים העניין נתון להחלטתינו הילד מקבל טיפול בגן לדעתינו זה מספיק בעורמה כזאת העיפו אותנו מסל הבריאות ונותנים לנו פחות מכל ילד. בגנים הקשורתיים קיצצו בשעות בגנים שעובדים בשיטות מסוימות אין תמיד טיפולים שלא עפ"י השיטה האם זה הוגן האם זה שוויון לעשוק את המגיע לילדינו קופת חולים כללית חודשיים לא עונה למכתבינו בטלפון הם טוענים שהנושא מסובך חצי שנה אין לילד שלנו ק. תקשורת יש לציין שהורים רבים כתבו לנו שהם מקבלים ללא בעיות יש הרבה איפה ואיפה בנושא בכללית ובשאר הקופות מה ביכלתך לעזור ההההז

beezi

New member
ואני מוסיפה שגם קופ"ח מכבי נוקטת

באותה עמדה, וגם אני במלחמה נגדם , התכתבויות טלפונים ופגישות. אני מחזקת את דבריה של שושרוז, ואני מקווה שהורים נוספים יפנו לנציבה בענין.

anidnd

New member
מניסיון, לא מידע

הג'יבריש אצל א' וע' הלך ונעלם ככל שהשפה הלכה והשתלטה. לפעמים, עזר גם אם נאמר משהו בג'יבריש ואמרתי: "אני לא מבינה, תדבר בבקשה ברור" ואז הילד עבר לשפה ברורה. ההשתלטות של השפה "התקנית" הלכה וגדלה ככל שהטיפול הרגשי הלך והעמיק: כאילו היה מעין יישום של מה שנלמד במסגרת העבודה עם קלינאית התקשורת כאשר ה"אני" הלך ותפס מקום גדול יותר ויותר. דרך אגב, ככל שלא מלחיצים אותם ונותנים להם את המרחב, הם נרגעים יותר וקל להם יותר למצוא את המילים של השפה התקנית. היום, אין בכלל ג'יבריש, רק לפעמים ההיגוי לא כל כך ברור, וכשאני מבקשת שידברו ברור יותר הם עושים את זה. דרך אגב, בעקבות הקישור שהתפרסם באתר קראתי היום חלק מכתביה של גרנדין טמפל, והיא מדמה את החוויה של חוסר היכולת לדבר ל"גמגום גדול". ייתכן והג'יבריש הוא מעין outlet לצורך לתקשר, כשאין אפשרות להתמקד במה שרוצים להגיד. היא גם אמרה שמצבי לחץ וחרדה רק הגבירו את "הגמגום" ומכאן שיש להניח לילד להתנסות גם בזה.

למעלה