ויזות סטודנט ולימודי טייס
אז ככה. הדבר הראשון שתצטרך לעשות הוא לברר עם המוסד שאליו אתה מעוניין להירשם האם הם מסוגלים להנפיק לך ויזת סטודנט F1 או J1. רוב המוסדות הרשומים יכולים לעשות זאת, למרות שאני מאמינה כי בתחום הספציפי הזה צפויות לך יותר בעיות מאשר בכל תחום אחר לאור אירועי ה-11 בספטמבר אבל לזה נגיע מאוחר יותר. הייתי מציעה לבחור את המוסד ללימודים ע"פ אפשרותם להנפיק לך אישור לויזת סטודנט. ברגע שהם ינפיקו לך את הניירת (טופס I-20 לויזת F1 וטופס IAP-66 לויזת J1) תוכל להגיש בקשה בשגרירות לויזת סטודנט ולא תהיה לך בעיה להישאר כאן על מנת ללמוד. כמה דברים להזהר מהם: 1. לאור הפיקוח הגובר על סטודנטים והחוקים החדשים של רשויות ההגירה, לא תינתן יותר האופציה להגיע כתייר ולשנות סטטוס לסטודנט. השיטה הכי טובה היא להיכנס לארה"ב מראש עם ויזת סטודנט לאחר שכל הניירת כבר סודרה. באם זה לא מתאפשר ואתה מגיש בקשה לויזת תייר בשגרירות, בקש שיציינו על גבי הויזה הערה - prospective student כדי ששלטונות ההגירה ידעו שבאת במטרה להיהפך לסטודנט. כמו כן יהיה עליך להסביר ולהוכיח מדוע הלימודים בארה"ב יסייעו לעתידך בישראל, וזה כמובן נובע מחובת ההוכחה כי בכוונתך לשוב לישראל ולחיות שם בתום הלימודים. 2. היות ומקצוע הטיס הוא הרגיש ביותר בימים אלה, ייתכן שתיתקל בבעיות בתחום הזה גם. הייתי מציעה להרים טלפון לשגרירות ולהתייעץ איתם בנושא. הכי חשוב להיות ישיר ולומר את האמת כדי לא להסתבך, שלא יחשבו חלילה שאתה טרוריסט. שיהיה בהצלחה!