הודעות בנושא קורס דרך ה
:

IיבI

New member
מתי לעשות??

אני עולה עכשיו ל-יב. כדאי לעשות בחופש, או שלא דחוף?????

*-*SUNSHINE*-*

New member
שלום שלום!! שאלה!

אני עולה לי"ב ומתחילה אוטוטו ללמוד בקורס של אנקורי פסיכומטרי מטעם ביה"ס.השאלה שלי היא: האם הקורס הזה יעיל?כדאי?רצוי בכלל?? תודה רבה! שני.

twigy

New member
בקשר לקורס של אנקורי לבתי ספר

לא שמעתי על זה כלום מבית הספר שלי האם זה אומר שאינני זכאי להשתתף בקורס הזה ? (כאילו למה אני צריך לא להיות זכאי למשהו רק בגלל שאני מתיכון אחר זה לא פייר)

לאן אתה ממהר?

זה החופש הגדול האחרון בחיים שלך!! תהנה מכל שניה! יש לך עוד חמש שנים למצוא זמן לעשות את המבחן איך אני מקנא בך..... לא שאני כזה זקן גם לי יש "חופש גדול" - אני בחופש לפני שנה שניה באוניברסיטה אני אישית עשיתי מבחן פסיכומטרי בי"ב סתם ככה בלי ללמוד אבל אז להירשם לפסיכומטרי לא עלה כזה יקר אקיצר הים והבנות מחכים לך ! : ) ילד חורף

twigy

New member
שאלה נוספת

אם אינני מעוניין שהציון שהשגתי בבחינה ישלח לשום מוסד אקדמי, האם זה אפשרי ? (וזאת מכיון שאני לא רוצה שהציון ישלח עד אשר אני אשיג את הציון ממנו אני מרוצה).

אז ככה:

היי טוויגי! -הציונים נשלחים אוטומטית לאוניברסיטאות הגדולות, אפילו אם אתה לא מבקש. אל תשכח שהמכון שמעביר את הבחינה הוא גוף השייך לאוניברסיטאות. אבל אני לא מבין מה זה משנה? כי ברגע שתוציא ציון גבוה יותר אז יתיחסו רק לגבוה מביניהם. זה לא שאחרי המבחן שלך ישר ישלח מברק לכל בכירי האוניברסיטאות: "טוויגי הוציא 200 " וא הם יחשבו אוי... הוא לא משהו הטוויגי הזה
זה ציון שיושב אצלם במחשבים ורק כשתרשם לאוניברסיטה הם ילכו לבדוק כמה קיבלת. אז אין לך מה לדאוג שתעשה "רושם לא טוב" כי לשמחתך\צערך אתה לא מעניין שם אף אחד. בקשר לקורס - כל ביה"ס עושה קומבינה עם איזהשהוא מכון של פסיכומטרי ומארגנים לתלמידים קורס בהנחה. ברור שלא כל בתי הספר בוחרים באותו מכון, וברור שלא בכל בית-ספר התלמידים משלמים אותו הדבר, וכמובן שיש בתי ספר שבכלל לא מארגנים את זה אם אתה וחברים שלך ממש מעונינים תגידו להורים שלכם שיתארגנו וילחצו על ההנהלה. לפי דעתי זה שווה. שיהיה בהצלחה! ילד חורף

twigy

New member
תודה

ואגב, דווקא כן אפשר למנוע מאוניברסיטה מסוימות לקבל את הציון, אני פשוט חשבתי שאפשר לעשות את זה באופן מכליל.

uv1234

New member
אפשר למנוע מהאוניברסיטאות...

... לקבל את הציונים שלך מהפסיכומטרי, וזאת ע"י שליחת מכתב רשום למרכז הארצי ולבקש זאת (ההליך מפורט בחוברת ההסברים שקיבלת בערכת ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית). לעומת זאת, אני (שוב) מסכים עם ילד חורף, בכך שאין שום סיבה לעשות כך, כי למזלך/רעתך אתה לא מעניין אף אחד עד לרגע שהאוניברסיטה/טכניון יקבלו את טופסי ההרשמה שלך ללימודים, ואז בעצם לא תהיה לך ברירה אלא לתת להם אפשרות לצפות בציונים שלך, וזה אומר טירחה נוספת הכרוכה בעוד מכתבים למרכז הארצי. במילים אחרות: תתרכז במבחן, ושיהיה לך בהצלחה!

2_be

New member
עוד הערה לגבי קורס בבית הספר...

לפעמים גם אם אין קורס בבית הספר ניתן להצטרף לקורס בבית ספר אחר בעירך אם נותר מקום, מומלץ לנסות לברר בקידום...

כן זה זול יחסית ושווה לפי דעתי

אני עשיתי קורס בלחמן בתקופת התיכון ולמרות שלא ממש הצלחתי לממש את הפוטנציאל שלי בעזרת הקורס, הוא נתן לי רקע וכלים ללמוד לבד כשלמדתי למבחן השני שעשיתי בתקופת הצבא. אם תקחי את הקורס ברצינות ותשקיעי אני בטוח שתצליחי בכל אופן בהצלחה, ואל תשכחי לשתף אותנו בחוויות ילד חורף

UrbanDK

New member
אני עשיתי קורס דרך קידום

אחרי כיתה י"א. בהתחלה קיללתי כל רגע, אחר כך ממש נהניתי (היה לי מורה מעולה) ובוסף קיבלתי 769, אז מה רע? וזה גם יותר זול מלעשות קורס אחר כך. לדעתי הקורס שיפר לי את הציון בלפחות 150 נקודות...

IיבI

New member
אבל בגלל שאני לא יודע מה אני עושה

בצבא, אולי כדאי להשאיר את כל האופציות פתוחות?? (עתודה וכו´- תריך פסיכ´ בשביל זה, לא?)

אתה בין כה וכה לא יכול לעשות עכשיו

המועד הבא הוא באוקטובר תעשה את השיקולים שלך, אני כבר לא יכול להחליט לך אם ללכת לעתודה או לא. מה שבטוח אני לא הייתי שורף את החופש רק בשביל שאם אולי אני ארצה ללמוד בעתודה בעתיד. אולי הייתי לומד איזה כמה שבועות לפני המועד של אוקטובר (שזה המועד הבא של הפסיכומטרי) וניגש כי יש את כל החגים ואין עדיין לחץ בלימודים. תיגש, מי יודע - אולי אפילו תוציא ציון טוב שיספק אותך. אם אתה באמת שוקל ללכת לעתודה אני ממליץ לך לשאול ולברר קצת בפורום עתודה - שם תמצא המוני עתודאים שישכנעו אותך למה זה כזה טוב. ואחרי זה תלך לפורום סטודנטים שם יגידו לך בתור חיילים לשעבר למה זה ממש לא כדאי. תמיד תוכל גם לשאול את דעתי או לבקש ממני עזרה בכל מה שקשור לכל נושא שקשור ללימודים (לא רק פסיכומטרי) אז תודיע לי מה החלטת... ביי בינתיים ילד חורף

תיקון../images/Emo70.gif

בפורום עתודה תמצא המוני עתודאים ממורמרים שיסבירו לך למה בשום פנים ואופן אסור לך אפילו לחשוב על המושג הזה, מצד שני תמצא שם גם אנשים שבאמת יסירו לך בצורה אובייקטיבית את היתרונות והחסרונות של הנושא ויעלו לפניך נקודות שיתכן ועדיין לא חשבת עליהם. אבל יותר מכל תמצא בפורום ויכוחים ויכוחים ועוד ויכוחים- החל מימניים נגד שמאלנים וכלה בלמה לכלבים יש פרעושים- מתווכחים שם על כל פיפס קטן. ועכשיו בהתייחסות לשאלתך- אם אתה שוקל ברצינות ללכת לעתודה הייתי ממליץ לך לעשות את הבחינה שבאוקטובר הקרוב. יש לזה 2 יתרונות: זה נותן לך זמן למקצה שיפורים (במידה ותרצה) במועד מרץ, וחוסך ממך את הלחץ והייסורים שעוברים כל אלה שנזכרים רק ברגע האחרון שהם רוצים עתודה, ואז הם מחוייבים לעשות פסיכומטרי במועד מרץ (המועד האחרון שתקף לעתודה) - דבר שגורם לכל מני סיבוכים למיניהם. בכל מקרה, עצתי לך- תחליט מה אתה עושה, ובהצלחה. Surfer_DuDe

H20

New member
למה כן כדאי לעשות פסיכומטרי באוקטו´

1. כי אמרת שאולי תרצה עתודה 2. כי עכשיו אתה עדיין במסגרת ביה"ס, והמוח שלך עדיין לא התנוון... 3. כי בקיץ יש קורסים מוזלים לתלמידי תיכון. 4. כי אתה לא יודע אם בצבא יהיה לך זמן וכוח ללימודים. 5. כי קורס פסיכומטרי, שמתחיל באמצע אוגוסט , עדיין משאיר לך זמן לבלות. הקורס גם לא כל יום, ובכלל- לא צריך לוותר על החיים כדי להוציא ציון טוב.

IיבI

New member
עדכון: החלטתי לעשות...

קורס של קידום בבי"ס. שאלה- כמה עולה קורס פסיכומטרי ממוצע? קידום זה טוב? יש באמת הבדלים בין החברות?

למעלה