הודעות בנושא רישוי ורשיונות נהיגה

עדי אני מורידה בפנייך את הכובע.../images/Emo65.gif

תרגמת גם את המדריך לקניה והשכרת רכב. אני לא עומדת בקצב שלך.

תודה

אבל עדיין אני מעדיפה את גרסת ה-PDF מקווה שזה יוכל לעזור לאנשים שנתקלים בבעיה.

leemor

New member
שאלה

בעניין המאמר על רכישת רכב, לא הבנתי האם חייבים להוציא רשיון נהיגה חדש בארה"ב??? אין אפשרות להשתמש ברשיון מהארץ??? צריך ללמוד שוב פעם הכל מחדש?? קצת מבולבלת

המאמר מציין בפירוש

את הסיבות בגללן מומלץ להוציא רשיון מקומי: כישראלים המגיעים לראשונה לארה"ב וזקוקים לפוליסת ביטוח רכב בפעם הראשונה, גדולים הסיכויים שלא תמצאו מבין חברות הביטוח הגדולות והפופולריות חברה שתסכים לבטח אתכם. ייתכנו כמה סיבות אפשריות: · אין לכם רשיון נהיגה של מדינת ניו יורק - חברות ביטוח רבות לא יבטחו בעלי רשיון זר · אין לכם "הסטורית נהיגה" ו"הסטורית ביטוח" שיכולה לתת להם מידע לגבי עברכם ודפוסי הנהיגה וההתנהגות שלכם · אין לכם נסיון מוכח בנהיגה בארה"ב (ואפילו אם כן אין לכם דרך רשמית להוכיח זאת) · אתם תושבים ארעיים והסיכון ש"תיעלמו" יכול להיות גדול נסיון נהיגה מתועד - Driving History and Insurance History מטבע הסיכון לחברת הביטוח הכרוך בביטוח תחת ה-NYS Auto Plan , קחו בחשבון שתשלומי הפרמיות שלכם יהיו גבוהים בהרבה מאשר בביטוחים "רגילים". אם אתם מתכננים שהות ארוכה (מעל שנה) בארה"ב (בכל מדינה) מומלץ מאוד להתחיל בתהליך של הוצאת רשיון נהיגה מקומי, שיאפשר לכם לצבור נסיון נהיגה מתועד שיקל עליכם בקניית ביטוח בתעריפים נמוכים יותר בעתיד. בדומה לסוכנויות המרכזות מידע בנושא אשראי ובנושא היסטוריה של כלי רכב, משרדי הרישוי בארה"ב מרכזים מידע לגבי נסיון הנהיגה שלכם (תאונות, דוחו"ת מהירות, עבירות על החוק), וחברות הביטוח מסתמכות על מידע מתמשך לגבי העבר הביטוחי שלכם (תביעות בעבר, משך שנות ביטוח וכו´). ככל שתצברו יותר הסטוריה חיובית מתועדת בנושא נהיגה וביטוח תוכלו לקנות פוליסות ביטוח במחירים נמוכים יותר ויותר. שימו לב - לא משנה כמה שנות נסיון יש לכם בנהיגה בישראל, צבירת נסיון הנהיגה המתועד שלכם תתחיל רק כאשר תוציאו רשיון נהיגה מקומי. הצבירה היא כללית לכל ארה"ב ולא רק למדינה מסוימת. בחברות ביטוח רבות נהגים בעלי נסיון נהיגה (רשיון מקומי) של פחות משנתיים, נחשבים נהגים חדשים בסיכון גבוה ומשלמים פרמיות גבוהות. . הוצאת רשיון נהיגה במדינת ניו יורק מדינת ניו יורק מכבדת את כל רשיונות הנהיגה הזרים בתנאי שיש בהם תמונה של הנהג והם מכילים פרטים באנגלית, ללא הגבלת זמן (כל עוד הרשיון בתוקף). לא תוכלו לנהוג במדינת ניו יורק עם רשיון ישראלי מהסוג הישן או רשיון נייר זמני. הרשיון החדש עם התמונה תקף בכל מדינות ארה"ב ואין צורך בהנפקת רשיון בין-לאומי מיוחד (המוגבל בזמן).

שטיבלמן

New member
באמת כל הכבוד, והערות

עדי, כל הכבוד!! באמת מאמר ממצה מאוד. יש לי הערות: מהנסיון שלי לא צריך להוציא קודם רשיון מתלמד. הרשיון הזה מיועד לאנשים שאינם יודעים לנהוג. ברגע שאת מרגישה שאת מוכנה למבחן הנהיגה (המצב בו נמצאים רוב הישראלים המגיעים לארה"ב), את רשאית לקחת את המבחן לרשיון הקבוע. נקודה שניה – לי לא "החרימו" את רשיון הנהיגה הישראלי. אפילו לא שאלו אותי אם יש לי. פשוט באתי להוציא רשיון נהיגה, והוציאו לי אותו. מאיפה להם לדעת שיש לי עוד רשיון? לא שאלו. יתכן ומה שאת רשמת אכן נכון למדינת ניו יורק, למרות שלי נראה שהנקודות שציינתי תקפות לכל ארה"ב...

במדינת ניו יורק

אי אפשר להוציא רשיון ללא רשיון מתלמד, בגלל הדרישה לבחינה התיאורטית ולקורס של 5 שעות. וכן לוקחים את הרשיון הישראלי. אני לא יודעת לגבי מדינות אחרות אבל זה נבדק ע"י 9 אנשים שונים כאן, לכולם נאמר אותו הדבר - חייבים להוציא רשיון מתלמד אחרת אי אפשר לקחת את הבחינה התיאורטית. אם אתה לא מצהיר שיש לך רשיון ישראלי, לא יקחו לך אותו כמובן. אבל במקרה שלי הגעתי ל"טסט" לבד והייתי צריכה להראות לה רשיון בתוקף כמובן.

שטיבלמן

New member
מדהים, מה את אומרת

לא האמנתי שהחוקים כל כך שונים ממדינה למדינה...

בטקסס זה אחרת

עושים את הבחינה ומקבלים רשיון, פשוט וקל. מצד שני, פה לצרכי ביטוח הם סופרים את הזמן שיש רשיון טקסני, וזה מה שמקנה את ההנחות הגדולות, למי שיש רשיון ממדינה אחרת בארה"ב יהיו הנחות, אבל קטנות ולישראלים (ולכל שאר המדינות) - אנחנו בכלל צריכים להגיד תודה שהם מוכנים לעשות לנו רשיון בטונות של כסף (2 מתוך החברות הגדולות לביטוח כאן לא יעשו ביטוח לישראלים שיש להם פחות מחצי שנה רשיון טקסני). אפרת.

longisland

New member
לי לא לקחו את הרישיון הישראלי

פשוט אומרים שאין לכם רישיון ונגמר הסיפור להוציא רישיון בארהב זה הדבר הכי קל בעולם אז לא להלחץ אשמח לענות על שאלות נוספות

Galit L

New member
רשיון נהיגה בטקסס

אפרת שלום! באיזה שלב כדאי לעשות את רשיון הנהיגה בטקסס? כאשר מגיעים ורוכשים רכב או בשלב מאוחר יותר. ואיך מתבצעת שם הפרוצידורה כי הבנתי שזה שונה ממדינה למדינה. תודה!

היי גלית

בשלב הראשוני ביותר!! אנחנו הגענו, בשבוע הראשון פתחנו חשבון בנק, שכרנו דירה, רכשנו מכונית, קנינו מחשב (בסדר הזה) ובשבוע השני, עשינו רשיון נהיגה. בלי רשיון נהיגה, הביטוח הרבה יותר יקר (ובסוכנות שלנו בכלל היה בלתי אפשרי, הם עשו לנו ביטוח במחירים שערוריתיים, אבל חייבו אותנו להוציא רשיון מקומי תוך 30 יום, והם היו היחידים שהסכימו לחריגה, כל השאר בכלל לא הסכימו לעשות לנו ביטוח). בנוסף, בלי רשיון נהיגה בכל מקום מזהים אותך כזרה, במיוחד בהתחלה, שמשלמים הכל בצ´קים כי כל הכרטיסים עוד לא הגיעו (זה לוקח שבועיים בערך). להוציא את הרשיון עצמו ממש אין בעיה. באים אליהם (בטקסס זה ה- DPS, Department for Public Safety), מקבלים בחינם את החוברת ללמוד. לעשות את הבחינה הכתובה (במחשב) לא צריך להזמין תור, באים ועושים את הבחינה. למחרת או בכל יום שבא לך (עד 3 חודשים מיום הבחינה הכתובה) באים ממש מוקדם ומקבלים תור לבחינה המעשית. אצלנו זה היה סיבוב סביב הבנין בערך, חניה לאחור (אל תתרגשי, את עוד תראי שפה הכל גדול, גם המקום לחניה לאחור) וזהו! תוך שבוע מקבלים את הרשיון בדואר. זה עולה משהו כמו 25$ ואפשר לעשות בסכום הזה 3 פעמים את הבחינה (למרות שמן הסתם לא תצטרכו את זה). שלחתי לך גם הודעה במסר. אפרת

leemor

New member
אפרת

מבחן במחשב, ומבחן מעשי??? זהו??? לא צריך לקחת כאילו שיעורים וכאלה נכון??? במידה ואת יודעת כמובן לנהוג ויש לך רשיון נהיגה מהארץ!! זה רק מבחן במחשב ומבחן מעשי???

כן.

בטקסס בכלל לא צריך הוכחת שיעורים, אפילו בלי רשיון נהיגה ישראלי (שאגב לא התבקשנו להראות לאף אחד). כל מה שצריך זה לעבור את שני המבחנים וזהו! (מצד אחד נחמד, מצד שני מפחיד לחלוטין שחבר מהודו עובר את המבחן אחרי שמעולם לא נהג ולמחרת הוא כבר חורש את ההייויי עם האוטו החדש שלו
) אפרת

אני חושבת שזה נכון לכל המדינות

כיוון ששיטתה לימוד כאן לר מחייבת לימוד נהיגה מסודר. בכל אופן גם בניו יורק ובניו ג´רסי זה ככה, לא צריך להציג רשיון ישראלי אלא אם כן באים למבחן המעשי לבד - אז צריך להראות רשיון בתוקף.

בטקסס אי אפשר לעשות רק את המבחן

המעשי, חייבים לעשות את שניהם (מבחן עיוני ומעשי). בכלל לא מעניין אותם אם יש לך רשיון קודם או לא. אפרת

גם בניו יורק לא

אבל זה לא מה שהתכוונתי - לא מעניין אותם הרשיון הישראלי פרט לעובדה שעם learners permit אי אפשר לנהוג לבד. ואז אם באים לטסט לבד, הם רוצים לראות רשיון שלי או אם באים לא לבד, צריך להראות רשיון של הנהג ה"מלווה".

למעלה