הודעות התנצלות מהמטפלת- בחלום

אור_30

Active member
היי יקירה,

חלום על המטפלת הנוקשה:
חלמתי שהיא שלחה כמה הודעות קצרות והתנצלה על ההתנהגות שלה.
זה הרגיש לי שהיא עשתה את זה רק כדי לצאת מידי חובה
קצת האשימה אותי
זה הרגיש שהיא ממש מבואסת על עצמה על מה שהיה, שהתערבבה, שיצא החלק של "הצל" שבה
ושהיא מתביישת
אני לא זוכרת מה בדיוק היה כתוב בהודעות, רק בערך "איתך יצא ממני כל ה... (הדברים הלא טובים בה, לא זוכרת)
סורי"
כאילו שרק איתי זה יצא ממנה ככה.
הייתי בהלם מהקרירות שלה פתאום
כי יש בה המון חום
בטעות נלחצה לי ההודעה ונכנסתי
באתי לעשות רק לייק קריר או להתעלם
היא המשיכה להקליד..
אבל נגמר החלום
אז לא יודעת מה היא כתבה

רקע:
לא מדברות כחודש וחצי, נגמר לא יפה, כמובן עם הכעס שלה.. אולי היא סובלת מהתפרצויות זעם
גם כואב לי עליה שהיא לבד בגילה
ועם הילדות שהיא עברה..
לצערי אני מתגעגעת מאוד, ולא פשוט לי.
אני כן ממשיכה את חיי, ונמצאת בשינויים גדולים לקראת הזהות החדשה בה אני מציבה גבולות, נראית נשמעת, מתבטאת, כגדולה, ולא "הקטנה של הבית" שאין לה זכות דיבור. לכולם יש זכויות, ולי יש רק חובות.
נמאס!
הכי חסר לי החום שלה, באלי את החיבוק שלה
מנסה להתעורר מזה
ולא לראות אותה כ"אלוהים" אלא כאדם עם יתרונות וחסרונות, ולהסכים לראות גם את החלק שהיא הייתה בו לא בסדר, כשבמציאות היא האשימה רק אותי והלכה.
שיתפה על עצמה המון לאורך הדרך, הרגיש שקצת הפכה אותי ל"חברה", אבל משהו השתנה.. ואני "התבלבלתי" לדבריה
עם המטפלת הרכה פי 3 מבחינת השנים שאני מטופלת שלה, זה מעולם לא קרה. היא יותר יציבה ועקבית, ניטרלית, יותר מאוזנת. זה לא מטרגר..
זה לא נתפס לי שהנוקשה היא לא מה שחשבתי.. שהיא לא הכי מאוזנת, שזה הגיע אישית מדי.. (הערצתי אותה ככ) ולצערי עדיין מאוהבת קשות..
זה עצוב ומאכזב
היא שעזרה לי להיפרד מאותה אקסית נרקיסיסטית
לגלות שגם בה יש קצת חלקים נרקיסיסטיים😔 שהיא מאשימה אותי מבלי לקחת שום אחריות על החלק שלה.
הפעם היא לא יכולה לעזור לי בפרידה ממנה עצמה..

תודה מראש❤️🤍

אלישבע777

Well-known member
הי אור,
שיניתי את שם החלום כהבנתי.

הפרוש שלי על חלום הודעת התנצלות מהמטפלת מיום 16.7.24

בחלום את מקבלת הודעות התנצלות מהמטפלת [שהקשר ביניכן התנתק מסיבות אישיות] מה שקרה שאת בכלל לא רצית לקבל את ההודעה! רצית ואם לקרוא, אז להתעלם ממנה בקרירות! (שימי לב להלן - למוטיב קרירות)

ההודעות אינן זכורות לך, אך זכור לך שהן דבר והיפוכו – גם התנצלות וגם האשמה!! במציאות לפי הרקע היא :" האשימה אותך והלכה " . בחלום היא האשימה אותך שאת גרמת לכך שהיא התנהגה באופן מחפיר, מבחינתה. לכן את ראית את ההתנצלות כאילו היא יוצאת ידי חובה, מן הפה ולחוץ ( היא המטפלת, היא המורה, היא הסמכות והיא גם מודל לקבלת האחר – לכן חייבת להתנצל).

את שרצית לא לפתוח את ההודעה ולהראות קרירות, חטפת ממנה דלי של קרח. המטפלת כבר לא חמה כפי שהיא היתה. מי אשם? – "בגללך"... אבל במציאות אנו יודעות שהיא כסמכות טיפולית, אשמה יותר.

מה שההודעות מציגות באמת זו ההאשמה. השלכה עלייך, את הבעיות שלה או היא גילתה את ה"צל" שלה, . לא משהו יאה למטפלת ועוד נוקשה כמוה, שעברה את גבולות האתיקה והסמכות.

הקטע מראה אותה כדמות הרבה פחות טובה ממה שחשבת עליה. לאור געגועייך, הקטע בעצם אומר לך – גם היא בשר ודם ולא דמות מופת כזאת גדולה! ועכשו היא לא אדם חם אלא קריר וקצת נרקיסיסיטי, עזרה לך בקשר עם האקסית המיתולוגית הנרקיסיסטית, אבל היא בעצמה כזאת... בחלום היא עדין חוצה את גבולות האתיקה המקצועית וממשיכה בסורה!

החלום אומר לך – למי לעזאזל את מתגעגעת?! יש לך חברה, את מתקדמת בחייך, את בונה לך זהות חדשה, את מציבה גבולות לאנשים שחוצים גבולות, את גדלה ומתפתחת מבחינה אישית ו... עדיין תקועה באהבה נכזבת לאדם שהתגלה כלא ראוי??
את כבר לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה!!

https://www.youtube.com/watch?v=StHO9VCoHRw

[חיה לי מיום ליום – ריטה]

אפשרות נוספת – החלום אומר לך, שיש משהו ב"האשמה" שלה. את אכן סחפת אותה והתאהבת בה וגרמת לה לעבור גבולות ולהפר את המחויבות המקצועית שלה. החלום מייסר אותך, על כך שלשתיכן יש חלק בהידרדרות במערכת היחסים ביניכן. אם כי, החלק שלה כמובן גדול יותר במציאות.

בחלום את בכלל לא רצית לקבל את ההודעות וזה קרה בטעות, או במקרה. במציאות כל הקשר ביניכן היה טעות בשיקול הדעת של שתיכן וגם אולי במקרה כי יש ביניכן דימיון באישיות, שאיפשר את חציית הגבולות שבין מטפלת למטופלת.

במקרה לחצת בטעות, אפשרת להודעה לעבור ואף קראת אותה במציאות - במקרה הגעת אליה לטיפול ובטעות – המשכת את הקשר הזה, שאכן עזר, אבל בסוף פגע בך מאוד ומצאת את עצמך "זרוקה על הכביש" (רגשית) עד היום. [אלה - דפנה ארמוני, קישור לא ניתן להדבקה]

במציאות היא גם עשתה טעות, אבל העניין הזה לא מובא בחלום באופן ברור. הטעות שלך ("הלחיצה האקראית") – בסיכומו של דבר, עלתה לך ביוקר. החלום אומר לך – להיות אחראית , לא להיות פזיזה, לספור עד עשר!! היום דברים רעים ופוגעים, נעשים במהירות האור ברגע של הסחת דעת, או לחיצה אוטומטית על סמליל כל שהוא. טעות שעולה הון נפשי ( גם לפעמים כספי).

אשמח לקבל חוות דעת המפרטת מה התאים לך בפרוש שלי ומה לא. ואם לא, אשמח אם תציעי פרוש משלך.

נערך לאחרונה ב:

אור_30

Active member
היי יקירה,
המון תודה.
מעריכה מאוד
חוות דעת מפורטת על הפירוש- ככל יכולתי :)

סליחה אם לא היה ברור- הכוונה ב"נפתח לי בטעות" זה התזמון. ולא בכלל לא.
כלומר, רציתי לפתוח את ההודעה בדיליי, באיחור, כדי לא לשדר נזקקות וזמינות של מוקד שרק מחכה לשיחה.
לצערי אני כן מחכה, אבל לפחות לא רוצה לשדר לה את זה.
מתחברת לדבר והיפוכו - התנצלות + האשמה. זה לא נתפס לי כי היא מטפלת ומתנהגת לפעמים הפוך מזה.
מדויק לגבי זה שהיא מאשימה אותי... אבל אני לא מחפשת אשמים, רק רציתי שהיא תקח אחריות על החלק שלה, ושאני אקח על שלי. אבל לא אני על שלי והיא על שלי. ואז אני מותקפת מכל הכיוונים שוב. רק שתכיר בחלק שלה, במקום להאשים אותי. או לפחות במקום להאשים רק אותי

נצא מנק' הנחה שלשתינו יש אחריות שם, ולה מעט יותר כי היא מטפלת. אני מוכנה שזה 50:50 אבל התנאי הוא שאז זה בלי היררכיות!!!!! אין גם וגם לטובתה. שלה מותר הכל ולי אסור. או פיטים וזה חופשי, או תבניות מוגבלות, אז עד הסוף
ממש קשה לי לקבל את זה, שהיא אנושית, שהיא טועה, לשבור את הדמות שהערצתי "המושלמת/אלוהים"

לגבי האפשרות הנוספת, אני מקבלת את זה בתנאי שזה לטובתי, כלומר, לא ממקום משפיל של "את נוראית ובגללך, את אשמה" (שמעתי את זה כל חיי ונשבר לי) אלא, "היי מודעת לכוח והעוצמה שלך לסחוף אנשים, קחי על זה אחריות".

כן זה מחמיא לי, שהצלחתי להזיז אותה. כ20 שנה מעליי. נוקשה, "מומחית" וגם אותה הצלחתי!
מאוד חשוב לי שווי ערך ולא הקטנה כל הזמן. קטנה קטנה קטנה חסרת זכויות

חשוב לי שאנשים יגדלו באמת. לא רק אני. גם הם. שכולנו נחלים. נתקדם, נצליח, נשבור דפוסים ישנים ותבניות משעממות שכבר לא משרתות.

מתחברת מאוד לדמיון באישיות - זה ברמה שאין לתאר (בעיניי).
הרבה פעמים היא אמרה לי שלא סתם אני מרגישה את החיבור בינינו ושמדברות באותה שפה. שגם היא מרגישה ככה, וכמה זו זכות ללוות אותי... (לדבריה)
(ואז בום התהפכה, מה קורה פה?)

והינה ההיאחזות במה שהיה וקושי לקבל את מה שיש עכשיו= נתק כואב מאוד.
מעניין, מתחברת ל"התחיל זמני ונשאר" - זה התחיל זמני כעזרה בפרידה מהנרקיסיסטית, ואכן נמשך... כי אצלה זזים מהר (לעומת המטפלת הרכה שהכל מאוד לאט ועדין).. ואכן נפגעתי ממש. לצערי... לא ממקום קורבני אלא פוגש מציאות.

כן, כואב לי, ולא יודעת מה לעשות עם הגעגוע שמסרב לראות את החסרונות שלה. יש ההיאחזות בשלב ההתחלה של הקשר/היכרות..
אין לה חמלה, בום טראח (מאוד מזכירה לי אותי) ואני לומדת דרך זה להשתדל לגלות קצת קצת קצת יותר חמלה לאחר ואליי. כי ראיתי כמה זה כואב
היא הדהדה לי אותי! סופסוף מישהו עוצמתי כמוני! אין בעיה, אם היא רוצה לשחק פינג-פונג, אבל עד הסוף!!! לא להתחבא.
ההרגשה שהיא עושה לעצמה הנחות כי היא מטפלת אז מותר לה, במקום אחריות יתרה... כי היא מטפלת
ואת זה קשה לי לקבל.
מניחה שהיא לא עושה בכוונה, אלא מתוך הטראומה שלה ומהגבלות שלה, אבל זה עדיין ממש כואב וזה מהדהד לי את אמא שלי... לא יודעת אם תת המודע כמהה לתיקון

גם מתחברת לחלק האחרון - פזיזות. בהחלט. לצערי. וגם לגבי זה שהסיפור הילדות המוכר והחוזר "אני תמיד אשמה וכולם מושלמים"

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
תודה אור על התגובה!

אגיב גם אני לתגובתך. לא בהכרח לפי סדר החלום.

התגובה שלך הזאת:

לגבי האפשרות הנוספת, אני מקבלת את זה בתנאי שזה לטובתי, כלומר, לא ממקום משפיל של "את נוראית ובגללך, את אשמה" (שמעתי את זה כל חיי ונשבר לי) אלא, "היי מודעת לכוח והעוצמה שלך לסחוף אנשים, קחי על זה אחריות".

אני יכולה רק לפרש כהבנתי ( לכן לפעמים אני מוסיפה עוד פרוש או יותר) ואת יכולה כמובן לקבל או לא או לקבל בתנאי. זה נכון תמיד. כאן את מקבלת את הפרוש "בתנאי ש-" ולכן את צריכה להחליט אם התנאי הזה מתקיים. זו ההחלטה שלך! לחלום יש מסר מעצמך לעצמך! אם את חושבת שהתנאי הזה מתקיים, אז הפרוש מתאים. אם אם את חושבת שהתנאי אינו מתקיים, אז הפרוש אינו מתאים.
אפשרות שלישית, היא הבעייתית... בחלום כמו בחלום... זה לא פעם מרגיש "כן ולא", בעת ובעונה אחת. לחלום יש שפה משלו. אולי את בתוכך מתלבטת אם התנאי מתקיים ויש לך ספק, אז הפרוש הסותר הוא "גם וגם" וזה עשוי להרגיש לך מוזר, כאילו קשה להחליט.

המשפט:

ממש קשה לי לקבל את זה, שהיא אנושית, שהיא טועה, לשבור את הדמות שהערצתי "המושלמת/אלוהים"

לדעתי זה אולי המסר החשוב שלך מעצמך לעצמך! ההערצה שלך, עיוורה את עינייך ובכך חצית גבולות שאולי מותר לך לחצות מבחינה חוקית, אבל ממש לא רצוי לעשות זאת כי המחיר הנפשי וההפסד, עלולים להיות כבדים ביותר. החלום אומר לך, שכאשר תקבלי אותה כבשר ודם, עם כל החולשות האנושיות ותביני שהיא חצתה את גבולות האתיקה המקצועית (והיא הבינה זאת ובטח התחרטה על כך) – אז תתחילי פחות להעריץ ופחות להתגעגע. מה גם שהיא חתכה את הקשר הזה, ובקשר של אוהבים, הדחוי הוא הנפגע ביותר וגם המתגעגע. אני מציעה לך, לקרוא את הפרוש הזה בעוד 2-3 חודשים או יותר ולבדוק אולי התהליך של ההתפכחות שלך יגיע. אם כן, הרי זה "חלום נבואי"... היא הדמות האלוהית הבלתי מושגת, מכל אספקט. אין פלא שאת חלמת על הבית שלה שכה רצית להיות בו, לראות אותה במקום שלה כחברה ופחות כמטפלת. בחלום היא שם, אבל היא אינה מתגלה שם!! האלה, אינה מתגלה. הבית שלה, אינו הר סיני שבו התגלה אלוהים לבני ישראל, אלא בית ככל הבתים וגם היא אינה "אלה".

הקטע הבא ( ויש עוד כאלה אבל לא העתקתי) הוא רקע נוסף ומאוחר וגם לא מתייחס לפרוש שלי. רקע זה הוא מיותר לחוות דעת. בחוות דעת כותבים אך ורק התייחסות ברורה לפרוש. להבא כתבי רק מה כן ומה לא (כי זה מה שמלמד אותי לפרש!), ללא תוספת רקע. אבל אם חשוב לך שאדע עוד דברים – כתבי את הרקע המאוחר בסוף עם הכותרת: רקע נוסף.

והינה ההיאחזות במה שהיה וקושי לקבל את מה שיש עכשיו= נתק כואב מאוד.
מעניין, מתחברת ל"התחיל זמני ונשאר" - זה התחיל זמני כעזרה בפרידה מהנרקיסיסטית, ואכן נמשך... כי אצלה זזים מהר (לעומת המטפלת הרכה שהכל מאוד לאט ועדין).. ואכן נפגעתי ממש. לצערי... לא ממקום קורבני אלא פוגש מציאות.

כן, כואב לי, ולא יודעת מה לעשות עם הגעגוע שמסרב לראות את החסרונות שלה. יש ההיאחזות בשלב ההתחלה של הקשר/היכרות..

אין לה חמלה, בום טראח (מאוד מזכירה לי אותי) ואני לומדת דרך זה להשתדל לגלות קצת קצת קצת יותר חמלה לאחר ואליי. כי ראיתי כמה זה כואב
היא הדהדה לי אותי! סופסוף מישהו עוצמתית כמוני! אין בעיה, אם היא רוצה לשחק פינג-פונג, אבל עד הסוף!!! לא להתחבא. ההרגשה שהיא עושה לעצמה הנחות כי היא מטפלת אז מותר לה, במקום אחריות יתרה... כי היא מטפלת
ואת זה קשה לי לקבל.

החלום חשוב. לכי לפי עצותיו שהן בעצם עצותייך! את המורה הכי טובה של עצמך, אני רק המפרשת.

אור_30

Active member
תודה אהובה
מסכימה לגמרי
יש התנגגות לצערי
הלוואי שזה יחלחל

שבת שלום🙏

למעלה