הודעות יתומות

טריגון

New member
ברסלונה

שלום. בשנה הבאה אני שוקל להתחיל ללמוד בבי"ס לשפים בברסלונה, וקיויתי שתוכלו לעזור לי במספר שאלות. ראשית, מהם פחות או יותר האפשרויות הקיימות מבחינת דיור? שנית, בהנחה שתוכנית הלימודים מאפשרת זאת, האם ניתן לעבוד בתקופת הלימודים? אודה לכם מאוד על כל מידע או קישורים שתוכלו לספק לי.

איך לומדים באוסטרליה?

היי. אני רוצה ללמוד באוסטרליה. מישהו יודע על מלגות או משהו כזה? ומישהו מכיר ישראלים שם שאפשר להתעדכן איתם?

Thenigma

New member
מישהו עובר\לומד בגרמניה

שלום לכולם... אז כן אני עדיין חייל אבל אני מקווה לעבור לגרמניה וללמוד שם. יש מישהו שלומד שם או מתכוון לעבור לשם?

gbenzvi

New member
לימודי תקשורת

שלום אני בוגר תואר ראשון בתקשורת ואני חושב על תואר שני בתחום הטלוויזיה האם יש המלצות ??? איפה כדאי , בארצות הברית , בארופה , קנדה איפה בארצות הברית תודה מראש

hungarfield

New member
רפואה בהונגריה

אם למישהו יש שאלום לגבי לימודי רפואה בהונגריה (בפרט) ובחו"ל (בכלל), אני סטודנט בהונגריה, ואשמח לענות על שאלות!

gipsi

New member
בישול באיטליה

ידוע לכם על מקומות לימוד בישול ברומא/מילאנו?

WC

New member
הודעות יתומות

הנה לכן מקבץ ההודעות היתומות שלא זכו לתגובותמחברי הפורום. למען לא יעבדו בין דפי הארכיון הנה הן בשרשור. כל הכבוד על ההענות הרבה בימים האחרונים. ישר כח. WC תפוס

WC

New member
כמה טעיות

יעבדו=יאבדו ויש שם איזשהו רווח שלנשמט לו. אז הנה הוא: . WC תפוס

lemming10

New member
מי נגד מי שם?

אני חושב ללמוד רפואה בהונגריה עוד משהו כמו שנה וחצי. מה הולך? איך מתקבלים? מה תנאי הקבלה? יש איזה מבחן הונגרי סטייל פסיכומטרי? הם מתחשבים בפסיכומטרי? בציונים של הבגרות? כמה עולה שנת לימוד? הרעיון רק עכשיו עלה אז אני באמת לא יודע כלום... תודה מראש!

hungarfield

New member
מי נגד מי? אנחנו נגד החולים...

יש 4 אפשרויות - בודפשט (הבירה, ויש בה הכי הרבה ישראלים), פץ' (פריפריה, נחשבת לאוניברסיטה הטובה בהונגריה לרפואה), סגד ודברצן (שתיהם בפריפריה). כל התוכניות הנ"ל באנגלית, וכולן מוכרות בארץ (בודפשט הכי מוכרת, כי היא הכי וותיקה). יש כבר הרבה בוגרים בארץ שלהם, והונגריה היא בראש טבלת המעבר של בחינות הרישוי בארץ. התואר מוכר גם בשאר העולם (בכפוף, כמובן, למבחני הרישוי המקובלים). להתקבל - עוברים מבחן קבלה (בכתב ובע"פ), בביולוגיה, כימיה, אנגלית ואנגלית רפואית. אין קשר לבגרות (צריך שתהיה תעודה, לא משנים הציונים), גם הפסיכומטרי לא קשור. שנת לימודים עולה כ-8000 יורו, אבל המחייה זולה יחסית (400 דולר לחודש + 200$ שכר דירה ואתה מסודר). מי שמייצג אותם בארץ הוא רוני פריד (בודפשט ופץ'), וורדה ענתבי את דברצן.

lemming10

New member
8000 יורו לשנה? ביאסת אותי...

מאיפה משיגים סכום כזה לחמש שנים?

hungarfield

New member
החיים קשים...

הכסף מגיע מהחסכונות שלנו, של המשפחה, ומי שמצליח למצוא כאן עבודה - זה עוזר (אבל לא קל). ככלל, אין זמן לעבוד בשנתיים שלוש הראשונות. אין ספק שזו מעמסה כלכלית רצינית. זו לא החלטה שמחליטים בקלות ראש...

mia666

New member
התהליך ארוך אך בסוף מכה קואלה מסוכר

היי גילי הקטנה לגבי ולגבי שאר הישראלים שדיברתי איתם וחושבים על הנושא- התהייה העיקרית והמדאיגה ביותר היתה עניין הויזת סטודנט. בניגוד לאוניברסיטאות בארה"ב, באוסטרליה זה אפשרי ביותר להתקבל גם לאוניברסיטאות הטובות ביותר, בהנחה שיש לך ציונים טובים וכו'. אני לא יודעת לגבי תואר ראשון יקירתי, משום שאני כאן חורשת את נשמתי בתואר שני. בכל אופן, אני יודעת שצריך לעבור מבחן שנקרא IELTS שהוא מבחן באנגלית בן 4 פרקים. אני עשיתי אותו באוסטרליה, אבל ניתן לעשותו גם בישראל ויש גם ערכות הכנה. כסף קונה הכל. ואם בכסף עסקינן אז כמובן שצריך להירשם לאוניברסיטה לפני בקשת הויזה. צריך לקבל מסמך מהאוניברסיטה שאומר שהם שמרו לך מקום בקורס שאת בחרת, שאת עומדת בדרישות שלהם וכו'. נושא בקשת הויזה בשגרירות אוסטרליה בתל אביב הוא בעייתי. משיחות שהיו לי עם ישראלים בבונדיי ביץ' בסידני, הלוא הוא מוקד הישראלים, אצל רבים נדחתה הבקשה שלהם ללמוד תואר ראשון. אם אין לך סיבה באמת מספיקה כמו "בארץ אין לימודי תרבות קיפולי הנייר בדרום-מזרח אפגניסטן"- אז.. בקיצור בגלל שזה זמן רב התואר הראשון הם רוצים להבין מדוע את רוצה לנסוע חצי עולם כדי ללמוד ולהשתכר בין אלפי אוסטרלים ושאר סטודנטים זרים. האוסטרלים מפחדים מהגירה מאסיבית והמדיניות הממשליותית שלהם כרגע היא להחמיר מאוד עם ההגירה. אני מציעה לך לנסות לקבל ויזה ללמוד- אך רק שתדעי שכל התהליך יכול לעלות לך כמה אלפים טובים של שקלים. רק להגיש ויזת סטודנט עולה 900 ומשהו שח!!! שלא לדבר על הכל מסביב. אבל כמו שאני וחברות שלי נוהגות לומר "לפחות תנסי, כך לא תאכלי את עצמך כל החיים בידיעה שאם הייתי...ולמה לא..." וכו'. קחי אותה בקטנה, גילי הקטנה...:) NO WORRIES

למעלה