הודעות מוקלטות בטלפון - ספאם

הודעות מוקלטות בטלפון - ספאם

היי,
לאחרונה אני מקבל טלפונים בהודעות מוקלטות ממספר עלום 0000001401 עם איזה רבי שמברך אותי כשאני עונה.
אני מקבל באזור ה 3-4 צלצולים מהמספר הזה כל שבוע במשך כשבועיים.
אפשר לקבל קישור לחוק המתייחס לנושא?
יש לי שאלות כמו:
1. החל מאיזה מספר צלצולים אני יכול לתבוע ולקרוא לזה הטרדה
2. האם אני תובע את מי שמציג את עצמו בפתיח של ההודעה או מנסה לברר מי החברה שמפעילה את השירות הפרסומי הזה? איך אני מברר דבר כזה בכלל?
3. איך לתעד את השיחות ולהוכיח הטרדה? מספיק לבקש תדפיס תיעוד של השיחות שהתקבלו לטלפון בחודש האחרון (לחלק מהשיחות אני כבר מראש לא עונה, הן יופיעו ברשימה?)? להקליט את השיחה הבאה ברמקול של הפלאפון?

תבעתי פעם בבית משפט לתביעות קטנות כך שאני מכיר את התהליך, אבל לא בנושא של הטרדה חוזרת בפלאפון

תודה!

עדכון קטן

עשיתי קצת גוגל וגיליתי שעוד אנשים קיבלו מהם שיחות ושכנראה מדובר בארגון ששמו מוסדות רשב״י.
האם להתקשר ולהקליט שאני מבקש שיסירו אותי מהרשימת תפוצה שלהם כדי להראות לבית משפט שביצעתי פעולות ליצור קשר עם המפרסם, או שמספיק שלא ביקשתי אף פעם להיות ברשימת תפוצה שלהם?

לא חושבת שזה תופס כי הם כנראה לא למטרת רווח

בכל מקרה רק שתדע- אם אתה רוצה להיפטר מההודעות האלו, תקשיב לאחת עד הסוף ואז תמיד יש "להורדה מרשימת התפוצה הקש 0\9\1\2\3\4\5\6\7\8"

האם תצליח לאתר מי עומד מאחורי ההודעות?

חוק הספאם קובע כי הודעת ספאם היא הודעה שמטרתה רכישת מוצר או שירות, או הוצאת כספים בדרך אחרת. לכן, אם מבקשים תרומה - זה יכול להיכנס בגדר חוק הספאם. מבטיח לבדוק אם יש פסקי דין כאלו ולעדכן שבוע הבא.

צריך לבדוק

היי, תודה על התגובה הזריזה
מהחיפושים שלי באינטרנט ראיתי שהמספר הזה מפרסם מספר תכנים שונים. לא ברור לי אם אני יכול לאתר מי החברה המפרסמת.
האם במקרה כזה התביעה נופלת, או שניתן לתבוע את החברות המפורסמות?

למיטב הבנתי

זה המצב. מספר חברות וארגונים כמו רשב"י ומכונות להרזייה ועוד מפרסמים את עצמם דרך גוף אחר, מן הסתם בתשלום. מחיפושים לא עלה שאנשים הצליחו לגלות מי הגוף המפרסם.
מה עושים?

אפשר לתבוע את מי ששולחים עבורו. זו לשון החוק:

"מפרסם" – מי ששמו או מענו מופיעים בדבר הפרסומת כמען להתקשרות לשם רכישתו של נושא דבר הפרסומת, מי שתוכנו של דבר הפרסומת עשוי לפרסם את עסקיו או לקדם את מטרותיו, או מי שמשווק את נושא דבר הפרסומת בעבור אחר; לעניין זה, לא יראו כמפרסם מי שביצע, בעבור אחר, פעולת שיגור של דבר פרסומת כשירות בזק לפי רישיון כללי, רישיון מיוחד או מכוח היתר כללי, שניתנו לפי חוק זה.

תודה רבה

אפשר לקבל קישור למידע אודות החוק?

כמו כן, האם מספיק להוציא תדפיס שיחות מהחודש האחרון ולהקליט כמה הודעות שבטח יהיו בשבוע הבא כדי להגיש תביעה?

תודה

למעלה