הודעות ספאם שיווקיות

law and order

New member
הודעות ספאם שיווקיות

אני לא יודע אם זה בדיוק מתאים לפורום הזה אבל אני אנסה.

שלחתי קורות חיים דרך ג'וב מאסטר למשרה\ משרות ספיציפיות שפורסמו (כנראה תחת אותה חברת כוח אדם) באתר. עם קבלת קורות החיים הם הכניסו את מספר הפלאפון שלי למאגר שלהם ומאז שלחו לי כבר 7 הודעות מטרידות וזאת לאחר שהבהרתי להם פעמיים בהודעה חוזרת שאני לא מעוניין לקבל את ההודעות ושיסירו אותי מרשימת התפוצה.

האם לפי חוק הספאם ניתן לתבוע על סמך 2 ההודעות שבהן ביקשתי שיסירו אותי ?

בכותרת שאלתך

כתבת שההודעות שווקיות. לא הבנתי מה שווקי בהודעה, תוכל להסביר?
בכפוף להסברך, שאולי ישנה לגמרי את התשובה: הודעות הכוללות משרות (להבדיל מ"הזדמנויות עסקיות", פירמידות ושווק רשתי) אינן מסוג ההודעות שהמחוקק הגביל את משלוחן. לפיכך, משהמסר אטינו מיועד לגרום לנמען לרכוש מוצר או שירות או להוציא כסף בדרך אחרת, אין לך עילה לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים).
אתה יכול לנסות את מזלך אם הבטיחו לך להסיר ולא סהםירו, בעילה חוזית, או בעילת מטרד לפי פק' ההנזיקין. אבל בנזיקין, יש בעיה כי לכאורה זה לא עובר את הרף של "זוטי דברים". דברים של מה בכך. כמו כן, בנזיקין אין פסיקת נזק ללא הוכחתו. לכן תצטרך להוכיח את הנזק גם את שעורו וגם יש אפשרות שתתקל בטענות הגנה שלא תדע להתמודד איתן. למשל טענת ההגנה של חובת הניזוק להקטין את נזקו.

law and order

New member
תודה על התשובה

כן אולי איןי באמת שיווק, טעות שלי.

בגדול - זו חברת כוח אדם שלא מפסיקה לשלוח לי הודעות עם הצעות עבודה במפעלים וכדומה. ביקשתי שוב ושוב שיסירו ואיננו.
האינטרס שלהם זה לאייש את המשרה והם מתוגמלים בהתאם, כך שאומנם אני לא מוציא כסף אך אני מכניס בעקיפין כסף לחברת כוח אדם בעצם העובדה שאני מגוייס.

האם עדיין אין פה קייס?

תודה.

למעלה