הודעות שונות

רותי ע

New member
../images/Emo41.gif חברים למען הקהילה(קהילת הפורום)

לא מזמן עלתה כאן השאלה "איזה ספר הורים מומלץ?" והיו מייד כאלו שענו "ספר פורום להיות הורים כמובן". וזה כל כך נכון, מצטבר כאן כל יום ידע יקר. לא תיאורטי, אלא של כאלו שהיו שם וכותבים מנסיונם. אז תודה לצוות המתעדות שהתנדבו לעזור לי לאסוף את החומרים ולהכניס אותם לקהילה (מאמרים,קישורים,טאג-ליינז): jole, אמא של מיכל, אמא של שחר ורותי הכ. ובקשה מכולם-אם יש לכם מידע שכדאי להוסיף למאמרים קיימים, לינקים לאתרים מעניינים או כל חומר חשוב אחר, אנא שלחו לי מייל. ואם יש לכם/לכן איזה ידע מקצועי שתוכלו לחלוק עם כולנו (בנושאי בריאות חינוך או כל נושא אחר הקשור לילדים) אנא פנו אלי. ושיהיה לכולנו שבוע נפלא

anat30g

New member
../images/Emo18.gif וירוס קטלני חדש ../images/Emo18.gif

עד עכשיו קיבלתי 20 הודעות עם הוירוס הנ"ל - לכן למרות שזה לא פורום אבטחת אתרים - אני מוצאת לנכון להזהיר אתכם מפניו - כי להערכתי - ולאור הממצאים הפתלוגים שהיו התיבת האימייל שלי - זהו וירוס מדביק מאוד. קוראים לו KLEZ, המקור שלו בסין והוא נחשב לוירוס הכי "מתקדם", נכון להיום: הוא פוגע בכונן הקשיח, מדביק מחשבים אחרים ומפיץ בלא התראה קבצים השמורים על המחשב הנגוע וירוס תולעת חדש בשם KLEZ, או בשמו המלא Win32.Klez.I@mm, שהחל להתפשט ברשת בשבוע שעבר, אינו מסתפק בפגיעה בכונן הקשיח ו"הדבקה" של מחשבים נוספים, הוא גם עלול לחשוף מסמכים סודיים ומסווגים השמורים על הכונן הקשיח במחשב הנגוע. הוירוס KLEZ סורק את כל הכוננים המותקנים במחשב הנגוע, מפיץ את עצמו דרך פנקס הכתובות של הדואר האלקטרוני באותו מחשב, ובמקביל מצמיד קובץ (Attachment) כלשהו השמור באותו מחשב. בין הקבצים נכללים קבצים מסוג טקסט (סיומת: ".doc", ".rtf", ".txt"), אקרובט (סיומת ".pdf"), אקסל, HTML וגם קבצי ".jpg" ו-"mpeg". הוירוס KLEZ מתפשט כהודעת דואר אלקטרוני, הנושאת כותרת נושא אחת מתוך 120 שונות אפשריות. במידה והמחשב הנגוע מחובר לרשת מחשבים מקומית, הוירוס עלול לפגוע גם במחשבים האחרים. בנוסף, הוירוס מנסה לנטרל את תוכנת האנטי-וירוס באותו מחשב נגוע, על-ידי מחיקת קודי רישום של התוכנה, הפסקת פעולת התוכנה ושינוי ההגדרות שלה. בניגוד לוירוסים אחרים, במקרה זה אין צורך להפתוח את הקובץ המגיע עם הודעת הדואר הקטלנית כדי להפעיל את הוירוס, "הודות" לבאג הקיים בתוכנת הדואר מיקרוסופט אאוטלוק, הידוע בשמו הלועזי: Automatic Execution of Embedded MIME Type, המאפשר פתיחה אוטומטית של קבצים מצורפים להודעות דואר. מומלץ להריד קובץ עדכון מאתר מיקרוסופט הפותר את הבעיה הזו. הוירוס נחשב לאחד משלושת הוירוסים הכי מסוכנים ברשת היום. חברות האנטי-וירוס המובילות התחום מצביעות על סין כמקור לאותו וירוס. הוא הספיק לפגוע במחשבים רבים באסיה ובסוף השבוע הגיע אף לארה"ב. כמעט כל חברות האנטי-וירוס כבר עדכנו את התוכנה שלהן וניתן להוריד גירסה מעודכנת מהאתרים שלהן. http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=0&id=211735 לפרטים באנגלית: http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32klezg.html http://support.centralcommand.com/cgi-bin/command.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_refno=020417-000005
זהירות!!! בידידות - ענת

אבא גאה

New member
פסיכולוג בפורום הורות הומולסבית ../images/Emo5.gif

שמח להודיע כי ביום חמישי הקרוב 25/4/02 בשעה 21:00 יתארח אצלנו בפורום מר דן פרידלנדר, פסיכולוג המתמחה בעבודה עם ילדים ובני נוער. דן פרידלנדר הוא אב מאמץ ובעל רקע טיפולי בעבודה עם מאומצים ובני משפחותיהם. (מטפל גם במבוגרים) אבקש לנסות ולמקד את השאלות לדן בהיבטים השונים של ההורות ההומולסבית. שאלות למר פרידלנדר אפשר להתחיל ולשרשר להודעה זו. בברכת דיון מוצלח ומועיל. רוני.

anat30g

New member
הסבר באנגלית

http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32klezg.html הוירוס מתחפש לכל מיני קבצים - מה שאני גיליתי עד עכשיו שהגודל הממוצע של הקובץ המצורף הוא עד 150KB - במסגרת הוירוס - קיבלתי כמה הצעות לצפות בתמונות עירום של יפיפיות יפניות, הבטיחו לי משחק מאוד נחמד - שהיה כמובן הוירוס, הבטיחו תוספת לאקספלורר 6... וירוס. סרטון חמוד בפלאש - וירוס... יש מעל 120 נושאים שונים שהוירוס מתחפש בהם - ככה שמאוד קשה לתת את כל הרשימה. בגדול - אל תפתחי קבצים מאנשים שאת לא מכירה - וגם ממי שאת מכירה - זה עלול להיות מסוכן.

דיאנה1

New member
הוירוס הזה נבזי באופן מיוחד עם

הכותרות שלו, למשל: lost your phone number your password hi, dianab, how are you - כלומר הוירוס מוציא מהאימייל את מה שנראה לו כמו השם הפרטי ומשתמש בו. returned mail כאשר כאן השולח מתחזה ל post master - מטעה ביותר! כתובת השולח היא אקראית ולאו דווקא מי שנגוע בוירוס, מה שמקשה על זיהוי המקור שלו. כמה חבל שיש אנשים שמשקיעים בדברים כאלה כל כך הרבה אנרגיה

jole

New member
להתקין דחוף אנטי וירוס../images/Emo104.gif

עם כל ה updates האנטי וירוס שלי "תפס" היום klez שניסה להסתנן אלי למחשב. אז תזהרו מאד מאד מכל מה שמגיע אליכן.

../images/Emo91.gif על ספר להורים - חובה!!!

מומלץ בחום הספר של דר´ עדנה כצנלסון: הורים וילדים ומה שביניהם / פסיכולוגיה של הורים וילדים (הוצאת הורים וילדים). הספר מסביר תהליכי התפתחות, מתאר מצבים בעייתיים ואיך להתמודד אתם ועוקב בעצם מלפני הלידה ועד בכלל, כולל מצבים מיוחדים כמו סכנות ומצבי חירום, הילד החולה, קשיים והתמודדות, משברים במשפחה ועוד ועוד. ממש ממש מומלץ.

הדס א

New member
לרותי המנהלת../images/Emo140.gif

שמי הדס את לא מכירה אותי אבל בנות הפורום כן... רציתי לבקש את רשותך לכתוב להן קוים אסטרולוגים לילדיהן כיון שאין באפשרותי לעשות זאת במסרים מסיבות טכניות.אני מודעת לעובדה שזה לא בדיוק ברוח הפורום ולכן הציעו לי לבקש את הסכמתך בתודה מראש הדס

הדס אני רק רוצה להזהיר אותך לפני

כמה זמן היתה םה נמורולגית שעשתה את זה והיא לא הצליחה לעמוד בלחץ של כל הפונות... ואר כך גם התחילו ביקורות על עבודתה והאם זה נכון לא נכון, ובסוף היא פשוט פרשה בעיניי יוזמה מבורכת אבל סתם רציתי שתדעי

מלמלה

New member
מסכימה עם ורד

למרות שמאוד אשמח ליוזמה שלך אולי יום אחד כולם ירכזו את השאלות וביום אחר תעני לכל הפונים או במסרים או בפורום לפי בחירה

רותי ע

New member
בשימחה ../images/Emo13.gif

על זה בדיוק דיברתי בהודעה "חברים למען קהילת הפורום". שלחי לי מסר או מייל ונגבש איך נעשה את זה באופן מסודר ויעיל.

למעלה