לי השחרור מהצבא היה טראומתי
בפעם הראשונה בחיי, שמצאתי את עצמי ללא מסגרת, מבולבלת ולא מבינה מה אני רוצה מעצמי ומה הצעד הבא שעליי לעשות. מצד אחד תחושת החופש מכבלי השירות הנוקשים נעמה לי מאוד, אך מאידך הייתי גם מאוד מבולבלת. היה לי ברור שאני רוצה ללמוד הבעיה שהתעניינתי בכל כך הרבה תחומים וממש לא ידעתי מה להחליט. השתחררתי בשנת 1992 בחודש יולי. הייתי בבית עד חודש מרץ 2003, ועברתי את אחד החורפים הקשים ביותר שידעה מדינת ישראל. מהבחינה הזו היה כייף אמיתי להשאר במיטה ולהתהפך לצד השני כשבחוץ משתוללת סופת ברד עם רעמים וברקים... חתמתי בלשכת התעסוקה והשלמתי בגרות במתמטיקה. אחותי היתה לפני גיוס וגם היא היתה בבית היינו רובצות בסלון צמודות לתנור עם כלבת הפודל הקטנה(גו'כץ - ג'ולי ז"ל) צופות בתכניות טלויזיה, מבשלות מתכונים מספרי בישול. היינו ערות עד השעות הקטנות של הלילה. היה לי ידיד ששרת בצבא כמדריך כלואים בכלא 6 והיה ער בלילות, וגם אהוב יקר ששירת כקשת בלבנון וגם הוא היה ער בלילות, והיינו מנהלים שיחות ארוכות אל תוך הלילה. וכן הייתי חופשייה כפרפר... זו היתה גם תקופה קשה של חוסר ודאות חוסר כיוון ואני מאוד מקנאה באנשים שיודעים בדיוק מה שהםרוצים. לי עד היום בגילי המופלג יש לבטים, תהיות על העבר (מה שהייתי רוצה לשנות לו הייתי יכולה להחזיר ת הגלגל לאחור) וגם מחשבות על הסבה מקצועית. אני מאחלת לכל הצעירים שבחבורה הצלחה בדרככם לחופש שתדעו למצות כל רגע והכי חשוב תהיו קשובים רק ללבכם ואל תושפעו מאף אחד שחושב שהוא יודע יותר טוב מכם. תאמינו לי, מניסיון.