הודעת ארגון הבריאות העולמי לגבי הסיכון הבריאותי בבשר המעובד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4717239,00.html
שלום
החלק שלנו (ישראל, בשר בקר או כבש כשר וקפוא): ככתוב: "בשר מעובד נחשב לבשר שעבר שינוי בתהליכי המלחה".
על מה מדובר?
על אותו נזל אפרפר שמדיף ריח רע וניגר מהבשר הטחון בבישולו, בנתח בשר בתנור ועוד. זה החומר שמוחדר עם המים במקום מה שההכשר ספח בהמלחה.
כל שכן את כל הבשרים המיועדים ל-BBQ כמו: קבב, המבורגר, נקנקיות צ'וריסו, מרגז, וכל הנקנקיות הרגילות.
אז בעוד במדינות אחרות שבהן אין "בעיית כשרות" ויש גם בשר טרי בשפע - אין בעיה.
מעניין אם המדינה תעשה משהו בנידון. אותו בשר בקר טרי לא מוכשר בארץ עולה ביוקר וקשה יותר להשגה. הוא גם מועט.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4717239,00.html
שלום
החלק שלנו (ישראל, בשר בקר או כבש כשר וקפוא): ככתוב: "בשר מעובד נחשב לבשר שעבר שינוי בתהליכי המלחה".
על מה מדובר?
על אותו נזל אפרפר שמדיף ריח רע וניגר מהבשר הטחון בבישולו, בנתח בשר בתנור ועוד. זה החומר שמוחדר עם המים במקום מה שההכשר ספח בהמלחה.
כל שכן את כל הבשרים המיועדים ל-BBQ כמו: קבב, המבורגר, נקנקיות צ'וריסו, מרגז, וכל הנקנקיות הרגילות.
אז בעוד במדינות אחרות שבהן אין "בעיית כשרות" ויש גם בשר טרי בשפע - אין בעיה.
מעניין אם המדינה תעשה משהו בנידון. אותו בשר בקר טרי לא מוכשר בארץ עולה ביוקר וקשה יותר להשגה. הוא גם מועט.