הודעת ארגון הבריאות העולמי לגבי הסיכון הבריאותי בבשר המעובד

הודעת ארגון הבריאות העולמי לגבי הסיכון הבריאותי בבשר המעובד

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4717239,00.html

שלום
החלק שלנו (ישראל, בשר בקר או כבש כשר וקפוא): ככתוב: "בשר מעובד נחשב לבשר שעבר שינוי בתהליכי המלחה".
על מה מדובר?
על אותו נזל אפרפר שמדיף ריח רע וניגר מהבשר הטחון בבישולו, בנתח בשר בתנור ועוד. זה החומר שמוחדר עם המים במקום מה שההכשר ספח בהמלחה.

כל שכן את כל הבשרים המיועדים ל-BBQ כמו: קבב, המבורגר, נקנקיות צ'וריסו, מרגז, וכל הנקנקיות הרגילות.

אז בעוד במדינות אחרות שבהן אין "בעיית כשרות" ויש גם בשר טרי בשפע - אין בעיה.
מעניין אם המדינה תעשה משהו בנידון. אותו בשר בקר טרי לא מוכשר בארץ עולה ביוקר וקשה יותר להשגה. הוא גם מועט.
 
אוי איך שאתה אוהב את זה

אבל לצערך אין קשר בין בשר מעובד לכשר ...
הבעיה שהבשר בארץ מגיע מימדינות עולם שלישי כארגנטינה, ולא בתהליך ההכשרה שלהם.
 
היא כן, אבל אל תספר להם ....

לינק לויקיפדיה

עוד קישור
כל ארצות העולם השלישי נמצאות מדרום לאזורים המפותחים בעולם.
באמריקה המרכזית והדרומית.
באפריקה ובחלקה הדרומי של אסיה.
דוגמא למדינות אלו: כל ארצות המזרח התיכון פרט לישראל, כל ארצות אפריקה פרט לדרום אפריקה, כל ארצות אמריקה המרכזית והדרומית (כל המדינות שמדרום לארה"ב), כל מדינות דרום מזרח אסיה, כולל הודו, סין ופקיסטן.

קישור למדינות מפותחות (ללא ארגנטינה)

להמשיך?
 

yair_bar

New member
מנהל
זה לא נושא הפורום. מבקש להמשיך במסרים

אם אתם מעוניינים
&nbsp
תודה רבה
 
אני חושב

לפי מיטב הבנתי באוכל, שמקור חומרי הגלם זה חשוב לא פחות מהמתכון עצמו!
אבל אם אתה מבקש, אני מכבד!
 

yair_bar

New member
מנהל
המקור חשוב בהחלט

אך התמורות הפוליטיות, ההגדרות הסוציליות והסיווגים מסביב פחות
 
מה אתה אומר?

מהו בשר מעובד?
בשר שהוספו לו חומרים כימיים? ומה אתה חושב שיש בבשר המוכשר הקפוא?
אבקת פלאים אפורה?
הבשר עובר מיטת מחטים להזרקת מים עם כימיקלים ואחר כך נחבט לפיזור הנוזל
באופן אחיד. ומאיזה בשר לדעתך מייצרים המוצרים לBBQ שציינתי?

ואני לא אוהב את זה בכלל. לא את הדת (כל דת!) ולא את זה שהם קובעים לי מה לשים בצלחת.
 

yair_bar

New member
מנהל
אבל זה פורסם בכל העולם ולא קשור לכשרות

בגרמניה מתבאסים על הנקניקיות - גם בגלל כשרות? באמריקה על המבורגר וכו'
 
לא כך, כלל וכלל

שלום
בעוד שארגון הבריאות העולמי מכוון למוצרים מעובדים ולא לבשר הטרי, לנו בישראל יש בעיה שלהם אין. ורק עליה אני מצביע.
באדיבות הרבנות אנו אוכלים בשר מסרטן. לך תשיג לא מסרטן - קח משכנתא.
בהמבורגריות נורמאליות, משתמשים בבשר טרי טחון ולא קפוא.
לטחון בשר לא נקרא עיבוד. בתעשיה מוסיפים לו חומרים והם מסרטנים!
אני מאמין שגם מי שמכין לבד עם תבלינים, בשר טרי (טחון) וכו' - המוצר שלו לא מסרטן.
התעשיה תתישר והדת לא!
 

yair_bar

New member
מנהל
אבל הכותרת שלך מדברת על משהו ספציפי

שפורסם בימים האחרונים ולא קשור כלל לכשרות
&nbsp
והתוכן מתייחס למשהו אחר.
&nbsp
&nbsp
 
נכון, מפני שזו הידיעה הכללית (לעולם) אך לנו יש יחוד


שלום
ותחת הכותרת, ובהתיחס למאמר שבקישור, יש בתוכו מידע ספציפי לסוגיה שאני מדגיש.
ללא הכותרת והמאמר, לא ניתן להדגיש שורה ולהתמקד במשמעות שלה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אשמח לשמוע את דעתך על עצם הנושא של בשר מעובד

בחו"ל והאיסור שיצא
 
בבקשה

שלום
גם בחו"ל (אנגליה למשל) יש בשר מעובד. הוא זול משמעותית וחלק ממעדמד הנמוך
צורך ממנו (אני ראיתי אדם קונה נקניק קפוא שמיועד לכלבים, כאוכל!)
בשר מעובד כמו נקנקיות נמכרים ברחוב (בארה"ב וקנדה), בירידים, בתערוכות ובמשחקי ספורט בכמויות אדירות. זה לא בריא.
יש מגוון נקנקים שמכילים בשר מעובד ע"מ להנגישם במחיר תחרותי.
מצד שני, הבשר הנמכר שם טרי! גם הטחון.
מקרר הבשר מכיל: בקר, חזיר, עוף ודג. הדג שוחה במים ונמכר טרי.
יש גם סלמון (לא חי) טרי.
רובו של הבשר המעובד שם הוא ג'אנק פוד:
כל רשת גדולה מוכרת נקנקיות במחיר שווה לכל נפש: IKEA, COSTCO ועוד.
זה בחול.
בארץ, 90% מהבשר הנמגר מגיע קפוא, אחרי: הכשרה (ספיחת 2/3 מהנוזל,
עיבוד: מחזירים את המשקל ע"י הזרקת מים עם פוספטים ועיבוד (מחטים וחביטה)
ואח"כ הקפאה.
בארץ יש נתחים מובחרים בהקפאה וכתוב בשר מעובד!
וכמובן כל הנקנקיות (שרובן המכריע עוף שעבר עיבוד מטורף. אגב, בעבר לא כך היה. למוצרים מרקם משחתי ואם תשאיר אותו בתנור - הוא יתנהג כמו פלסטיק ולא כבשר! בדוק.
זה כולל את כל מוצרי הבשר כמעט של זוגלובק, יחיעם, עוף טוב T-בון וכו'.
בקיצור - סכנת נפשות לאכול בארץ בשר בקר נקנקים/נקנקיות ע"פ המאמר.
אם זה כשר ומוכשר - זה נכנס לקטיגוריה של מסוכן.
 
אוי כלכך הרבה ועוד ברצף

בגרמניה, ארץ איכות המאכל הלאומי הוא קרי-וורשט (נקניקיה קרי) ויש איכותיות מבשר מעובד שמוגשות במסעדות שף עטורות כוכבי משליין

דוגמה
ובכלל שווה לקפוץ למוזאון לקרי*וורשט ולראות איך גרמניה גאה בבשר המעובד שלה
או קלב לאבר וורשט (נקניקית כבד עגל)

אם מדברים על איכות אין כמו הסרבלך (נקניקיות מבשר מעובד בשוויץ - שזה יותר מהמאכל הלאומי)
 
כן , גם דג הפוגו נחשב ביפן למעדן...

שלום
אבל 1 מכל 1,000 מת מהרעל.
המרגרינה הוצאה מחוץ לחוק במערב אבל מי יוותר על הבורקס (הטורקי).
ומה עם עישון סיגריות? גם כן לא בריא וטנשים ממשיכים כאילו אין מחר.
פעם תלווה אחד שעישן ל-MRI או CT חזה במצב קשה ותדבר איתו...
ואחרי זה תצא ותדליק סיגריה!
 

רוני1955

Active member
אין כל קשר

תהליך הכשרות לא עושה כלום לבשר. בתהליך הכשרת הבשר לא מכניסים לבשר לא חומרים כימיים ולא מים. זה נעשה לכל בשר באשר הוא. אני אסביר לך מהו בדיוק תהליך הכשרות: תהליך הכשרות תלוי אך ורק בגודל הכיס של מי שמכשיר את הבשר. ככל שהכיס שלו גדול יותר, תקבל תעודת הכשר עם הכשרים רחבים יותר. את תשלם מספיק, יכשירו לך גם חיות נוספות.
 

r5566

New member
לא קשור לכשרות. בארץ כמו בארץ פיתחו המצאות

שלא תראה בחו"ל כמו למכור בשר בקר מיושן מבשר קפוא. ברוב הסופרים בישראל כשהקצב טוחן לך בשר בקר הבשר היה בעברו קפוא ומעובד.
בנוסף בארץ כמעט כל מוצרי הבקר הקפואים הם מעובדים. בחו"ל אפשר למצוא בקלות בשר בקר לא מעובד גם קפוא.
אני מניחה שהכל מתחיל ונגמר בעלויות וכדאיות. בארץ בהשוואה לחו"ל צריכת הבשר הבקר (וגם כבש) לא גבוהה. קונים הרבה יותר עוף ומוצריו. בחו"ל הרבה יותר נגיש.
 
למעלה