הודעת הבהרה חשובה לגולשי הפורום :
אני מעוניין בזאת להצהיר על כך , שבניגוד לאשר טוען HD כשכותב על כך שגישת ה"ניעור" היא חסרת רגישות , אטומה ואדישה , יש בגישה הפרסונאלית שלי די והותר בשביל לעזור לאדם במצוקה . לא די בזאת שאצהיר שאני רגיל לתמוך ברבים אשר נתקלים בקשיים , כך שטענתו של HD מבוססת על טעות קריטית לגביי אישית , אלא שהגישה הזו מלווה בקו מחשבתי אשר אתאר כדלקמן :
אדם ביקש תשובות , תשובות הוא קיבל . באם HD או ToryMaster מבקשים היו תמיכה נפשית ותו לא , תמיכה מאגית-מנטלית ממני הם היו מקבלים עוד מקבלים , אלא שהאדם שאל שאלות תיאולוגיות , דתיות , רוחניות , ובין אם עוסק הוא במשעול פגאני או בין אם בצמחונות עסקינן , הרי שאני אישית עניתי להם בצורה המוסרית והכנה ביותר שביכולתי אפוא לענות - תיארתי להם את אשר אני רואה כאמת לאמיתה .
כמה קל אפוא לצלול אל תוך המשפטים הנדושים , שגורים וקיטצ'יים בסגנון " הכל בסדר , אל תדאג , הכל בסדר " , כמה קל לנהות אל נבכי התיאוריות הניו אייג'יות המעוותות והמטופשות לפיהן אמת של כל אדם לא פחותה בערכה מאמת של אדם אחר , אלא שככלות הכל הגישה הניו אייג'רית היא אולי **ה**-מסוכנת מבין הגישות אליהן יוצא לנו אינדיבידואלים להחשף . וכי למה ? חד וחלק , בצורה ברורה אשר אינה משתמעת לשני פנים אבהיר זאת בצורה לוגית גם אם חריפה קמעה - כי הגישה הניו אייג'רית היא הרסנית ומסוכנת מאוד משום שברגע הראשון שבו אדם נאיבי מתמיה את ההנחה השגוייה לפיה האמת של X לא פחותה מאמת של Y , והוא עצמו מאמין ב X , אזי באם X לא פחות נכון מכל תיאוריה אחרת , הוא לא יחקור כלל וכלל את Y . הוא לא יחקור , לא ינסה לחפש , למצוא , להוכיח , לאשש , להבין , להשוות , לגלות , לחזק , להפריך , לחייב או לשלול , הוא יפול אל תוך בור הערטילאיות וביצת הבורות , יתנחם בכך שישמע מהקולגות על " אור ואהבה , זה השיעור שלך , טמון ראשך בחול כבת יענה " . הם שאלו שאלה , אני הצגתי את האמת לשיטתי .
באם במצב מנטלי פרובלמטי עסקינן , כמו גם באם היו פונים אליי אישית לעזרה , הייתי נותן ידי , הייתי מכוון , הייתי מייעץ , עוזר , תומך ומקל , אלא שכפי שאמר בודהה בזמנו - באם בשדה הקרב אדם נפגע מחץ האויב , אין סיבה לחשוב על בית האויב , הקאסטה שלו ואופיו - יש צורך לשלוף את החץ במהירות האפשרית ולהציל חיים. בהתאם לזאת , הייתי מגיש עזרה , הייתי תומך מאוד , אבל באותה המידה הייתי מגייס כוחות מאגים , בין אם שלי או של חזקים ממני כדי לעזור לאנשים במצוקה , לא הייתי מתפלפל או שולח את המשפטים הידועים מראש של " יהיה בסדר " , זה ביזיון , זו לא עזרה אמיתית .
כאמור כבר בדיון אחר , אפשר להביא לאדם פלוני אלמוני את המורים הטובים בעולם לשחייה , אבל כשהאדם ירצה לצלוח את הכינרת , אף מורה לא ישחה עבורו , כך שבאם ביכולתו של Gwizard לדרבן , גם אם באמצעים נוקשים קמעה , מכאן שמדובר באמצעי יעיל , וכל המרבה הרי זה משובח .
לסיכום - לפני ששוללים ופוצחים במלחמה אינטרנטית ופלפולים תוך הקלדה עיוורת ומחשבה עיוורת גם כן , אציע לחשוב ולא לתקוף לפני שמבינים את קו המחשבה של האדם האחר , ובטח ובטח שזה לא בסדר ולא הגון מצידך שלומי לאמר לי שאני לא רגיש , לא יפה . נדב .
אני מעוניין בזאת להצהיר על כך , שבניגוד לאשר טוען HD כשכותב על כך שגישת ה"ניעור" היא חסרת רגישות , אטומה ואדישה , יש בגישה הפרסונאלית שלי די והותר בשביל לעזור לאדם במצוקה . לא די בזאת שאצהיר שאני רגיל לתמוך ברבים אשר נתקלים בקשיים , כך שטענתו של HD מבוססת על טעות קריטית לגביי אישית , אלא שהגישה הזו מלווה בקו מחשבתי אשר אתאר כדלקמן :




