הודעת הבהרה חשובה לגולשי הפורום :

נדב פ1

New member
הודעת הבהרה חשובה לגולשי הפורום :

אני מעוניין בזאת להצהיר על כך , שבניגוד לאשר טוען HD כשכותב על כך שגישת ה"ניעור" היא חסרת רגישות , אטומה ואדישה , יש בגישה הפרסונאלית שלי די והותר בשביל לעזור לאדם במצוקה . לא די בזאת שאצהיר שאני רגיל לתמוך ברבים אשר נתקלים בקשיים , כך שטענתו של HD מבוססת על טעות קריטית לגביי אישית , אלא שהגישה הזו מלווה בקו מחשבתי אשר אתאר כדלקמן :
אדם ביקש תשובות , תשובות הוא קיבל . באם HD או ToryMaster מבקשים היו תמיכה נפשית ותו לא , תמיכה מאגית-מנטלית ממני הם היו מקבלים עוד מקבלים , אלא שהאדם שאל שאלות תיאולוגיות , דתיות , רוחניות , ובין אם עוסק הוא במשעול פגאני או בין אם בצמחונות עסקינן , הרי שאני אישית עניתי להם בצורה המוסרית והכנה ביותר שביכולתי אפוא לענות - תיארתי להם את אשר אני רואה כאמת לאמיתה .
כמה קל אפוא לצלול אל תוך המשפטים הנדושים , שגורים וקיטצ'יים בסגנון " הכל בסדר , אל תדאג , הכל בסדר " , כמה קל לנהות אל נבכי התיאוריות הניו אייג'יות המעוותות והמטופשות לפיהן אמת של כל אדם לא פחותה בערכה מאמת של אדם אחר , אלא שככלות הכל הגישה הניו אייג'רית היא אולי **ה**-מסוכנת מבין הגישות אליהן יוצא לנו אינדיבידואלים להחשף . וכי למה ? חד וחלק , בצורה ברורה אשר אינה משתמעת לשני פנים אבהיר זאת בצורה לוגית גם אם חריפה קמעה - כי הגישה הניו אייג'רית היא הרסנית ומסוכנת מאוד משום שברגע הראשון שבו אדם נאיבי מתמיה את ההנחה השגוייה לפיה האמת של X לא פחותה מאמת של Y , והוא עצמו מאמין ב X , אזי באם X לא פחות נכון מכל תיאוריה אחרת , הוא לא יחקור כלל וכלל את Y . הוא לא יחקור , לא ינסה לחפש , למצוא , להוכיח , לאשש , להבין , להשוות , לגלות , לחזק , להפריך , לחייב או לשלול , הוא יפול אל תוך בור הערטילאיות וביצת הבורות , יתנחם בכך שישמע מהקולגות על " אור ואהבה , זה השיעור שלך , טמון ראשך בחול כבת יענה " . הם שאלו שאלה , אני הצגתי את האמת לשיטתי .
באם במצב מנטלי פרובלמטי עסקינן , כמו גם באם היו פונים אליי אישית לעזרה , הייתי נותן ידי , הייתי מכוון , הייתי מייעץ , עוזר , תומך ומקל , אלא שכפי שאמר בודהה בזמנו - באם בשדה הקרב אדם נפגע מחץ האויב , אין סיבה לחשוב על בית האויב , הקאסטה שלו ואופיו - יש צורך לשלוף את החץ במהירות האפשרית ולהציל חיים. בהתאם לזאת , הייתי מגיש עזרה , הייתי תומך מאוד , אבל באותה המידה הייתי מגייס כוחות מאגים , בין אם שלי או של חזקים ממני כדי לעזור לאנשים במצוקה , לא הייתי מתפלפל או שולח את המשפטים הידועים מראש של " יהיה בסדר " , זה ביזיון , זו לא עזרה אמיתית .
כאמור כבר בדיון אחר , אפשר להביא לאדם פלוני אלמוני את המורים הטובים בעולם לשחייה , אבל כשהאדם ירצה לצלוח את הכינרת , אף מורה לא ישחה עבורו , כך שבאם ביכולתו של Gwizard לדרבן , גם אם באמצעים נוקשים קמעה , מכאן שמדובר באמצעי יעיל , וכל המרבה הרי זה משובח .
לסיכום - לפני ששוללים ופוצחים במלחמה אינטרנטית ופלפולים תוך הקלדה עיוורת ומחשבה עיוורת גם כן , אציע לחשוב ולא לתקוף לפני שמבינים את קו המחשבה של האדם האחר , ובטח ובטח שזה לא בסדר ולא הגון מצידך שלומי לאמר לי שאני לא רגיש , לא יפה . נדב .

Heathen Dawn

New member
ציפיתי לזה ומצאתי את זה

הערות נגד ה-"ניו-אייג'ריזם" בהודעה של נדב. שהרי, אליבא דנדב, הניו-אייג' הוא שורש כל רע ויש להכריתו מן העולם. אבל לעניין העיקרי: למיטב הבנתי, ToryMaster לא ביקשה תמיכה נפשית בלבד או עזרה תאולוגית בלבד, אלא פתחה פתיל שכורך בתוכו את שתי הבעיות גם יחד. זוהי נקודת ההתייחסות הראויה לכל הפתיל הנ"ל. מה שאלון עשה, הוא בא אליה בדין ודברים מנקודת הראות התאולוגית בלבד. דבריו של אלון אולי נאותים כאשר מדובר בדיון תאולוגי ותו לו, אבל, כמו שאמרתי, הפתיל היה יותר מעניין תאולוגי. הוא היה בעניין מצוקה נפשית, והדבר הזה לא נלקח בחשבון. באשר לדעה שלי שמצוקות נפשיות לא פותרים בשיטות של מפקד בצבא ("עזרה על-ידי ניעור"), זוהי האמת המוחלטת שלי, הנשמה שלי, ואני לא מתכוון לוותר עליה. אני עומד על דעתי שנעשה כאן מעשה שלא ייעשה. היו ברוכים. HD

gwizard

New member
אולי מספיק ?

וכשזה מגיע ממני, שמאוד אוהב בתקופה האחרונה להתווכח על שטויות, זה באמת אומר שיש כאן טיפה'לה הגזמה.

TheBlueOne

New member
../images/Emo18.gif הודעת הבהרה חשובה ../images/Emo18.gif

נדב, אני מקווה שאמרת את מה רצית כי פה זה נגמר. אנחנו לא נפתח זאת לדיון מחדש וכפי שכבר כתבתי (ולדעתי אתה פיספסת את הנקודה העיקרית בכל העניין): אנחנו במדיה האינטרנטי, דבר אשר דורש מכל אחד ואחד מאיתנו להתנסח בצורה שונה. לפיכך הודעות אשר "משתלחות" או "מעיפות סטירת לחי מצלצלת עם הצד המעליב של היד" יימחקו לאלתר. גם ביקורת צריך לדעת להעביר. וכרגיל, הודעות נוספות בנושא, יימחקו
לתשומת
כם.

למעלה