הודעת התנצלות..

• פותח הנושא SHEX
  • פורסם בתאריך

SHEX

New member
הודעת התנצלות..../images/Emo95.gif

כמו ששמתם לב (או שלא, תלוי מי אתם...), לא הייתי פה בנוכחות מלאה בבערך חודש האחרון העומס הצבאי שהיה מסביב לכל אירועי יום הזכרון/עצמאות מנע ממני להגיע הביתה ליותר משעות ספורות (אותן ניצלתי בשביל לישון), ולאחר מכן האינטרנט שלי החליט למות לכמה ימים. אז קבלו את התנצלותי על הנוכחות המאוד דלה כאן בתקופה האחרונה ועכשיו אני מתכוון להיות פה שוב כמו שצריך...

Molchansky

New member
לא נורא../images/Emo13.gif

צבא זה באמת מתיש וצריך לנוח הרבה ומה שלומך ככה?

Molchansky

New member
אני בסדר

רגיל
מפתח את שרירי הלחיים והפה עם הקלרינט
(וגם הלשון כמובן)

SHEX

New member
אני שמח שאתה נהנה../images/Emo95.gif

אצל מי אתה לומד, אגב?

Molchansky

New member
לבד מול המראה../images/Emo13.gif

ומדי פעם מקבל טיפים מאנשים שאני מכיר שמנגנים על קלרינט

SHEX

New member
חחח כמוני בערך...../images/Emo95.gif

רק שאתה בטח מתקדם יותר ממני אני די לוקח את זה מאוד לאט. הביאו לי כמה חוברות למתחילים שממש מלמדות מאפס, אם אתה רוצה..

Molchansky

New member
אני גם לוקח את זה לאט

זה יותר לזמן הפנאי ולכייף אני משתדל להתמקד יותר בפסנתר וסולפג' אז יוצא על הקלרינט בערך חצי שעה - שעה כל יום לפעמים אבל גם יש ימים שאני לא מתאמן בכלל על הקלרינט. אגב יש לי גם חוברת למתחילים, A Tune A day ועוד אגב, תמיד פחדתי מאיצבוע של כלי נשיפה (המון כפתורים) אבל עכשיו שהתחלתי שמתי לב שיש הרבה הגיון באיצבוע וזה לא כזה קשה, המהירות והניקיון בנשיפה זה כבר החלק הקשה

SHEX

New member
זו דווקא לא הבעיה שלי..../images/Emo95.gif

נשיפה, ובכללי, נשימה (שזה דבר הרבה יותר מסובך ממה שנשמע) זה התחום התעסקות שלי כבר שנים, אני צריך להתרגל יותר להפקת צליל ולזה שיש שימוש ביותר משלוש אצבעות..

Molchansky

New member
שמתי לב באמת

שעדיין מאוד קשה לי הנשימה והנשיפה אחרי שעה הלחיים שלי כבר די כואבות (השרירים) וזה באמת ממש לא קל לנשום במקומות הנכונים ובמהירות הנכונה, עכשיו כשהתחלתי קצת למדתי להעריך את כל נגני כלי הנשיפה, אני חושב אבל שבאמת לומדים להעריך נגנים של כלי רק כשמנסים לנגן על הכלי. אבל כשאני מצליח להפיק צליל נקי ויפה אין שמחה גדולה מזו

Molchansky

New member
נ.ב שאלה

זה נהוג לשבת בהתחלה מול טיונר בשביל לראות שמדייקים בצלילים? או שיש שיטה אחרת?

SHEX

New member
לא רק בהתחלה../images/Emo95.gif

מאוד מקובל וגם מאוד יעיל לעבוד עם טיונר. יש ממש תרגילים שלמים שמיועדים לעבודה עם טיונר. בזמן נגינה, לעומת זאת, לא הייתי ממליץ לך לעבוד עם טיונר, כי זה יגרום שרוב הריכוז שלך יהיה בטיונר, ולאו דווקא בפראזה. עדיף לדעתי (וגם לדעת מספר מורים שיצא לי לדבר איתם על זה) לעשות תרגילים עם טיונר, לא יצירות..

Molchansky

New member
תודה../images/Emo13.gif

אז אני אתחיל לתרגל את הנשיפה והניקיון בצליל עם טיונר חשבתי אולי בעתיד אני אקח איזה כמה שיעורי חיזוק

למעלה