הודעת מנהל (מקפיץ דיון)

lj101

New member
נושא חדש - האם קיימת אפליה בין

תושבי רמלוד לבין תושבים מהערים היותר "יוקרתיות" לדוגמה במציאת מקומות תעסוקה טובים יותר - סטיגמה / אפלייה / בצדק הצבת תלמידים בוגרים ממקצועות האלק' ומחשבים בתפקידים זוטרים או ביח' פחות נדרשות לעומת לעמיתיהם מהערים השכנות. בברכה LJ101

לצערי הסטיגמה קיימת

ואני יתן מס' דוגמאות לכך 1.לפני כשנה רציתי לרכוש פינת אוכל באחת החנויות בת"א כאשר שאלתי עם אני יכול לשלם בצ'יק אמרו לי שזה בסדר גמור עד שמנהל החנות ראה שאני תושב לוד . 2. כמה פעמים בני נוער נזרקו ממסיבות ומועדונים בגלל שהם היו מלוד או מרמלה ? לגבי מה שקורה במערכת החינוך אני ממש לא יודע אבל בשורה התחתונה הסטיגמה אכן קיימת . גיא

lj101

New member
אחחח... בול פגיעה גיא ../images/Emo132.gif

שהתחילו ברמלוד להקים סניפי הסופרים של הרשתות גדולות משום מה קיבלו רק מזומן או כרטיסי אשראי, ואבסורד היה שנסענו לרחובות קיבלו צ'ק עבור אותה הרכישה בסופר מבלי לשאול הרבה שאלות למה ? לגבי מסיבות דעתי קצת חלוקה בנושא מכוון שאני עוד נמצא בשנות השמונים ותחילת התשעים הבעייה הייתה חמורה מאוד פשוט היו עושים סלקציה רמלודים שהם לא נכנסים, אחת הסיבות בתקופתי הייתה מעורבות יתרה של רמלודים במכות במועדונים, אבל כיום המצב שונה והסלקציה במועדוני "האיכותיים" היא לפי הפרצוף ולא לפי העיר.

דני361

New member
lj101 שלום לך

הסטיגמות קיימות בכמויות על תושבי רמלה ואני יודע שגם על תושבי לוד. אבל חשוב לזכור שאת מרבית הסטיגמות אנו התושבים יוצרים יש דברים מאחורי הסטיגמות האלו לצערי. אולי אנו צרכים לחשוב מה לא בסדר איתנו ולנסות לשנות את הסטיגמות דניאל

zivsb

New member
נגעתם בנקודה חשובה וכואבת../images/Emo88.gif

לצערי אני בעולם ועיר הרבה שנים איך קוראים לי קשיש אבל הסטיגמה התחילה אנח מצטער מר מנשרוב ע"י פוליטקאים ובגלל שיקולים פוליטיים ראשי הערים תמיד בניסיונם לגייס כספים אנחנו עיר עם בעיות סוציואקונומיות יש לנו תושבים נחשלים ועוד כהנה וכהנה וזאת בשביל עו לירה לתקציב כן יש הפליה של תושבי הפריפריה לא רק לוד רמלה גם הקב"א נקבע כך (קב"א) קבוצת איכות ויש עוד ועוד המורים והמורות בלוד רמלה מגיעים רק כתחנה אחרונה המשך לפי דרישה ומסר פוליטי

lj101

New member
ערב טוב לדני וזיו,

דני אתה אתה צודק בהחלט כי חלק ממעשי התושבים הם אלה הגורמים לסטיגמות, אכן יש אוכלוסיה קשה שלצערינו מי שאשם בהבאתם לרמלוד כמו שזיו אמר הם פרנסי העיר שלנו. 1. זה מתחיל מזה שלדוגמה קיים מצב שמחלקת רווחה נותנת מענה לכמעט 40% מהמשפחות בעיר, את אף אחד לא מעניין המצב כי כל אחד דואג לכיסא שלו וחלק מההסכמים הקואליציונים שומרים את המצב הקיים (בכירי המחלקה, וחלק מעובדי המחלקה הם נמצאים בזכות הסכמות של לפני הבחירות ודואגים לאוכלוסיות שלהם כך שאין דין ואין דיין). 2. קליטת עלייה שנכשלה בכל המובנים פרנסי העיר בשנות התשעים גרמו לכך שאוכלוסיה שלא התקבלה בשום עיר (כן, כן אפילו בנתיבות הרחוקה) התקבלה כאן תמורת סתימת פיות ע"י העברת תקציבים לטיפול נקודתי ששומרים על המצב הקיים ולא משפרים וכך נוצר הגטו של שנות התשעים זה שכולנו מאוד לא רצינו שיהיה מהניון של העבר. 3. הגעת אוכלוסיות חלשות / משתפי"ם / שבחי"ם / גורמים פלילים לרמלוד כתוצאה מיצירת חממה נוחה תוך כדי התעלמות ע"י הממשלה ופרנסי העיר והמשטרה בפרט. 4. אוכלוסיה אלימה, אני זוכר איך בתקופת צעירותי ביסודי ובתיכון כל עבריין קטן השליט טרור בכיתות ומחוצה להן מבלי טיפול הולם של רשויות החוק והחינוך המצב קיים עדיין ואין טיפול ביד קשה בבעיות שיוצרים אותם התלמידים. 5. במקום ליצור מקומות בילוי ופיתוח תרבות הפנאי פותחים עוד ועוד בתי כנסת לכל קהילה 5 בתי כנסת מינימום גם בלוד וגם ברמלה המצב זהה לחלוטין לדוגמה באר יעקב מקום בעל פוטנציאל להתפתחות במקום לפתח את הישוב ראיתם מהבנו שם כולל ועוד כולל ועוד כולל עוד כולל. 6. אוזלת היד של המשטרה המקומית בטיפול בבעיות (דוגמה קטנה בפסח האחרון הזמנו נייד שתיתן דוחות למי שחונה באדום לבן ועל המדרכות, אחרי שהנידת הגיעה נחשו מה עשה השוטר פשוט עצר רכבים לבדיקת רשיונות זה חוכמת חלם), יש עוד והמבין יבין. 7. כמו שזיו אמר לגבי איכות המורים יש צורך גם להוסיף באותה הנשימה את מפקדי תחנות המשטרה ברמלוד, יש מושג והוא תפקידי רוחב ז'את אומרת שהם בסך הכל מגיעים לצבור ניסיון בעיר ולהתקדם בדרגות כדי שברזומה שלהם יהיה כתוב "טיפול באוכלוסיות קשות" לפי דעתי כמו בארה"ב מפקדי ושוטרי התחנות צריכים להיות כפופים לראש העיר כך שראש העיר יקבע את המדיניות ולא המפכ"ל שיושב במרומי האולימפוס שאחרי פעולה אחת כוווווולם נעלמים כמו עכברושים ושוב החגיגה מתחילה. התושבים שבאמת אכפת להם מהעיר ולא רוצים לצאת מהעיר הם אלה שסובלים אבל הבעיה היא שוב פעם וכמו שאמרתי לא פעם צריך לשנות את סדר העדיפויות, אולי זה קצת בעייתי אבל אין מה לעשות צריך לעשות סדר. בברכה LJ101

lj101

New member
הערה קטנה לגבי סעיף 5, לפני שחלק

מחברי הפורום היקרים שהם מסורתיים או דתיים יפגעו ברצוני להבהיר שאין בעיה בהקמת מקומות למתן שירותי דת אבל בפרופורציות הנכונות ותוך מתן הדגש לאיכות הסביבה ולא כמו ברמלה שתוך לילה הקימו מבנה ברחוב השיריון וכן בגינה שליד מבלי לתת את הדעת ע"י העירייה, עוד דעה קטנה בעיר רמלה קיימים בתי כנסת כמעט לפי הכמות בערים שהן פי שתיים או יותר תושבים מרמלה.

דני361

New member
אני יספר לכם על סטיגמה

אחיין שלי בן 19 והוא תושב לוד ולא רמלה כמוני הבחור סיים מגמה ראליית ברמלה לוד בהיצטינות בצבא הוא משרת בסיירת חטיבה 7 לבחור ראש על הכתפים הוא יוצא עם בחורה תושבת נווה מונוסון(נווה אפרים) ההורים של הבחוה ממש אהבו את הילד עד ליום שהוא סיפר שהוא גדל בלוד ומתכון להמשיך לגור בעיר הזו גם לאחר השיחרור מצה"ל . כאן נוצר ויכוח בין החברה להורים שלה שבסופו של דבר החברה עברה לגור ייחד איתו בלוד אז הסטיגמות קיימות בצורות שונות ולא רק בכניסה למועדונים או בסירוב לקבל צ'יק של תושב רמלה . המשך יום טוב דניאל

הסטיגמות בהחלט קיימות...

אבל הן לא בהכרח מתורגמות למעשים.. למרות שבהחלט יש מקרים שגם זה קורה... במסיבות וכולי א-י-ן אפליות כלפי תושבי רמלוד כיום! אולי הייתה בעבר אבל היום בהחלט אין... הקב"א גם כן לא מושפעת כלל מהעובדה שאת/ה תושב/ת רמלוד.. בקשר לשוק העבודה והלימודים הגבוהים.. בעניין הזה באמת אין לי נסיון אז אני יניח לאחרים לתת את דעתם..

fireloc

New member
סוף סוף החברה מרמלה

ניכנסים לכאן MooNLighT NargilA ראשית אני שמח שנושא הסלקציות במועדונים בירידה כמו שאתה אמרת אני כבר הרבה זמן שלא בקרתי במועדון של חברה צערים בקשר לחינוך ומקומות עבודה גם אני לא שמעתי אולי ידידנו J101 יוכל לתת לנו קצת רקע על כך .

באמת נחמד שיותר

תושבי רמלה נכנסים לפורום זה נותן תחושה שהפורום מתקדם בכיוון הנכון ועכשיו לנושא לצערי רבים מהצעירים מתושבי רמלוד סבלו מכל מיני סלקציות בכמה דברים כמו הכניסה למועדונים באזור ת"א קבלת צ'יק מתושב רמלוד היה בגדר חלום אבל לשמחתי אני חש שיש שינוי בנושא ובאמת יש ירידה . וזה אני חייב לומר בזכות הנוער הנהדר שלנו שיודע להיתנהג וגם לשממש דוגמא לרבים אחרים . חבל יש כאן רק נציג בודד של הנוער שלנו והוא MooNLighT NargilA ישר כוח גיא

zivsb

New member
לא ../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif../images/Emo47.gif../images/Emo151.gifאת נערה

למעלה