הודעת קיטורים

rastotman

New member
הודעת קיטורים

היום הייתי בסופר וקניתי לי שני גושי טופו, מעדן סויה תות של צוריאל, כאילו גבינת זיתים גם של צוריאל, וגבינת טופו של טופוטי. וזה לא היה מגעיל כמו שציפיתי אחרי הגבינת זיתים (שאם היא הטובה אני שמחה שלא טעמתי את השאר) שהייתה בטעם של גבינה משולשת עם טחינה, אבל בכל זאת לא הצלחתי להכין שום דבר שאני ממש רוצה לאכול. אבל לפחות ניסיתי. ואני באמת מאמינה שאפשר לחיות חיים טבעוניים מלאים גם בלי לאכול טופו- רק שנישאר לי גוש טופו מיותר במקרר, וחבילה של דמוי גבינה צהובה כימעט מלאה ואני מחפשת משהו לעשות איתם לפני שאמא תראה שהם שם. טופו לא הופך לטוסט, נכון?
.
 

Neta558

New member
צוריאל מאכזבים בגבינות...

גם אני שמעתי על נפלאות הגבינות של צוריאל, והתאכזבתי מגבינת הזיתים האיכסית ביותר שלהם. הגבינות של טופוטי, לעומת זאת, טעימות להפליא! מגבינת טופו אפשר לעשות טוסט, היא רק נוטה להפוך לנוזלית בחימום (ואח"כ מתקשה שוב), אז צריך לשים לב שהיא לא נוזלת יותר מדי. גם טוסט וגם פיצה יכולים לצאת ממש טוב, בעיקר עם הירקות הנכונים.. מגוש טופו אפשר להכין המון מאכלים. הכי פשוט זה לחתוך את הטופו לפרוסות, לתבל ולטגן\לאפות. אבל שוב, אם תתני כיוון כלשהו אני בטוחה שנוכל לתת לך מתכונים מתוחכמים יותר. בכל מקרה, צריך פשוט לנסות כל מיני בישולים עם טופו ולמצוא מה אוהבים. (בתאבון!) ולמה שאמא שלך לא תראה את הטופו במקרר?
 

monkilita

New member
הבעיה היחידה עם טופוטי

זה שהמוצרים שלהם כנראה מהונדסים גנטית.. וגם מיובאים מחו"ל לעומת צוריאל שמיוצרים בארץ. הבאסה שהגבינת זיתים שלהם באמת זוועה.
 

rastotman

New member
כי

אמא שלי לא ידעה שאני לא אוכלת בשר עד לפני חצי שעה, וממה שיקרה כשהיא תישמע שאני לא אוכלת גם גבינות וביצים אני באמת מפחדת. דרך אגב- יש איזשהו ספר שאני יכולה לקנות לה על זה לפני שהיא מישתגעת? דווקא אתמול כשהיא שאלה אותי מה כל כך טוב בטופו ואמרתי לה שיש בזה יותר סידן מבחלב ואין כולסטרול היא הלכה בשקט למיטבח והכינה משהו לא מוגדר עם פטריות ופילפלים- הטעם של זה לא היה רע ואבא אהב את זה, אבל המירקם של הטופו די מגעיל אותי- כמו לאכול פלסטלינה. דרך אגב, כל עוד עדיין לא לקחתי את עצמי לדיאטנית- איך יודעים שיש בתפריט מספיק חלבונים?
.
 

TimBuck2

New member
הקץ להשמצת הטופו!

סתם... דווקא זה נחמד... לטעמי. אני תוקעת את זה בכל מיני ירקות מוקפצים, או ספגטי. אם חותכים את זה לקוביות קטנות, זה לא ממש פלסטלינאי... דווקא אחת הארוחות היותר טעמות שאכלתי במטוס הייתה עם ריבועי טופו (אימא שלי הזמינה לי בטעות תפריט טבעוני לפני שנתיים...) היה שם מקרוני כזה של פפיון, עגבניות, עדשים וטופו. מובן שבבוקר קיבלתי גוש טופו גדול מגעיל וחסר טעם בעליל, אבל זניח... שאלה: היורגורטים של צוריאל טעימים? אני מתפתה לקנות אחד...
 

דורון ק

New member
חלבון

כיום מקובלת התפיסה שאם אוכלים מספיק קלוריות אזי שמקבלים מספיק חלבון. חלבון צמחי איכותי נמצא בסויה ומוצריה ושילוב של קטניות עם דגנים/זרעים-למרות שאין צורך לשלב על עוד צורכים מגוון מזונות מומלץ לשלב. אבות המזון בתזונה צמחית הם: דגנים מלאים. קטניות. פירות. ירקות. זרעים ואגוזים. טופו לא תמיד מכיל הרבה סידן-תלוי איך הכינו אותו,אז צריך לבדוק כמה סידן כל מוצר טופו מכיל לגופו.
 

keren81

New member
לדעתי...

הגבינה ב"טעם טבעי" של צוריאל היא היחידה הנסבלת שם (והיא די בסדר). מטופו יש איזה 5000 מתכונים מידיים שתוכלי למצוא בפורום... טגני קצת בצל, תוסיפי עגבניות ואת הטופו (מעוך במזלג), מלח, פלפל - ותני לאמא לאכול שקשוקה. ולגבי ה"דמוי גבינה צהובה" - קחי לחמניה, שניצל צמחי ללא ביצים, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ ובצל (קטשופ ומיונז ללא ביצים עם בא לך) - ותכיני לעצמך צ´יז-בורגר... אמא מאוד תשמח לראות איך הבת שלה חזרה לאכול בשר. הערה חשובה: אם אמא שומרת כשרות זה לא רעיון מוצלח. קצת קשה לשכנע אנשים שהצ´יז-בורגר הזה הוא "פרווה" בכלל. בהצלחה...
 

aradori

New member
אופס...

ההודעה האחרונה היא ממני (אורי) ולא מ-keren81...
 

דורון ק

New member
אורי,יש משהו שאתה רוצה...

לספר לנו?
. וראיתי ששאלת בקשר לאלבומין,אז ככה-אלבומין יכול להיות מופק לא רק מביצים אבל הרשימה כוללת רק מוצרים כמו חלב("לקטואלבומין"),בשר וכו´. אלבומין לא מיוצר ממקור צמחי.
 

aradori

New member
לדורון - מה אתה יודע... ../images/Emo8.gif

שברת אותי... אני אחשוף את הסוד הגדול: חברה שלי (קרן) התחילה לבקר גם היא בפורומים של תפוז...
(לגבי האלבומין - המשך שרשור למעלה...)
 

אלגריה

New member
טופו

שלום לך, טופו קל מאוד לעיבוד, ולכן הוא אידאלי להכנת מתכונים שונים, מה גם שהוא תפל לגמרי, ולכן אפשר להכין ממנו מה שרוצים. מתכון: לחתוך את הטופו לקוביות. להשרות אותו בתערובת של שמן זית, רוטב סויה, חומץ בן יין, וכן תבלינים שונים. מומלץ להוסיף גם רוזמרין, אם אוהבים. הוא נותן ריח טעם נפלאים. אחרי רבע שעה, הטופו סופג את הטעמים, ואז מבשלים אותו במשרה במשך כעשרים דקות יחד עם ירקות קצוצים, כמו פטריות, פלפלים. אפשר להוסיף גם אגוזים. בתיאבון!
 
למעלה