הודעת שגיאה במזגן תדיראן 35/3 ALPHA PRO

• פותח הנושא 1030
  • פורסם בתאריך

1030

Member
מזגן תדיראן ALPHA PRO 35/3 שנה ורבע אצלי עדיין באחריות. הופיעו פעמיים הודעות שגיאה ביחידה הפנימית FO. לאחר הורדת פקק תלת פאזי (וניתוק מהחשמל) למשך מספר דקות והרמתו המזגן שב לעבודה תקינה.
קרה פעם שנייה אחרי שבוע. אקרא לשירות. מה יכולה להיות סיבת התקלה? תודה.
נ.ב - ההודעה קרתה כשהמזגן לא היה בפעולה. לא תוך כדי עבודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מזגן תדיראן ALPHA PRO 35/3 שנה ורבע אצלי עדיין באחריות. הופיעו פעמיים הודעות שגיאה ביחידה הפנימית FO. לאחר הורדת פקק תלת פאזי (וניתוק מהחשמל) למשך מספר דקות והרמתו המזגן שב לעבודה תקינה.
קרה פעם שנייה אחרי שבוע. אקרא לשירות. מה יכולה להיות סיבת התקלה? תודה.
נ.ב - ההודעה קרתה כשהמזגן לא היה בפעולה. לא תוך כדי עבודה.מנסיון אישי עם שרות תדיראן בתקופת אחריות
אם יש תקלה - לפנות אליהם (במקביל תשובה מיוסי זיו עשויה להועיל), השרות הטלפוני מהיר ואדיב והם מנסים "לעבוד" מולך ולתקן, אם לא מצליחים קובעים מועד לטכנאי מספיק קרוב מבחינת זמן, הטכנאי הראשון שמגיע בד"כ לא עם נסיון רב אבל ינסה לתקן, אולי יצליח ואולי לא, אם יראה שמסובך בשבילו יקבע לך מועד קרוב לטכנאי בכיר יותר, אם יתקן והתקלה תחזור תתקשר שוב וישלח טכנאי בכיר יותר (אישית הגעת פעם לטכנאי שלישי שזיהה את הבעיה מיד)

1030

Member
תוספת קטנה לתקלה: אני מרגיש שהמזגן לא מקרר כיאות. אולי הרגש לא מתפקד ביחידה הפנימית?

1030

Member
תיקון תקלות אלו הן במסגרת האחריות ? המזגן נרכש לפני כשנה ורבע. יש לו 3 שנים אחריות תדיראן.

יוסי זיו1

Active member
הזנת החשמל לא קשורה לאחריות אבל תקלה בכרטיס שומר פאזות כן באחריות, קרא לשרות תדיראן ומקסימום אם ישנה תקלה בהזנה הטכנאי יאמר לך זאת. בדיקת סדר פאזות הינה קבועה 24/7 ללא קשר להפעלה,יש מצב שבמשק ההזנה תלת פאזית לא יציבה והכרטיס מזהה זאת,כיבוי מאמת ראשי מאפס את התקלה.

1030

Member
נקבע לי ביקור טכנאי ליום שני. מקווה שיהיה מספיק בעל נסיון להתגבר על התקלה. אעדכן. תודה.

1030

Member
עידכון לתקלה.
חסר גז. לטענת הטכנאי חיבורי הצנרת למדחס השתחררו מעט וזו הסיבה לבריחת הגז. בהתקנת המזגן החדש לפני כשנה ורבע המתקין השאיר את הצנרת הקודמת (כ-10 מ' צנרת). כי החלפתה היתה כרוכה בפרוצדורה בעייתית. בע"ה רק זו הייתה הבעייה. בכל מקרה ישנה עדיין בתוקף אחריות תדיראן. למזלי הטכנאי לא אמר שעקב התקנה לא נכונה המזגן לא באחריות. קיץ קריר חברים ותודה על התייחסותכם. אעדכן במידה ויהיו התפתחויות.

יוסי זיו1

Active member
יש לך מזל שנפלת על טכנאי כזה, לרוב הם אומרים תקלת התקנה ונעלמים, אגב בקוד התקלה מצויינת האפשרות של חוסר גז ותוספת לתלת פאזי של תקלה בהזנה.
ממש לא משנה אם הצנרת ישנה או חדשה, לא סגרו את האומים כמו שצריך.

1030

Member
תודה יוסי. בזמנו ייעצת לי ועזרת בעניין מזגן קטן שבזמן חמום הרעיש בצורת תיקתוקים ואף החליפו לי את המזגן הודות להתערבותך. לא כל כך עזר אבל עד החורף אלוהים גדול. מקווה שהתיקון שנעשה היום (לא מדובר במזגן התיקתוקים) יחזיק מעמד והאבחנה הייתה נכונה.

למעלה