הוועד נגד טיהור הנאציזם

הוועד נגד טיהור הנאציזם

טיהור הנאציזם של השר המשפטים האסטוני. ב-4 ביולי שר המשפטים האסטוני ריין לאנג חגג את יום הולדתו ה-50 באחד המסעדות הבירה של העיר טארטו. החגיגה היתה באווירה הנאצית של שנות ה-30, המקושטת בדגלים של גרמניה הנאצית. בתשובה לשאלה מדוע הוא חוגג את יום הולדתו בסגנון הזה, הוא אמר שזה עניין האישי שלו. כמו כן הוא נכח בחנוכת האנדרטאות לנאצים, הלגיונרים של Waffen SS , ביחד עם ראש ממשלת אסטוניה אנדרוס אנסיפ. כמו כן ריין לאנג הודיע בפומבי שהוא נגד התלת עונשים על הכחשת שואה, כיוון שלדעתו העונש הזה מגביל את חופש הדיבור. לצערינו הרב האיחוד האירופי לא פועל נגד תחיית הנאציזם במזרח אירופה וגם לא שמעתי דברי גינוי לתופעה מארה"ב ומישראל ולכן אני וחברי הקמנו ועד נגד טיהור הנאציזם. ואנחנו נמשיך להלחם בטיהור הנאציזם עד להעלמותו הסופית!

ישר כוח על פועלך, מקומם מאד!

האם יש לך אתר? נוכל להעלות קישור מהפורום לאתר שלך.

יפית מן

New member
אחר צהרים טובים../images/Emo42.gif../images/Emo218.gif

אני חדשה כאן בפורם בפורם שורשים ישנה אחת שנקראת:בתיה 4 ומה שהיא עזרה לי ביום אחד{היום]לא עזרו לי עשרות שנים ההורים שלי שנפטרו כל אחד היה יתום המלחמה הארורה משפחת אימי בשם:הסניס שם סבי אב אימי שמו:בנימין הסניס שם אם אמי:ליבה הסניס,אחות אחת עם 7ילדיה ניספו את שמה אינני זוכרת הם היו מהעיירה דינוב שבגליציה שם הורי אבי:ירוחם פישל וקסמן שם אמו של אבי:שינדל וקסמן אח אבי :בן-ציון וקסמן הם מהעיירה:ברסטיצקה או ברסטיצקו בפולנית אם משהו יודע איך לברר את שמות הניספים בשני עיירות אלה או מי שיודע איזה אתר אפשר למצוא את שמות הניספים אשמח מאוד לקבל מידע ותזכו למצוות ,שמות הניספים מהעיירה דינוב,ומהעיירה ברסטיצקה

ד ו מ ב

New member
יפית שלום

בפורום שורשים משפחתיים הפנו אותך לספר ברסטצ'קו שניתן לקרוא אותו במחשב, האם ראית את רשימת הנספים בסוף הספר? מופיעים שם וקסמן פישל ומשפ', וקסמן שלמה ואשתו חיה טובה, וקסמן רחל ובנותיה אוניה ורבקה. באותו אתר יש גם ספר דינוב, שניתן לקראו - ראי לפי התוכן: דפי הנצחה. בעמ' 315 מופיעה משפחת הסנס, ותחפשי בהמשך אולי יש עוד.

יפית מן

New member
אני מודה לך מקרב לב מר או גברת דומב

ראשית תודה מקרב לב לאט לאט אני משלימה את הפזל בזכותכם.יש לי בקשה אני מקוה שלא יהיה לך קשה לכתוב לי את האתר ואני אוכל עם העכבר ללחוץ אני פשוט חדשה בעיסקי מחשב ואינטרנט כך שזה יקל עלי מאוד ושוב תודה ולא רק תודה כיעם אלפי תודות אתה יכול לכתוב לי את זה במסר ואני אלחץ על זה עם העכבר תזכה למצוות החיתה אותי וועל זה ישר כח

יפית מן

New member
אין לי מילים איך להודות לך הגברת דומב ישר כח

מה אני אגיד לך שגיליתי את עצמי היום פתחתי את הקישורים וישבתי משעה -4 אחרי הצהרים עד -10 ושלושים והגעתי לכל משפחת אמי יותר פרטים אבל גם לאבי ז"ל עכשיו אני יודעת באיזה עיר הוא נולד ואופי המקום ועוד ועוד...מה שאני מחפשת כבר שנים למה לא היה לי שכל לעשות את זה עד עכשיו?יותר טוב מאוחר מאשר לעולם לא!אני מאושרת מליון $ יש לי יסודות לשורשים שלי וגם אוכל לספר לילדי מה המקור של משפחתי אתם עושים עבודת קודש לא אשכח לכם את החסד הזה לעולם גברת דומב את מקסימה ומיוחדת מיד נרתמת לעבודה והצלחת ב"ה ישר כח לך ותזכי למצוות את גדולה מהחיים ועל זה תודתי המיוחדת לך!!!!שתראי אך טוב כל ימי חייך לך ולמשפחתך אמו כן יהי רצון רציתי להוסיף שלמשפחת אימי אני יודעת עכשיו מה היואר צייט שלהם ובעלי שיהיה בריא יוכל מהיום והלאה לומר אחריהם קדיש את יודעת מה זה שאחרי 60 שנה נתחיל לומר קדיש 60-שנה לא היה מי שיגיד ישר כח

לענת אדרת תודה רבה

סליחה שלא עניתי מיד לשאלתך, כיוון שהייתי עסוק בהכנה לעבודת סמינריון באוניברסיטה ולכן לא הסתכלתי בפורום. אין לי ולוועד נגד טיהור הנאציזם שום אתר אינטרנט. הוועד הוקם במאי השנה. זה לא ארגון רשום ואנחנו חושבים כיצד להגדיר את עצמינו. ב-19 ליוני השנה נערכה ביוזמת הוועד הפגנה מול קונסול כבוד של אסטוניה בישראל (אין כאן שגרירות של המדינה הזאת) במחאה על הקמת אנדרטאות לנאצים, מתן הטבות לנאצים שבחיים, נגד חינוך האסטוני שמציג את משתפי פעולה המקומיים עם הנאצים, הלגיונרים של Waffen SS כגיבורים לאומיים שאר דרכים של טיהור הנאציזם. על ההפגנה שלנו נכתב מאמר קצר בעיתון "העיר" של תל-אביב ב- 22.6.2007. כמו כן נכתב על ההפגנה בשלושה אתרים ברוסית: http://www.otechestvo.org.ua/main/20076/2114.htm http://www.msrs.ru/news/2295.html http://www.homeru.com/news/content/view/4858/73/ האתר של מרכז התרבות הרוסי בישראל שפרסם כתבה על ההפגנה הזאת (נציגיו נכחו בהפגנה) ושאר האתרים ברוסית (הרוסיים) העתיקו את הכתבה ממנו. כרגע הוועד לא מארגן פעולות נוספות. הפגישה הבאה של הוועד תהיה בחודש אוגוסט ושם נחליט על פעולות הבאות שלנו.

למעלה