הוועד נגד טיהור הנאציזם

הוועד נגד טיהור הנאציזם

לפני מספר ימים, מארקו מיקכלסון, חבר וועדת חוץ של הפרלמנט האסטוני האשים את מרכז ויזנטל בשיתוף פעולה עם רוסיה שלטענתו "רוצה להשתלט על אסטוניה "הדמוקרטית"". לצערי הרב רק רוסיה ומרכז ויזנטל גינו את מדיניות טיהור הנאציזם שמתרחשת באסטוניה. הוועד נגד טיהור הנאציזם דורש מממשלת ישראל לגנות את מדיניות טיהור הנאציזם שמתרחשת באסטוניה!

בעיה סמנטית

היי נשר, אני עוקבת אחר פרסומיך, ושוב מתרשמת מהמעורבות שלך בעניין. רציתי להסב את תשומת לבך לבעיה בשם הועד שלכם: "הועד נגד טיהור הנאציזם" לביטוי לטהר יש מספר קונוטציות: לטהר הינו לחטא,(דיסאינפקציה) , ולטהר זה גם ללהפוך דבר מה לקדוש, או משהו בסגנון. כשאתה כותב "הועד נגד טיהור הנאציזם", ניתן לקרוא זאת גם כפעולה נגד חיטוי הנאציזם וגם כפעולה נגד הפיכת הנאציזם לטהור (כמובן שלפעולה השניה אתה מכוון). רק רציתי להסב את תשומת לבך לשם הדו משמעי, שבחרתם לועד שלכם. כל טוב, ובהצלחה בפעילותכם מיכל.

תודה רבה על ההערה.

את השם "הוועד נגד טיהור הנאציזם במזרח אירופה המציאו שני חברים ממקימי הוועד ולא אני. אני עוקב כל יום על מה שמתרחש באסטוניה ובלטביה. על טיהור הנאציזם במדינות אחרות במזרח אירופה יש לי פחות מידע.

עוד חדשות מאסטוניה

מי נלחם בצד גרמניה הנאצית הם גיבורים לאומיים של המשטר "הדמוקרטי" האסטוני. מי שנלחם נגד הנאצים נרדפים. האסטונים נלחמו בשני הצדדים של המתרס. לפני מספר ימים התביעה הכללית של אסטוניה החליטה להעמיד לדין את הלוחם בנאצים בחטיבה האסטונית של הצבא האדום, גיבור ברה"מ ארנולד מרי. (גיבור ברה"מ זה העיתור הגבוה ביותר בצבא האדום, בקרב היהודים 155 חיילים וקצינים זכו לעותור הזה). מרי קיבל את האות הזה בחודשים הראשונים של המלחמה מאז היטלר תקף את ברה"מ, בזמן הזה היטלר הצליח להתקדם עמוק בשטח ברה"מ, והצבא האדום נחלה מפלה אחר מפלה. לאחר מלחמת העולם השנייה הוא שירת בכוחות הביטחון שרדפו את משתפי פעולה עם הנאצים באסטוניה, הגיבורים של המשטר הנוכחי. היום הוא עומד בראש של הוועד האנטי נאצי באסטוניה. בן דוד שלו לנארט מרי זכרונו לא לברכה, היה הנשיא הראשון של אסטוניה שהתחיל את המדיניות של טיהור הנאציזם בארצו, שנמשכת עד היום. היום יושבים בבתי הסוהר באסטוניה לפחות שני פעילים האנטי נאציים דמיטרי לינטר ומקסים רבה. כל ההפגנות נגד טיהור הנאציזם, המשטרה מפזרת בכוח. המפגינים שהם תיירים מרוסיה מגורשים מהמדינה ונאסר עליהם להגיע לשם. וזה קורה בתוך המדינה החברה באיחוד האירופי. בשבילי ובשביל כל מי שמתעבים את הנאציזם, ארנולד מרי ועוד עשרות אלפים אסטונים שנלחמו נגד הנאצים הם הגיבורים שנלחמו על הגנת הבית וכל האסטונים שהיו משתפי פעולה עם הנאצים, הם בוגדים שנלחמו בעד היטלר שרצה לבטל את הלאומים האסטוני והלטבי ורצה להפוך אותם לגרמנים ( האזורים האלה היו תחת שלטון הגרמני במשך מאות שנים) וקרא לאזורים האלה בשם אוסטלנד.

למעלה