הווצרות היקום

טל ברב

New member
הווצרות היקום

לפי תאוריית המפץ הגדול היה אנרגיה מאד גדולה שהפכה לחומר. נכון? אם זה כך למה רוב האנרגיה לא הופכת לחומר? אם אני אקח סליל נחושת ואשקול אותו ואחרי כן אני אסובב מגנט שתלוי בפנים אשר לא נוגע לא בסליל ולא במשקל. האם משקל הסליל יעלה? הרי האנרגיה החשמלית בסליל עלתה, ו M=E*300000*300000 אם לא, ז"א שאנרגיה סתמית לא תהפוך למסה כי זה תהליך מסובך וכל גוף רוצה להיות ברמה האנרגטית הנמוכה ביותר. כלומר, אנרגיה לא תהפוך למסה. מסה לאנרגיה יכול היות ואפילו יותר סביר. קשה? אשמח לתשובה
 

qet1

New member
שאלות בפיזיקה יותר מתאים להפנות

לפורום מדע פופולארי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=592&pass=1 בקיצור נמרץ: המעבר בין מסה לאנרגיה מתבצע בהתפרקויות גרעיניות בהן חומר אחד הופך לחומר אחר בעל מסה נמוכה יותר...והפרש המסות משתחרר כאנרגיה (או הפוך - חומר אחד מקבל אנרגיה והופך לחומר אחר בעל מסה גבוהה יותר).
 

Levos

New member
זה שקיים שיוויון

לא אמור שכל הזמן יש מעבר בין שני הצדדים. בתנאים מסויימים אנרגיה יכולה להפוך לחומר, אך סליל שמושרה בו שדה חשמלי אינו גורם להפיכת האנרגיה למסה.
 

p a r

New member
התופעה שאתה מדבר עליה נקראת חשמל

זה מה שיווצר בשדה המגנטי של סליל הנחושת אבל שכחת פרט קטן.. חשמל הוא "אירוע" הוא לא דבר מה מוחשי שאפשר ליחס לו מסה. ואולם השדה המגנטי שנוצר יהיה בעל מסה משלו.
 
טעית בנוסחה

זה E=M*C^2 ולא M=E*C^2. כלומר, צריך לחלק את האנרגיה במהירות האור בריבוע כדי לקבל את המסה. וכדאי גם לעשות את החישוב ביחידות נכונות. למשל, אם האנרגיה החשמלית נתונה בג'אול, ורוצים לקבל את המסה בקילוגרם אז צריך לכתוב את מהירות האור ביחידות של מטר לשניה, כלומר: C=300,000,000. למעשה שינוי המסה של הסליל הוא כל כך קטן שלא תרגיש בו בכלל, אבל הוא קיים.
 

טל ברב

New member
ל- שייח ספיר

ז"א שאם אקח משקל מאד מדוייק יהיה הבדל המשקל. נכון? אז למה לא כל האנרגיה הפכה למסה? מה השוני בן האנרגיות שהיו במפץ הגדול? ואם האנרגיה לא הפכה למסה אז איך קרה שאנרגיה הפכה לחומר? ב. "כל גוף שואף להיות ברמה האנרגטית הנמוכה ביותר" שאנרגיה תהפוך לחומר צריך הרבה אנרגיה ומאמצים, לעומת זאת שחומר יהפוך לאנרגיה אפשר לעשות די בקלות. אם כך למה שאותה אנרגיה תהפוך למסה?! למה שלא תשאר בצורתה הנוכחית? בכך שהיא הופכת לחומר היא "משקיעה" מאמצים, וזה נוגד את חוקי הפיסיקה הידועים ביותר. הייתי אומר שזה די פרדוקס. אשמח לתשובה טל.
 
למעלה