הוורידים שלי מלחיצים אותי

הוורידים שלי מלחיצים אותי../images/Emo10.gif

אני לומדת, כאמור, את הספר
"לידה פעילה". לאורך כל הספר מודגש עד כמה חשובות התנוחות הזקופות לקידום הלידה, להפחתת עוצמת הכאב, לביסוס התינוק באגן, לפתיחת האגן וכו'. כמו שכבר סיפרתי לכן, אני סובלת מאוד מורידי הרגליים (דליות). זה מתחיל בוורידים הקטנטנים שעל אצבעות הרגליים, ונמשך לאורך הרגליים וסביבן, עד לפת, גם שם הורידים בולטים וכואבים. בכל הזדמנות שיש לי אני צריכה להרים רגליים על מנת להקל את הכאב,כיוון שהדם חוזר למעלה וכך יש פחות עומס על הורידים. אני ישנה
כשמתחת לרגלי מקופלת שמיכת פוך זוגית, על מנת להגביה את הרגליים. בהריון הקודם היתה לי גם דלקת בוורידים שהצריכה אישפוז, לאחר האשפוז קיבלתי זריקות
קלקסן לאורך ההריון. התגלו גם קרישי דם (לא קשור לקרישיות-יתר). בסוף ההריון קשה לי מאוד ללכת, וודאי שלעמוד על הרגליים (כואב מאוד). אני משתמשת בגרביונים אלסטיות שלמות בהריון (הפעם עוד לא קניתי, אבל זה סיפור אחר). בלידה חבשו לי את שתי הרגליים בתחבושות אלסטיות, כי אסור לי ללדת ללא הגרביים, ובתוך גרביונים זה קצת בעייתי. לקראת הלידה הזו, אני ארכוש, ב"ה, גרביים אלסטיות שאינן גרביונים. אבל- איך אצליח לעמוד, ללכת, לכרוע וכו' במשך שעות (הלוואי שהפעם יהיה קצר, אבל אני לא רוצה להשלות את עצמי....), כשבנוסף על כאבי הוורידים, יתווספו כאבי לידה
ועוד דבר- אני רוצה ללדת במרכז הטיבעי בלניאדו, ואחד השיקולים הוא המצאות אמבטית מיים חמים, על מנת להקל על עצמי בזמן הצירים. מים עושים לי טוב (בעיקר מים חמים). איך אעשה זאת בגרביים אלסטיות
לא שייך שאגרוב אותן
בכל פעם שאצא מן המים
, ואפשוט אותן בכל פעם שארצה להכנס למים
. מישהיא ילדה במצב כזה
מישהיא יילדה או ליוותה יולדת במצב כזה
תנו לי רעיונות, כיוונים, עצות מה לעשות

g a n i

New member
../images/Emo4.gifלא מבינה בזה כלום

רק שאם את מתכוננת לקנות ממילא, אולי תקני כבר מעכשיו? מה יש לרפואה המשלימה לאמר בנושא? מקווה שיבואו בעלות נסיון ויעוצו עצה טובה
ומעבר לכך, מה דעתך על עבודה מסוג אחר? הלידות הקודמות שלך נחרטו בזכרון שלך ושל בנזוגך כחוויות לא קלות (אני מרשה לעצמי כי דיברת על כך בפתיחות. מקווה שאני לא חוצה פה גבול של פרטיות) וברור לי שהפחדים מבוססים: היו לידות ארוכות וקשות, יש וורידים וכל מה שעוד בתוכך. אולי תחליטי שחלק מהעבודה לקראת הלידה הזו, מעבר לידע ולהתכוננות הפיזית היא גם התכוננות נפשית? שמעתי טובות על שרי קרוכמל, מנהלת המרכז "אמא אדמה בהוד השרון".
מקווה שלא הגזמתי.

../images/Emo13.gifלא הגזמת בכלל. בשביל זה שאלתי.

כדי לקבל מכן רעיונות ותובנות. ובכן- לגבי הגרביים האלסטיות שאני צריכה לרכוש: זוג אחד, שהוא גרביונים שלמים, אני צריכה לרכוש עכשיו. הרופא הנחמד שלי עדיין לא מצא את הקוד הנכון לסוג המסויים שאני צריכה. טרחתי לברר עבורו את הקוד, אך כנראה שהוא לא נכנס למקום הנכון במחשב ויצא לו משהוא אחר תחת אותו קוד. מעצבן מאוד, אני יודעת. מחר יש לי תור אליו, ואני מתכוונת להתעקש לקבל את ההפניה הנכונה. שקלתי לקנות באופן פרטי, אך המחיר- 800 ש"ח, וזה קשה לי מבחינה כלכלית. כמובן שאם לא ימצא הקוד הנכון, ארכוש באופן פרטי. עד עכשיוזה לא היה כל כך דחוף, כיוון שרוב הזמן שכבתי על המיטה בשל שמירת הריון. עכשיו כשהתחלתי יותר להסתובב, זה נעשה דחוף. הזוג השני שאני צריכה לרכוש הוא גרביים אלסטיות שמגיעות עד המפסעה אך אינן גרביונים (אלה בעצם שתי גרביים ארוות מאוד), והן ישמשו אותי ללידה. אני צריכה להיות עם גרביים בלידה עצמה. לגבי העבודה על הפחדים- את מאוד צודקת, ולו יכולתי להרשות לעצמי, הייתי מטפלת בקינסולוגיה, אך שוב- זה לא בתקציב שלי, כרגע, לצערי.... לכן אני משתדלת לעשות עבודה עצמית, שחלק ממנה הוא להעלות את כל הדברים שאני חוששת מהם לקראת הלידה, ולנסות לפתור אותן, כדי להגיע ללידה מוכנה ככל הניתן. העניין של הוורידים הוא פיזי לגמרי, ולזה אני מחפשת פתרונות כרגע.

אין אצלכם איזו סטודנטית

לדבר הזה, שתרצה להתאמן עלייך? פה, ביישוב, יש המון. יש פריחה מטורפת לכל התחומים האלטרנטביים

תרטיבי ת'גרביים!

סתם, לא יודעת מה עושים במצב כזה. הוורידים שלי לא החמירו עד כדי כך. מי שאני מכירה שכנראה כן - ילדה בלי לצאת מהמיטה, להערכתי.

להיות עם גרביים רטובות זה מטרד.

זה היתה הצעה בצחוק. ו-כן, נראה לי שהלידה של ההיא היתה בלתי-פעילה בעליל לא דיברתי איתה אף פעם על הלידות שלה, אבל ככזו אני מכירה אותה. אני יכולה לשאול אותה, עכשיו היא עומדת ללדת שוב, ואולי אני טועה.

לידה בלתי פעילה בעליל כבר היתה לי..

עכשיו אני מתכוננת לקראת משהוא אחר.....
בכל מקרה על ההתייחסות. אשמח לקרוא עוד רעיונות

אז ככה:

לא נראה לי שהיתה פעילה אבל אולי טעיתי, וכן היתה. אני אשאל אותה - ואם היה פעיל - נשאל איך. בסדר?

עופריקה

New member
הי הקטנה, בוקר אור

אפגוש היום את המדקר המופלא שלי ואשאל אותו. למיטב זכרוני הוא סיפר לי שדווקא דיקור יכול להיות לעזר, וגם תזונה, אבל זה נורא בכללי. אנסה להבין עבורך יותר (וגם ללמוד עוד קצת). אגב, מה נוסף לך בחתימה למטה? כמעט שלגיה??
כשהאחיינית שלי נולדה, ועדיין לא היה לה שם, בישרתי למשפוחה ששלגיה נולדה. היא נולדה עם מלא שער שחור, ופשוט היתה... שלגיה! יומטוב

../images/Emo106.gifלמנחשת נכונה../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

חוץ מעניין השלג.... אני אלד, ב"ה, בתחילת הקיץ, אבל יהיו לי שבעה גמדים

למעלה