הוזכרו פה ספרי ילדים. האם יש ספר

אושר מ

New member
הוזכרו פה ספרי ילדים. האם יש ספר

אחד שאתם זוכרים בע"פ את רובו או כולו?. "רחוק רחוק מעבר להר, בכפר קאקרוזו ליד הנהר, בבית לבן, בין עצים ופרחים, חיו מזמן מזמן שני אחים."

אלהין

New member
ספר

שם הספר המבוקש הינו "אוזו ומוזו מכפר קקאוזו" ההוצאה אינה זכורה לי, אך הסיפור נפלא.

אושר מ

New member
לא ביקשתי. אכן ספר נפלא. הוצאת כתר

כתב - אפריים סידון. השאלה היתה האם לכם יש ספר שכזה? שאותו אתם אוהבים וזוכרים מילדותכם (אומנם שלי לא היתה כל כך מזמן...אבל...)

לאה_מ

New member
אוי, יש המון...

שמוליקיפוד, המפוזר מכפר אז"ר, לימפופו (בתרגומו המופלא של נתן אלתרמן), שלושה דובים בחרוזים, ויהי ערב... והרשימה עוד נמשכת, ועוד לא הזכרנו את רוב השירים לילדים של לאה גולדברג ומרים ילן שטקליס (טוב, נו, אם לא רוב אז בטח כמעט חצי...).

yondy

New member
"המסע אל האי אולי"

הספר האחרון שאמא שלי הקריאה לי בלילה לפני השינה (כל יום רק פרק אחד), כשכבר ידעתי לקרוא.

לאה_מ

New member
נדמה לי שזה עלילות מיקי מהו

והוא אכן ספר נהדר, אלא ששלונסקי הוא פייטן, ואני לא בטוחה שזה ידבר לילדים היום. מכל מקום, אני מנסה כבר כמה זמן למצוא את הספר, ללא הצלחה. אצל הורי נשאר כפליט עם השנים רק ההמשך ("אני וטלי בארץ הלמה"), שהוא לטעמי פחות מוצלח.

לאה_מ

New member
נפלא! גם אנחנו קוראים אותו עכשיו

לפני השינה (מן קטע נוסטלגי מצידי, שמתקבל בברכה אצל הילדים!).

noa_f

New member
צ´ארלי והשוקולדה

אני מחכה ליום שהבן שלי יוכל לקרוא. ובע"פ: "בשמי ערב כחולים בשמי ערב צלולים שט ירח עגול ובהיר חרש חרש טייל ודומם הסתכל ביער, פרדס ובניר..." הדהים אותי כשקראתי לבן שלי אחרי עשרים וכמה שנים, שאני עדיין זוכרת בע"פ(וגם אמא שלי).

yondy

New member
הציטוט נלקח מהספר "ויהי ערב"

התבלבלת?

לאה_מ

New member
אל תחכי! אנחנו הקראנו את זה לילד בן

5 וילדה בת שנתיים, והם הקשיבו בנשימה עצורה. עכשיו עומר קורא זאת שוב בעצמו.

noa_f

New member
ודאי ש"ויהי ערב"

את צארלי והשוקולדה אני לא יודעת בע"פ עדיין...

יש הרבה.

טוב המרכזי שבהם הוא אביגדור: "ליום ההולדת של חמש קיבלתי דינוזאור. דינוזאור זאת חיה כמו חתול או כלב, אבל גדולה פי אלף. זה משהו כמו בנין בן 6 קומות, או כמו מטוס עם מאה מקומות...." אני יכולה להמשיך ולהמשיך. אני מתה על הסיפור הזה. יש גכם את מיץ פטל, דירה להשכיר, וגן גורים.

למעלה